| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 39  [Dalších 9 >>]
Soňa + Andík
  • 
22.7.2003 21:11:14
Ahoj holky, tak my už taky. Začaly jsme s čůráním v květnu a během 2 týdnů pochopil o co jde a za další 2 týdny chodil venku bez plen (bez nehody). Kakáme úspěšně od března.
Moje rada: Nejen hodně chválit, ale i motivovat. Naše motivace bylo KOKO (čokoláda). Za každé vyčůrání 1 kostička Kinder čokolády. Když spotřeba KOKO dosáhla 2 tyčinky denně (pochopil, jak na to), začala jsem KOKO omezovat a dávala jen za výjimečné případy (řekl si sám, nepočůral se na vycházce,...) a dnes už za čůrání nedostává nic. Plínku má jen na noc a ta zůstává obvykle suchá (odpolední spánek zvládáme bez). Na kakání si řekne nebo počká na pravidelné přistavení nočníku.
Držím všem palce :-)
Pavla dvojčata 25.8.01
  • 
21.7.2003 18:05:04
Ahoj,

tak naši kluci na nočník chodí od 21.měs.Nikdy jsem je nevysazovala, ale pak jsem jim prostě jednoho dne plínky vůbec nedala.Bylo to venku na zahrádce.První dva dny to byla hrůza, často jsem je vysazovala, byla to spíš náhoda, že se zrovna do nočníku vyčůrali.Takže jsem během dne 12-tery tepláky a slipy ,,otočila,, 2x.Sluníčko svítilo a tak prádlo schlo.Pak se to nějak zlomilo a kluci začali hlásit, že se počůrali.Pak hlásili, že už čůrají (do tepláků).No a nakonec 6.den začal hlásit Vítek, že bude čůrat.Ondra 8.den.Na spaní plínu ještě mají.
Do nočníku i v pohodě kakají, vždy hlásí ,,Bajlí,,
Umějí si sami sundat slipy, vyčůrat se do nočníku, obléknout se a pak mi to jdou nahlásit.Hrozně moc chtějí nočník vylévat do záchodu, ale to jim nedovoluji.

TIP:Za každé povedené vyčůrání do nočníku, jsme spustili velký aplaus a mohli si sami spláchnout.
Byli z toho moc nadšení.Spotřeba vody nám ale stoupla o 6 kubíků/měs.Takže už je v tom splachování trochu krotíme.

Nočníkům zdar!!!
Radka+Filip
  • 
19.7.2003 12:50:53
Ahoj holky!
Můj prcek stále o nočník nejeví zájem, ale když se pokadí do plenky, příjde mi to říct. Aspoň něco. A když se počurá na podlahu, sám si přinese z koupelny mop a snaží se to po sobě uklidit. Takže je vlastně samostatný, že? Někdy si hraje selý den sám, jindy mě tahá od vaření. To jeho hraní ale spočívá v přenášení věcí z místnosti do místnosti...Se spaním problémy nejsou.Od 7 měsíců spí sám v pokojíku a usíná sám. Někdy to trvá a musím za ním párkrát zajít,ale zvládá to.Myslí,že by neusnul,kdybych s nim byla v pokoji.Asi bych ho rozptylovala. Takže je to zase opačný extrém.
Radka
Zajda99 1907
14.7.2003 18:21:18
Henri, tak do balení při kadění a zácpu má naše malá taky. Asi je jí blbý kadit do plínky a na nočník nechce. A tak to v sobě drží co nejdýl. Už to není jen au au, ale bolestí se "při tom" rozbrečí. Jinak souhla, taky se sama svlíkne, vyčurá, otře se toaleťákem či ubrouskem. Pak si "v tom" ještě umyje ručičky a následně vlásky...:-))) Nic neřekne, taže totéž... než stačím doběhnout, je pohroma.
Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 4747
14.7.2003 15:38:10
Ahoj Zajdo,

jak to bude s dvouletým prckem a miminem ti napíšu, až to bude aktuální, ale možná tě povzbudím s tím nočníkem.
Anička mě dnes dorazila, protože měla plínku i punčocháčky (ráno bylo u nás ještě poněkud chladno, tak jsem jí nenechala jen tak v tričku) a zahlásila, že chce dělat cíík. To obvykle dělá až když si ukápne pár kapek na koberec, pak běží pro nočník, nechá se na něj posadit a vyčurdí se do něj. Já jsem ale měla ruce od těsta a než jsem se umyla, tak už mi nesla nočník i s obsahem (opatrně, aby nevylila :-) a nadšeně hlásila "huá" (hurá :-). Takže se sama svlíkla, sundala si i plenku, posadila se a vyčurala. Začíná se to lámat až teď, ještě asi před dvoumi třemi týdny to nedokázala zastavit a už sice volala cíík, ale většinou všechno skončilo na koberci. I s těma kalhotkama to bylo stejné, bez nich si všimla, že něco teče, ale s nima to bylo horší, ale říkám, teď má období úspěchů a jde jí to dokonce i s plenkou, neboj vaše malá taky překvapí :-)).
Ale s kakáním je to stejné, bez plenky ani ťuk, zácpa na dva dny, pak bolavé kákání, samé au, au, takže jí většinou na ráno tu plenku ještě nechám, obvykle se vykaká po ranním mlíku a pak je bez ní. No a na cesty a na spaní jí má samozřejmě taky.

No a ještě k té samostatnosti. Anička taky neusíná sama, to mě trápí ze všeho nejvíc, nic nepomáhá, když jí necháme samotnou, tak si vyleze (už nespí v postýlce s ohrádkou), navíc tomu spánku moc nedá, zatím nevím co s tím. Ale zase je v něčem samostatná až moc. Je to takové utíkací dítě. V novém prostředí se mně chvilku drží, ale když se otrká, tak se sebere a odchází.

A co s přikyvujícím manželem? Nevím, vyměnit? To mě minule napadlo, ale nepřišla jsem na to, za co :-).
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
13.7.2003 21:48:33
Náš prcek na nočník nechodí, nemluví, neusíná sám... ale upřímně řečeno já to moc neřešim - prostě si počkam. Druhý mimčo se nám narodilo, když ještě nechápal, že lidi se nemaj píchat do očí (nemyslel to zle, ale nechápal, že to je nebezpečný) a podobně, ale tyhle věci se naučil docela rychle - asi pochopil, že to je opravdu důležitý a navíc mimčo se samo ozvalo pláčem, takže teď už je to skoro úplně dobrý - před ostatníma dětma si naše mímo dokonce brání - nikoho na něj nenechá sáhnout, sám si s nim hraje, pusinkuje ho a tulí se k němu. Musim ale říct, že je poměrně samostatnej - vydrží si hrát sám docela dlouho (což ale neznamená, že si chce hrát sám zrovna když chci kojit, nebo když mimčo koupu - ale i to časem čim dál líp chápe - stejně neni jiná možnost). Já ho ale necham dělat cokoli, co neni nebezpečný, takže třeba hodinu "meje" nádobí a pak společně vytítáme kuchyň, sám si maže chleba, zatlouká kolíky do prkýnka... většina hraček ho ale nebaví - přirozeně chce dělat totéž, co my (bohužel se to nevztahuje na nošení a uspávání brečícího miminka - ani by ho neunes, ale že by to byla úleva :-) )
Nanyna, dcera 9let 10856
7.7.2003 14:12:17
Ahoj Zajdo I. a ostatní,
mám holčičku narozenou v srpnu 2001, takze vím o čem mluvíš. Také mě nenechá chvíli "v klidu". Od května jsem se vrátila zpátky do práce, takže teď jí mají na starosti v jesličkách. Co se týče toho nočníku, tak je to MŮRA!! Kadí zasádně do pleny, pak mi to přijde říct, nebo to na ní prostě poznám, jak se tváří provinile. A čúrání... to vůbec nereaguje. Prý do 2 let nemá cenu se rozčilovat, a i později to nelámat přes koleno. Oběcně platí, že do 4 let (prý??!!) to nemáme řešit! Doufám, že se to ale naučí daleko dřív.
Přeji všem jen to dobré a těm co jsou v očekávání, aby vám všechno dobře dopadlo. Těším se na další inspirace a rady :-))!
Zajda99 1907
2.7.2003 14:33:52
Ahoj maminky. Můžete se se mnou podělit, kde je asi ta správná hranice mezi "dostatečně se věnovat dítěti" a "obhájit si i svůj klid". Moje téměř dvouletá dcerunka za mnou chodí neustále jak ocásek. Nenechá mne dojít na WC, najíst se, dodělat nějakou domácí práci a už vůbec ne si sednout k PC a vyřídit poštu či vyžehlit. Nevydrží si sama hrát déle než pár minut. Neusne sama, musí u ní stále někdo být. Je to pro nás už dost vyčerpávající a i včera jsem se dočetla v jedné knížce, že 2-leté dítě by mělo respektovat, že do některých místností nesmí, že občas musí nechat rodiče v klidu. V říjnu očekáváme další miminko a mám vážné obavy, jak dceru zabavit, když budu např. kojit nebo koupat. Nebo mi můžete doporučit nějakou knížku? Ještě by mě zajímalo, jak přimět tatínka, aby byl ve výchově důslednější. Denně mu vše vysvětluji, žádám, prosí, on pokýve hlavou že mám pravdu, že se "o to" pokusí, ale v praxi vždy sklouzne opět k rozmazlování.
Jo, a na nočník chodí sama od sebe, ale jen čůrat a jen, když je nahá. Kadí zásadně do plínky, a když ji nechám "jen" kalhotky, aby si je sundala než půjde na nočník, tak se počurá (kdekoli). Víte, co s tím?
Liana (Lianka, 14.08.01)
  • 
16.6.2003 8:25:17
Tak Vás všechny zdravím,
já se nechci chlubit, ale my nočník zvládáme už od května. Mělo to ale jedinou výhodu, o kterou bych se s Vámi chtěla podělit. DObrý příklad starší sestřenice (5 let), která nelenila a v průběhu dvou hodin naší malé ukazovala na co nočník je. Mylím si, že je to pro naše andílky daleko lepší, když řekne "kámoška" sedni si a vyčurej se" než rodiče. Nezapoměňte nešetřit pochvalou a potleskem. To dost pomáhá. Ale už dneska (nemá ani 2 roky) vidím tu ignoranci rodičů. Doufám, že to v pubertě všichni přežijeme. Takže hodně úsilí, vždyť je každé dítě individuál a hodně zdaru. Lia (Lianka, 22 měsíců)
Radka,Filip 22.8.2001
  • 
8.6.2003 19:13:51
Ahoj,
Filip zatím taky nechápe co s nočníkem.Rád si na něj sedá, pokud možno oblečený,posedí tak 3 vteřiny a dost.Zkouším to před koupáním, sedne si ,pak vstane a vyčurá se vedle.Zas tak moc mi to ještě nevadí.Holky jsou na to vážně šikovnější,aspoň ty co znám.
Radka
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 39  [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.