| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 1997

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1118 z 18 
Jíťa 4+1 10697
17.10.2003 11:53:08
tak my se přidáme. Máme ale kluka Vojtu. Chodí do první třídy a zatím ho to baví. Narozený je sice 20. 7., ale dívala jsem se, že už tady někdo červencový je, takže to snad nebude vadit. Co se t ýče zubů, zatím všechny první drží, co se týče rozčilování a vzteku, tak v tom je doma mistr. Na první pohled andílek, ale jinak pěkný pokušitel staršího bráchy, o mladšího se stará jako chůva a on ho taky zbožňuje.
Ahoj Jíťa
Jitka+Lenka
  • 
28.8.2003 8:33:07
Já mám Lenku, narozená 9.8.97, 2 dolní přední zuby vypadlé březen-duben, nyní dorůstající. Mám takový divný pocit v souvislosti se začátkem září - do školy jsem jí nedala, půjde s kamarády (červenec - září 97) až za rok. Dáváte letní děti do školy od 6 nebo až od 7 let? Naše dětská paní doktorka se kloní k těm 7, byla jsem ráda, že budu mít ještě rok od školy volno, ale teď mám nějak pochybnosti.
Jitka
Simca
  • 
3.5.2003 15:35:21
Ahoj Terrezo


máme Anežku více méně náhodou. S Elinkou to bylo jasné okamžitě - bylo to první jméno, které jsem navrhla a manžel s tím hned souhlasil. Já to jméno měla tak nějak vybrané od doby, kdy mi bylo 18 a setkala jsem se u jedněch známých s paní asi 30 let, která měla dceru (8) na vozíku. Obě byly Elišky a mně se hrozně líbil jejich vztah. Ta maminka si (tenkrát - za totáče to nebylo vůbec jednoduché) vybojovala, že bude mít Elišku u sebe a do školy ji do ústavu bude dovážet. Snažila se, aby se ta dcera naučila všechno, co jiné holky a třeba když vařila a něco zapomněla koupit, tak jí řekla "Doběhni mi pro mouku". Prostě nedělala z ní nic extra, jak bylo v té doba zvykem. A tím asi taky vznikl ten jejich vztah - takový kamarádský spíš než rodičovský. A mně se to moc líbilo.
Když jsme vybírali jméno pro tu druhou, tak jsme rozhodně chtěli jméno české. Vzhledem k tomu, že Elince už bylo 9, tak měla taky poradní hlas. Každý jsem napsali 3 jména a shodli jsme se pouze na Anně. (Já moc chtěla Kristýnu, manžel Blanku, taky se nám líbila Dagmar). Jenže já měla termín 25.7. a to by bylo den před sv. Annou. A tak jsme si říkali, že by měla svátek i narozeniny současně :-((. No a Anežka není od Aničky zase tak daleko, tak jsme napsali Jakuba a Anežku......
Asi došlo k omylu, protože Aninka je takový ďáblík, že měla být kluk. Elinka je klidná, rozumná a byla s ní odmala pohoda - tahle nám to dává sežrat i s úroky. A navíc si ani nemohu stěžovat, protože ten ďáblík je po mně. :-))))
Do školy jdeme, byly jsem u zápisu v jedné ze dvou místních škol - výběr tu moc nemáme, ale tahle se nám zdá taková progresívnější, Mají mladého ředitele a hodně mimoškolních aktivit (sbor, sportovní možnosti, taneční kroužky) a to bude pro Aninku asi to pravé. Elinka chodila na tu druhou školu, protože před těmi 9 lety byla ta zase modernější (tady, co bude chodit Aňa byl starý dědek ředitel a bylo to tam jak za totáče, div, že si neříkali „soudružko učitelko"). A pro Elinku jsme zase museli vybrat školu studijně náročnější - je vyloženě studijní typ. Šla od 11 na gymnázium, dojíždí 18 km do Strakonic a je tam moc spokojená. (A skromně musím poznamenat, že i moc dobrá :-))) ). S Aninkou mám ze školy hrůzu, chvíli na místě neposedí, pořádek si v hračkách nejen neumí udělat, ale ani ho neudrží. Baví ji zpívání, tanec, pohyb, kreslení, hádanky, jazykolamy.... Ale všechno chvíli. Už teď je mi její učitelky líto :-)))

Jejda, já napsala úplný román - budu končit, a měj se fajn

Simča
Terreza 6584
2.5.2003 19:27:59
Ahoj Simčo !

To je príma, že ses ozvala ! Taky už jsem si říkala, že se půjdu podívat někam „k sousedům“, když se nikdo nehlásí.. Těch 10 dní je rozdílek opravdu minimální :-))))
Překvapilo mě, že máte Anežku, ta naše je bez dvou týdnů o 5 let mladší než holky. A to jsem původně chtěla Elišku, ale hned ze začátku těhotenství se kolem mě vyrojilo asi 10 Elišek (moje nová kolegyně v práci, dcera sousedů, dcera kamaráda…), že jsem to zamítla. Ještě se mi líbila Šárka, ale Šárka a Štěpánka se mi nelíbilo, ani s příjmením (Šárka Šebestová) to neznělo moc hezky (Štěpánka je příjmením Růžičková po prvním manželovi), tak máme Anežku, zatímco Štěpánka měla být Markéta nebo Kristýna… Jenže mě se nelíbilo ani jedno a bývalý manžel se kvůli tomu urazil a už jsme se o jméně nebavili … Štěpánka se ale rozhodla přijít na svět v 37 týdnu, ještě než jsem stihla poprvé navštívit těhotenskou poradnu v porodnici, kde se dávají formuláře na Dohodu o jméně. Tehdy jsem ještě ani já ani manžel neměli mobil, a to, že mi asi začínají porodní bolesti, jsem zjistila, až když odjel do práce. Jelikož byl řidič kamionu, nebylo kam mu zavolat.. A protože byl pátek, zdržel se jako obvykle v klubu (lepší výraz pro oblíbenou hospodu) a moje kamarádka ho marně sháněla, aby jí řekl, jak se tedy miminko bude jmenovat… No a abych nedělala zbytečné komplikace nervózní porodní asistentce, tak jsem prostě řekla Štěpánku a už to tak (pravda bez velkého nadšení) zůstalo… Mě se to jméno líbilo, jenom jsem pořád marně přemýšlela, proč mě napadlo zrovna tohle jméno, a v kalendáři jsem zjistila, že na její svátek (30.října) jsme měli svatbu… Tak proto. :-)))

Štěpánka teda tulidlo moc není… Skoro vůbec… Vždycky se tváří, jakože je na to už velká… Ale občas se pochovat a pomazlit nechá, i dobrovolně… :-))))

Se zoubkama si mě uklidnila :-)))) U nás je teď se zubany legrace – Anežce rostou, Štěpce padají, a bratříček Péťa fňuká, že jeho zoubků si všímám akorát když jde o čištění ! :-)))

Jak to máte se školou ? Jdete v září nebo máte odklad ?

Terreza


Simča, dcery *1988 a 1997 3201
2.5.2003 18:35:49
Ahoj Terrezo
Naše Anežka je sice narozená už v červenci, ale až 30. , takže skoro.... a v červencové rubrice nebyl nikdo. Tak doufám, že ti to nevadí.
Jinak co se týká tvého dotazu se zuby: Aninka má taky obě dolní jedničky pryč a vyroslé druhé. A hýbá se jí jednička vlevo nahoře. Takže si myslím, že je to v pohodě.
Pokud jsem se dobře koukala na tvou ikonu, tak máš taky Anežku - i když o nějaký ten pátek menší. My máme Elišku - 21.3.1988 a Aninku a já bych hrozně chtěla ještě třetí mimčo, ale manžel má pocit, že už je na mimi staý (je mu 41, mně 39). Mně to tak nepřipadá, ale.... To víš, znásilňovat ho nebudu :-))))
Co se týká vzteklosti - znám, znám!!! Elinka taková nebyla, takže je to trochu překvapení.... Aňa se vzteká ještě dřív, než něco řeknu - jenom tuší, že by se mohla dovědět něco, co se jí nebude líbit a už ječí. Uráží se, dupe nohou, brečí. Hlásek má laserový, občas jsem z jejího ječáku na nervy.
Ale to znáš, je to můj mazel - když se přijde "tuli-tuli" - kdo by odolal :-)))

Budu dnes končit, pokud budeš mít chuť, napiš něco o vás

Simča
Terreza 6584
1.5.2003 7:41:35
Terreza se Štěpánkou
Terreza 6584
27.4.2003 9:36:11
...ještě fotečky
Terreza 6584
27.4.2003 9:24:33
- pěknej vzteklounek...Už nám vypadly obě dolní jedničky, jedna už roste... Není to nějak brzy ?

maminka Terreza
[<<Předchozích 10] Názory 1118 z 18 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.