| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1070  [Dalších 1040 >>]
Delete 8214
2.10.2008 20:16:22
Ahojte,
tak já hlásím změny od nás. Tak předně jsme se přestěhovali, bydlíme v Týnci na Sázavou, v domečku, takže konečně máme prostor. Holky vozíme každý den do Prahy do školy a do školky.
Na Pétě s Pájou se konečně začíná projevovat logopedie, takže začínají říkat Ř a i R a sykavky už jsou lepší, tak konečně začínám mít pocit, že u zápisu projdou.
Jinak Baru, mně se ten váš systém školy docela líbí, přijde mi méně násilný než v Čechách, ale zase to stravování a že to není každý den, to nic moc....
U nás další nepříjemnost, v úterý v jedné pražské školce spadl strop....no a v které asi to mohlo být? U nás....přímo ve třídě, kam chodí všechny tři holky....o jejich životě rozhodlo necelých 5 minut, o které šly děti ven dříve.
Jinak i Janička chodí do školky a je tam naprosto spokojená, takže vůbec nelituju, že šla v necelých třech letech a já nastoupila do práce.
Emmina 14922
21.9.2008 2:37:50
Ahoj Lim, kde malej trenuje? Kdyz jsme v Cechach na navsteve, tak Jonas chodi trenovat na Admiru. Na jare jeste meli dohromady 2002 a 2003, ted uz je maji oddelene. A co je u nas noveho? Zdarne jsme zapocali Senior Kindergarten, neboli nulty rocnik.Jonas je zatim nadseny, ma stejnou ucitelku jako vloni a v podstate podobny rozvrh, podobny system, takze to nebyla velka zmena. Na tridnich schuzkach byl pochvalen jak se krasne rozepsal. Mela jsem moznost nahlednout i do jeho "pisemnosti" a opravdu uz je schopny psat sam od sebe vety, tedy se spatnym spelovanim, ale i tak jsem z toho byla nadsena. Chodi dvakrat tydne od 9,00 do 3.30 a kazdy druhy patek. My ,rodice jsme si mohli vybrat ze dnu po, st nebo ut a ct, nikoliv pocet hodin, ty jsou dane. Zbyvajici dny chodi kluci spolecne do skolky za poplatek, ale ta je pouze na 2,5 hodiny 2x tydne. Tento rok zacal chodit do skolky i Tobiasek, a sice do Junior Kindergarten, oba jezdi skolnim autobusem, tam i zpet....ve skole nemaji jidelnu, takze je musim vybavit 2 svacinami a obedem, to je tu bezna praxe, maloktera skola ma svoji jidelnu a kdyz uz, tak je vyber znacne omezeny a hlavne jsou to jidla typu hamburger, hranolky,...Jinak maji rozvrh strukturovany cca po 20-30 min. blocich, predmety jsou matematika, psani, cteni, telocvik, nabozenstvi, vytvarka, veda, cas na volnou hru,...kazdy den chodi ven, jezdi na vylety, obcas vari, maji predstaveni, kazde dite ma "special me day",...1x tydne maji domaci ukol a nekdy nejake vetsi projekty, 1x tydne chodi do skolni knihovny a kazdy si pujci 1 knizku,...:-)
Lim-Mat7/99-Voj2/03-Ton4/06 17208
4.9.2008 6:08:28
Nevím, zda se někdo tady ukáže. Ale aspoň pár řádků:
Vojtík chodí na logopedii už rok a lepší se každým dnem. Je to super. Tento týden začal s fotbalem a je z něj moc nadšený. Teší se zítra na další trénink, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží.
Delete 8214
29.2.2008 19:57:29
Baru,
na logopedii je ještě brzy, zejména když je vlastně dvojjazyčný, řeš to nejdříve v pěti letech. Teprve tam dítě dozrává, do pěti let má (i podle odborných knížek) nárok na jakékoliv odchylky v řeči, od pěti let se ještě toleruje horší R a Ř. U dětí se dvěma rodnými jazyky je tolerance ještě větší. Nespěchej na něj, všechno v klidu. Některé děti ve třech letech ještě nemluví skoro vůbec a pokud mají v pořádku sluch, tak se to neřeší.
Emmina 14922
29.2.2008 14:01:31
Cauky Ivo, rada te tu vidim. Do Prahy se chystame v cervnu, radi vas uvidime. Vse nej k holcinym narozeninam. Leti to strasne, co? Jinak u nas ted mame takove obdobi dovolenych, ted tu byla na chvili mama,v nedeli odjizdime na hory a pak maji kluci jarni prazdniny (budu je ale muset vyexpedovat k dedovi, protoze se musim ucit....delam si cestovni ruch...). Nic moc u nas jinak noveho neni, Jonasek skolku miluje (u nas deti chodi jen na 3 hodiny denne), trochu se ted srovnal co se tyce jeho narocnosti (dost mu pomaha sport), ale porad se s nim musi pracovat. Tobiasek ma ted sladke a roztomile obdobi 3leteho ditete. Trochu me u neho ale trapi spatna vyslovnost. Myslis, ze ma smysl jit v Praze k logopedovi? Do Cr jedeme cca na 6 tydnu.
Tak se mej a urcite jeste napisu.
Delete 8214
24.2.2008 20:49:05
Ahojte,
u nás se slavilo včera..

Holky už jsou velké, Pája dohání Lenku a kdyby uměla R a Ř, mohla by jít rovnou do školy, jelikož už začíná číst, počítá přes dvacet, sčítá, kresbu už má předškoláckou, ruku na psaní vysloveně šikovnou (bez problémů obtahuje čáry, kreslí tvary, píše tiskací písmena, je čísla má z nějakého důvodu zrcadlově otočená)....no trochu nám utekla...Péťa zase naopak, kromě toho počítání, tam je na tom stejně jako Pája, jinak ve všem trošku pokulhává za průměrem, tak se to alespoň vyrovnává :-)). Jsem zvědavá na pětiletou prohlídku, ve středu jdeme na neurologii, příští týden na pediatrii, Péťa by měla jít ještě do nedonošenecké poradny, ale nevím, jestli si nás pozvou...

Museli jsme změnit školku, Měli tam agresivního kluka a zatímco Péťa v pohodě, tak Pája se zhroutila a i po změně jsme s tím ještě dva měsíce bojovali, ona si všechno bere děsně osobně a je citlvka, přitom to ale nedá na sobě znát, všechno si drží v sobě.....bude s tím bojovat celý život. Teď už je ale v pohodě, zase naše "stará" Pája.

Taky jsme začali s logopedií, nijak jsem na to nespěchala, ale holkám ještě pořád nejdou ani sykavky, natož R a Ř, tak trénujeme. Navíc v nové školce mají logopedii v rámci běžné péče, tak je to bez problémů, logopedka si je může vzít i během dne a my si tam jdeme jen jednou za čas pro nové instrukce.

Baruš,
jak se máš? Kdy zase přijedeš? Ráda bych tě zase někdy viděla. Ozvi se kdyžtak na mail, jestli máš ještě adresu..
Lim-Mat7/99-Voj2/03-Ton4/06 17208
20.2.2008 16:26:24
Tak vidím, že aspoň kolem narozek tu nakouknete. :-D

Takže přeji všem oslavencům krásných 5 let.

My jsme měli 5 v pondělí, ale taková ta hlavní oslava v rodině bude teň v neděli. Nějak se pořád někdo nemohl dostavit. Tak se to udělá zároveň s "bráchovým" svátkem. :-D

Tak co dárky? Vojtík chtěl koloběžku se sedačkou a stojanem. Tak ostal se stojanem, ale sedečku ne. Ta by byla fakt na nic. Stejně by nedošáhl zároveň na sedačku a zároveň by nejel. Ale byl moc rád.
Tak to je to hlavní.

Emmina 14922
12.2.2008 14:28:18
My uz mame odslaveno, Jonas je 1.unora. Me bylo tak tezko, kdyz jsem si rekla, ze uz mu je 5....bleeee. A pristi rok touto dobou pujdeme k zapisu do skoly, respektive tady zapisy do prvni tridy nejsou,deti jsou prevedeny automaticky ze skolky (jsou ve stejne budove). Jen asi bude schuzka pro rodice. A jak si vubec vasi prckove vedou ve skolce?
ratunka 32460
9.2.2008 22:52:25
Ahojte, jen nakukuju, ale asi všichni slavíte ty první půlkulatiny:-)
Tak všem hoooooooooooooooodně zdraví, zbytek už dojde sám, s tím stonáním taky furt bojujeme:-(((
Ivik a kluci 00,03,06 37579
1.2.2008 15:07:22
Ahojky Limamo :-),
my jsme teď byli víc než měsíc všichni zdraví, to je snad rekord ;-). Teď rýmujeme, docela se nám hodí, že se dneska nemusí do školy :-).
Já letos taky plánovala, že konečně zkusíme lyže, kluci je ještě ani zdálky neviděli, ale to počasí na to nevypadá, tak se na to asi ještě letos vykašlem.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1070  [Dalších 1040 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.