| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Skolióza páteře

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 259  [Dalších 209 >>]
.kili. 125672
22.1.2017 13:46:59
- "důkazem je to, že například zobrazovací metody ukáží vylepšení nebo nápravu stavu.
Není to dostačující?"

ne, není. Naučte se něco o důkazech obecně a pak třeba metaanalysu. A citujte jednu jedinou práci, která metaanalysou prokazuje účinnost uvedené metody.


- "Nebo co jiného by mělo být důležitější, než vyléčení pacienta?
Jak jinak posoudit účinnost metody - než jejím výsledkem? :-)"

no právě, takže posuzujte a prokazujte onen výsledek.


- "To, že zavíráte oči před tím, co vidět nechcete, protože to pro vás neexistuje, je jedna věc, ale pokrok nezastavíte v ničem..."

to jsou Vaše a Vám podobných vágní pindy, které nemají žádný význam než zastřít neschopnost dokázat tvrzení. Pokud něco existuje, pak tu existenci prokažte. Ne ovšem tím, že Vy ji někde ve svých tmách vidíte, ale objektivně.


- "Leda zakázat, přikázat atd...cenzuru...ale ta nebyla ani za komančů...spousta lékařů a politiků i tehdejší doby se chodila léčit k léčitelům... :-).
Ale to by byla zase debata na dlouho."

na dlouho ne, velmi rychle byste skončila - např. po otázce jaká spousta (tedy i co je to spousta) lékařů chodila léčit se k léčitelům a kteří to byli lékaři a kteří léčitelé. A tu jste právě dala příklad způsobu Vašeho dokazování: plácnete cosi a má to být skutečnost. Jenže není. Je to jen plácání Vašich výmslů. A že za to někdo platí, to je pro tuto diskusi jen vedlejší.


Pam-pela 97353
22.1.2017 13:45:25
...a že se struktura současné klasické medicíny vyvíjí a vyvíjet bude, to je například vidět i zde:
https://www.fnhk.cz/tcm/cesko-cinske-centrum-tcm/cesko-cinske-centrum-pro-vyzkum-tcm

A ještě jednu věc zmíním - pokud by klasická česká "západní" medicíny přijala určité metody za vlastní, ušetřila by neuvěřitelné množství finančních prostředků - např. jedno ošetření dornovkou stojí řádově pár stokorun, doporučují se v průměru tak 3 ošetření a cviky doma (zdarma). Problém může být vyřešen, často bývá. Cena? Cca dva tisíce korun. Zátěž pacienta? Minimální. Akorát je do léčby "vtažen", přímo se jí účastní - podle mne ideální, není jen pasivním příjemcem.
V současné době je vtažen plně tím, že si ji zaplatí :-)- a jako paradox - často neúčinné a nákladné "klasické" ošetření má zcela zdarma. Kdo tohle zaplatí? A proč vlastně?

A zase bychom se mohli ptát - Qui bono?
Proč nenavrhnout levnou účinnou a bezpečnou a nazátěžovou metodu jako první volbu?
Lassiina lékařka to zřejmě udělala, ...já jsem se snažila vysvětlit princip této metody s tím, že ji sama umím. Ano, umím, leč nikomu nenabízím, pouze konstatuji :-).

A stejně jako klasického lékaře, i u těchto metod je potřeba vybrat dobrého odborníka...praktika ideálně s delší praxí...například na těch stránkách, které jsem vkládala výše, jsou doporučení terapeuti. Žádného z nich neznám, aby si to zas někdo po svém nepřeložil...tech Dornových "škol" je víc.
Mám jednu kamarádku zdravotní masérku na Moravě, kterou bych doporučit i mohla, vím, co umí, ale má plno na spoustu měsíců dopředu ~d~


Pam-pela 97353
22.1.2017 13:25:54
kili, důkazem je to, že například zobrazovací metody ukáží vylepšení nebo nápravu stavu.
Není to dostačující? Nebo co jiného by mělo být důležitější, než vyléčení pacienta?
Jak jinak posoudit účinnost metody - než jejím výsledkem? :-)

To, že zavíráte oči před tím, co vidět nechcete, protože to pro vás neexistuje, je jedna věc, ale pokrok nezastavíte v ničem...
Leda zakázat, přikázat atd...cenzuru...ale ta nebyla ani za komančů...spousta lékařů a politiků i tehdejší doby se chodila léčit k léčitelům... :-).
Ale to by byla zase debata na dlouho.

Ponechám si svoje, vy taky...a uvidíme...jak se to celé vyvine.



.kili. 125672
22.1.2017 13:05:10
"kili, vám bych doporučila návštěvu nějakého kolegy psychiatra, rázem se Vám bude (bez té zášti k jiným věcem, než co znáte ve vašem omezeném vnímání) žít klidněji."

madame, na Vaše doporučení Vám brekeke. Po mém žití je Vám docela pendrek, strkáte nos kam nemáte.

.kili. 125672
22.1.2017 13:03:38
- "na Lassiinu otázku nikdo jiný krom Kiliho nereagoval,"

já jsem reagoval až potíé, co jste reagovala Vy jako jediná. Převracíte skutečnost.


- "Že to vyvolá opět takovou vlnu takřka nenávisti, to jsem netušila."

jaká nenávist a jaká vlna. Vy jste napsala své a já své. V mém žádná nenávist není, jde o ryze věcné sdělení.


- "Dornovka? Je super...pro určitý druh vratného postižení, kdy je problém už v samotné pánvi. Jenže není moc známá. Přesto dokáže pomoci třeba právě dětem se skoliózou rychle a bez jakékoliv zátěže. CO je na tom špatně? Obtěžuje tě to nějak? "

neobtěžuje to nikoho, jen někdo poukazuje na skutečnost, že Vaše sdělení nemá oporu v důkazech.

- "Pak třeba ona homeopatie, u které to všechno vzniklo? Co je na ní špatně? Kdo chce, zaplatí si tuto léčbu "

nepostřehl jsem, že by všechno vzniklo u homeopatie. A co je na ní špatně ? No přece právě to, co píšete - vytáhne peníze z lidí nevzdě+laných, ošáklených slovy, která znějí jako odborné názvy, nebo z lidí v beznadějné situaci, jejich rozum je zastřen emocemi.


- "Vlastně lidem, kteří o to nestojí, vnucuju jiný pohled...je to samozřejmě akce, která vyvolá reakci."

Vy nevnucujete pohled, ale tvrzení bez důkazu, že něco funguje tak či onak. Lidově+ a prostě říká se tomu švindl.
Pam-pela 97353
22.1.2017 13:01:38
kili, vám bych doporučila návštěvu nějakého kolegy psychiatra, rázem se Vám bude (bez té zášti k jiným věcem, než co znáte ve vašem omezeném vnímání) žít klidněji. ~;((
Pam-pela 97353
22.1.2017 12:46:07
Lady V., je pro mě smutné smutné a zároveň legrační, jak každý hodnotí druhé podle sebe.

Tak ještě pro tebe zvlášť, protože se mi nechce mizet s tím, že tu zůstane trčet takovýhle příspěvek - tím, co tu píšu, se neživím...
"Ulovila" jsem za ty roky jednu paní, která se mi ozvala, že mě ráda čte - to by se mi jistě vyplatilo ~:-D.

Dornovku, homeopatii, masáže a další věci (krom jediné, která se stejně tady popsat nedá, přestože je opět velmi známá takřka po celém světě), o kterých tu píšu, pro cizí a za korunky vůbec nedělám, nemám na ně ani potřebné vzdělání, jsem v tom skutečný samouk, tzn. že je ani nikomu nenabízím (ani nemohu). Ani časově bych to ani nezvládla. Ale že jsou funkční, to jsou.

Takže, co tu popisuji, tak pokud dělám, dělám zdarma - vnímám, že to nepřátelství vyvolává hlavně tahle skutečnost, že by mi za to někdo mohl platit - tak v tomto ohledu ty i moje svědomí mohou být naprosto klidné...dokonce bych řekla, že to všechno silně dotuji z jiné činnosti.
A pokud by ses ptala proč - protože mě to baví, vidím v tom smysl, tyhle tendence mám už od mala, taky mám z nějakého důvodu důvěru reálných lidí (kterou jsem myslím ještě nezklamala), a protože mám dobrý pocit z toho, že to má opravdový smysl...

Pokud narážíš na mou činnost oficiální, pak tam nepatří nic z toho, co tu popisuji...a není to ani moje hlavní činnost, na které bych vydělávala, spíš je to pro radost obou stran.
Chápu, že to možná pro někoho není pochopitelné ~d~ , že by někdo něco mohl dělat pro druhé jen tak...

Víš, myslela jsem, že třeba někoho bude zajímat svým způsobem "jiná" zkušenost, jiný pohled (a vybere si samozřejmě sám) - proto se to tu kolikrát snažím tak polopaticky popsat.
Například na Lassiinu otázku nikdo jiný krom Kiliho nereagoval, myslela jsem si, že by ji to mohlo zajímat.
Že to vyvolá opět takovou vlnu takřka nenávisti, to jsem netušila. Odpustila bych si tu půlhodinku vysvětlování, jak co funguje.

Dornovka? Je super...pro určitý druh vratného postižení, kdy je problém už v samotné pánvi. Jenže není moc známá. Přesto dokáže pomoci třeba právě dětem se skoliózou rychle a bez jakékoliv zátěže. CO je na tom špatně? Obtěžuje tě to nějak?

Pak třeba ona homeopatie, u které to všechno vzniklo? Co je na ní špatně? Kdo chce, zaplatí si tuto léčbu - v cizině je leckde už hrazená ze zdravotního pojištění. Praktikuji ji ale maximálně pro sebe, studium trvá jinak 4 roky...

Čínská medicína, houby, meridiány, akupresura? O tom snad nebudu ani hovořit...

Spojení léčby těla a "duše"? předevčírem o tom mluvil ředitel Thomayerovy nemocnice, že je to jediná cesta k uzdravení.

Ale svým způsobem ti děkuji, už mám definitivně jasno... nevím, proč furt strkám hlavu do lví tlamy.
Kdo chce, najde si informace sám, nevím, proč pořád dobrovolně lezu do nepřátelského prostoru :-). Vlastně lidem, kteří o to nestojí, vnucuju jiný pohled...je to samozřejmě akce, která vyvolá reakci.
No, už mám jasno...

Takže Lady, díky moc...~;((







.kili. 125672
22.1.2017 10:42:45
"jsou v nelehké životní situaci"

naprostá většina šarlatánů zneužívá tíživé situace závažně nemocných a rozdává falešné naděje, aby získala zákazníky.
Lady V. 139699
22.1.2017 10:03:11
Killi souhlasím.
Pam-pela tady očividně propaguje svoji šarlatánskou živnost a loví tady potenciální zákazníky, samozřejmě z řad lidí, kteří mají psychické problémy nebo jsou v nelehké životní situaci,a toto považuji za obzvlášť odporné a nebezpečné.
.kili. 125672
22.1.2017 8:13:43
" mně tuto metodu doporučila lékařka, ne Pam-pela."

Ptala jste se zde na zkušenosti. Pam-pela Vám zde napsala své bludné intuice. Chtěl jsem Vás varovat před jejím podobnými radami na (nejen) této i-netové chatě a její reakce na to potvrzuje oprávněnost toho varování. Dbát ho či nedbát, to je samozřejmě Vaše věc.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 259  [Dalších 209 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.