| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Endometrióza

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 132  [Dalších 102 >>]
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 105930
22.5.2013 9:46:03
zdravím. mamka je po dvou operacích na endometriozu. byla to story jak z blbé komedie, ale nakonec to vypadalo dobře. po první operaci, kterou řešili jen gynekologickou část těla a odebrali dělohu a vejcovody, měla mamka stále dost bolesti, zkoušeli ji tlumit hormony a i přes mé neustálé upozorňování, že ji mohla mít prorostlou i jinde, jí gynekolog řekl, že tomu houby rozumím a moc čtu internet. nakonec rok nato mamka skončila na stole znovu, tenotkrát na chíře a tam ji 5 hodin operovali, přičemž odebírali endometrium snad odevšad, kde to vůbec šlo. dušovali se, že udělali maximum pro odebrání veškeré tkáně, ale po roce a půl mamce začínají bolesti znovu.
zažila to některá z vás? pomohlo by například odebrání vaječníků? obávám se ovšem toho maximálního přechodu, co by ji čekal. ach jo.... co s tím? další operace?!
Verčulinka1 106762
21.5.2013 18:11:27
Ahoj všem, děvčata mám takový problém. Již rok mě trápí bolesti podbřišku a až po roce zjistili, že je to endometrioza. Stejně tak dlouho dobu tedy rok, mě trápí bolesti žaludku a pocity na zvracení. Myslíte, že tyto dvě věci spolu mohou souviset?? Před tím rokem to bylo celkem v pohodě. Je pravda, že se mi ty obtíže, rozjely po posledním porodu. Je tady někdo kdo by mi pomohl a ty věci vysvětlil. To že mám endometriozu, jsem zjistila nedávno ještě v tom celkem plavu. Díky za jakékoliv informace. :-)
Verčulinka1 106762
17.5.2013 20:39:42
Dobrý den děvčata, mám na Vás dotaz. Dnes jsem byla na gyndě kvůli bolestem podbřišku, které trvají, už rok. Až dnes po roce po různých vyšetřeních, mi bylo zjištěno, že mám endometriozu. Když mi to doktor řekl, koukala jsem na něj jak pitomá, chvilku mi trvalo, než jsem tu informaci vstřebala. Čeká mě vyšetření a ultrazvuk u Apolináře a pak nejspíš laparo. Chci se zeptat, je nutné, aby po laparce byla nasazena hormonální léčba?? Mám s tím celkem problém, protože z jiných zdravotních důvodů hormony nesmím. Myslíte si, že je i jiné řešení?? Děkuji za reakce:-)
Nataša Křivá
  • 
10.4.2013 22:37:11
Ahoj, pokud máš bolesti při menses a zároveň zvláštní pocit při močení, tak to nenech jen tak. Já měla to podobné. Nakonec z toho vyšla endometrioza, která mi uzavřela celý močovod, selhávala mi ledvina. Následoval stent do močovodu aby se zachránila ledvina, dále pak laparoskopická operace k odstranění endomeriozy. Teď čekám,jestli se mi ledvina rozběhne, nebo jestli o ni přijdu. Je to nemoc, se kterou si není radno zahrávat. Pozor, ne v každé nemocnici jsou na to specializovaní. Podle toho , co jsem zjistila, jsou v podstatě jen 2 pracoviště, kde fakt vědí, co dělají. Je to Nový Jičín a Praha, ale to ti neřeknu, který špitál. a ta hormonální léčba je fakt nutná, jinak se to furt vrací, je to svinstvo.
Nataša Křivá
  • 
10.4.2013 22:34:38
Ahoj, pokud máš bolesti při menses a zároveň zvláštní pocit při močení, tak to nenech jen tak. Já měla to podobné. Nakonec z toho vyšla endometrioza, která mi uzavřela celý močovod, selhávala mi ledvina. Následoval stent do močovodu aby se zachránila ledvina, dále pak laparoskopická operace k odstranění endomeriozy. Teď čekám,jestli se mi ledvina rozběhne, nebo jestli o ni přijdu. Je to nemoc, se kterou si není radno zahrávat. Pozor, ne v každé nemocnici jsou na to specializovaní. Podle toho , co jsem zjistila, jsou v podstatě jen 2 pracoviště, kde fakt vědí, co dělají. Je to Nový Jičín a Praha, ale to ti neřeknu, který špitál.
zdenik121 134850
16.1.2013 13:43:01
Zdravím - nemá cenu se trápit bolestmi. Budou se zhoršovat !!! Podstoupila jsem operaci před 16 lety. Měla jsem 3 roky bolesti k nevydržení, vyjmutá děloha měla velikost melounu. Menzes jsem měla bez 28 dnů celý rok ! Neměla jsem už sílu chodit.Tím chci říct - fakt není čeho se bát - naopak - pokud je to "jen" takový problém, je to lepší udělat hned a radikálně, než čekat, až se z toho problém opravdu stane.
eliška
  • 
9.1.2013 10:54:28
dobrý den. jste tady určitě všechny nabite informacemi a máte vlastní zkušenost. proto jdu s dotazem. mám bolesti při menzes.doktor mi naznačil,že by mohlo jít o endometriozu. čtu spoustu článku a dozvídám se ,že se to vrací. bolesti jsou sice dost nepříjemne,ale dají se přežít...mám do toho jít nebo mam další postup lečby zatím odmítnout? je nutná po laparoskopii hormonální lečba? děkuji za odpověd
eliška
  • 
9.1.2013 10:39:58
dobrý den,už spoustu let mam bolesti při menstruaci. je mi 37 let,mám dvě děti,otěhotněla jsem bez problému. před pár měsíci jsem zpozorovala že mam čím dál větší bolesti při menzes,více jsem krvácela a objevovaly se takové bolesti při močení jako kdybych moč zadržovala pul dne. začaly se objevovat bolesti nejen v podbříšku,ale i výš v břiše. Navštívila jsem tedy tento týden gynekologa a po ultrazvuku kdy nic pochybného neshledal mi řekl,že mám zjevné příznaky endometriozy. Přečetla jsem si spoustu článku oč jde a jsem zděšená. Zatím mi předepsal mastodynom a macmiror500 a čekáme na výsledky stěru dělčípku. za měsíc mám přijít na kontrolu. Muj dotaz je takový:Mohu nepřistoupit na laparoskopii a další hormonální lečbu? muže se nemoc víc zkomplikovat? Jde mi o to,že pokud budu mít jistotu,že to není nic zhoubného,raději bych každý měsíc snášela tuto bolest,pokud se nebude zhoršovat. prosím o nějakou radu. Jen chci dodat,že neberu žádnou antikoncepci. děkuji za každou radu.
calvin 128401
8.1.2013 9:35:09
Nejlépe operace.
Hanka-1978 115978
8.1.2013 7:06:09
No právě o Mireně jsem přemýšlela, ale odrazuje mě, že ne každému sedne. Jak jsem vyčetla z diskusí, někdo špiní i několik měsíců v kuse... Jinak by mi vyhovoval stav bez menstruace :-)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 132  [Dalších 102 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.