| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2015

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 193  [Dalších 173 >>]
Beremi 80377
28.5.2015 22:26:57
Betty, krev na stitnici mi vysla v poradku~z~~z~~z~~z~
Znamena to, ze synator si zacina v noci vymyslet.~o~
Beremi 80377
28.5.2015 4:32:37
Betty, a ten treti porod ti s tou stitnici nejak zahybal? Ptam se, protoze mam poprve dojem, ze se maly zacal casteji budit a mozna ma hlad. Presne takhle to vypadalo u druhe dcery. Uz jsem si dosla na krev, ted cekam na vysledky. Tak drz palce, at se mylim.

Jo. o nakupovani pro sebe mi povidej. Taky mam vzdy hromadu veci pro deti a sama nic. nedavno jsem si konecne koupila nadsene 2 trika. Ovsem stacilo je jednou vyprat a srazily se co do delky a vytahly do sirky... musela jsem je jit vratit. Protoze jsem prosvihla 30 denni limit, nedali mi penize, ale musela jsem si u nich neco jineho vybrat... no a opet to dopadlo tak, ze jsem vybrala detem a sama nemam nic.

My jsme v USA 7.5 roku. Libi se nam tu, tak neni duvod se vracet. Nejstersi dcera sem prisla akorat do prvni tridy a ti dva mladsi se tu narodili. Nedovedu si predstavit, ze by se meli vracet do ceske skoly. Co bude dal nechavame osudu.

Holky, nekde se doporucuje zacit s prikrmama od 4 mesicu, jinde od 6. Ja zastavam spis tu starou skolu a chci pockat do 6. Zacala jste uz nektera ted, ve 4 mesicich?
Bety 2 holky + 1 142976
22.5.2015 8:47:11
Beremi, štítnou žlázu mám zjištěnou po druhém dítěti. Tak jsem hubla, až jsem se dostala na 45 kg a šla k dr, že se mi to nezdá. Okolí myslelo, že schválně sama hubnu a já jedla přitom za dva. Štítná žláza se potvrdila, ale ne hyperfunkce (jak to vypadalo kvůli té váhy), ale hypofunkce. Takže bych s touhle diagnozou měla vlastně tloustnout. Každopádně léky beru, bez šance, že bez nich někdy budu.

Volnější trika ~R^ Akorát budu muset vyrazit někdy na větší nákup do většího města. Tady u nás je nulový výběr. Jenže já když vyjedu na nákupy, tak to skončí tak, že nakoupím holkám a pro sebe vezu kulové ~:-D

Takže bude výlet do ČR? Už se jistě těšíte. Budete tu celé léto? Život v USA a tady je asi úplně jiný, co. Jsi tam už dlouho?

Před námi víkend, ale počasí asi nebude přát. Většinou jezdíme na výlety nebo na kolech s cyklovozíkem. Teď budeme asi odpočívat a hrát společenské hry ~z~~z~

A kde jsou další holky z diskuse? :(
Beremi 80377
15.5.2015 5:26:01
Bety, vysetroval ti nekdo stitnou zlazu? S druhou dcerou jsem mela podobny problem jako ty. Zacalo to asi ve 4 mesicich. Malo mleka, ona nepribyvala, ja hubla... hyperaktivni stitna zlaza. Poznavaci znameni: predpaz a jestli se ti tresou ruce, honem na endokrinologii. Kdyz mi to v jejich 6 mesicich zjistili, musela jsem ze dne na den prestat kojit a zacit brat leky. Pevne doufam, ze me to tentokrat neceka.

Jinak mam jednu radu na zvyseni laktace. Kdyz davas umele mleko, da se sehnat neco jako kadinka ze ktere vede tenoucka hadicka. Tu prilozis vedle bradavky miminku do pusinky. Ono saje a stimuluje bradavku a pritom se krmi umelym mlikem, kdyz mu toho moc netece od mamy.

Jo, jsem v USA. Za mesic se chystame na vylet za rodinou do CR. Uz se tesime. Musime maleho ukazat prarodicum, je to prvni vnoucek z obou stran, jinak samy holky.

Nic si z toho nedelej, ze si dcera rypne. To ta moje dela taky. Ovsem ona ve svych 13 nosi veci, ktere me byly akorat v cca 33~o~ Tvoji vahu bych jeste nekdy chtela mit. Ja mam jiste dobrych 65 kg. A taky mam pocit, ze nejvic toho je v brichu. Myslet si, ze ve 40 budu mit postavu jako ve 20 me uz davno preslo. Volnejsi triko dole s uzsim lemem vypada moc dobre, boky mam uzke.~;)Vyzkousej!

Co se plinek tyce, tak dlouho jsem o tom premyslela, az jsem zkoncila u Pampers. Hlavni duvod, proc jsem chtela latkovat bylo, ze se v tom pry klukum mene ohriva pytlik. No jo, jenze na leto letime do CR. A tahnout sebou kufr latkovek je fakt nesmysl.
Bety 2 holky + 1 142976
7.5.2015 8:42:56
Beremi, to je dobré, že žárlí nejvíce pes :) Kdyby to byly děti, to by se hůř řešilo. Takhle hodíš kus salámu a máš ho zase v kapse, ne ~j~

My kojíme, ale bojujeme od počátku. Amálka nepřibírala nebo jen malinko. Museli jsme přidávat umělé mléko. Tak se popravila, byla fakt hned čilejší. Ale když se přidalo UM, zase klesla produkce mého mléka to jsem si pořídila odsávačku, poctivě odsávala, prolívala se tekutinami....Prostě začarovaný kruh. A když jsem se zase rozkojila, umělé mléko schovala a myslela si, že je už opět vše v pořádku, tak zase dr, že málo přibírá...A je to tak pořád dokola. Momentálně kojíme a od odpoledne už musím po kojení přidat Nutrilon. Ale jsem ráda, že ještě kojíme, protože to chvíli vypadalo, že skončíme úplně na umělém už ve 2 týdnech.

A jak u vás v cizině? Tuším, že jsi psala, že jsi v USA? Kde přesně? Jezdíváš do ČR?

To je fajn, že jste se sešly maminky na diskusi a máte tam bezva partu. Tu my jsme právě měli kdysi, dokonce jsme se potkávaly a byly i na prodlouženém víkendu s miminky. Dodnes mi z diskuse zůstala jedna kamarádka a potkáváme se nadále.

Jo a látkuješ? Myslím, že ses rozhodovala, jestli budeš používat látkové plínky nebo ne...
My jsme si pořídili, ale jen střední sadu a používám je na doma. Na spaní a když jdeme ven používám Pampersky.

Včera se mě mladší dcera ptala, jestli nejsem těhotná? Že mám zase nějak velké břicho ~f~ To mě teda nepotěšila. Já teda vážím 49 kg, ale je fakt, že to bříško není jak bývalo ~d~ Asi bude třeba pořádně zacvičit, aby náhodou neroztrubovala ve škole, že čekáme mimino ~:-D
Beremi 80377
1.5.2015 6:45:28
Bety, my mame na diskusi od druhé dcery bezva partu od dnes.
Chlapecka si moc užíváme. Je to vážně klidas. Tatínek je nadšený. Segry jsou na něj hodné, zatím. Velká by mohla pomoct víc, ale nechce se ji. Mladší podává dudlika kdy je potřeba. Pes ho rad ocuchava, hlídá a taky jako jediny žárlí. Zvlast když přijde návštěva. Kojime tak 2-3x za noc. Rano se na me směje když už chce vstavat. Je to mile, zvlášť když se začne rechtat kolem 6 rano. Co to tvoje kojení?
Bety 2 holky + 1 142976
29.4.2015 11:56:35
Beremi, že jo. Mrtvo tu je. Když jsem před 10 lety na "rodině" bývala v diskusi podle data narození, tak jsem nestíhala dočítat příspěvky staré i jen dvě hodiny ~:-D Pak se maminky přesunuly jinam. Škoda.

Jinak já si uživám, je to fajn ~b~ Chodím s Málinkou na cvičení miminek, kočárkujem... Občas zazlobilo bříško, ale nebylo to tak hrozné. Bojujeme sice s kojením, ale ještě pořád to nevzdáváme. Starší dcerky jsou fajn, pomáhají a Máli je jejich miláček.
Miminko se nám už pěkně rozkoukává a teď jen čekám, jaký čert z ní vyroste ~j~

A co vy?
Beremi 80377
20.4.2015 16:55:11
Vy tu na to pěkně kaslete... Co detičky? Jak si uzivate mateřství?
Monika81 111272
2.2.2015 20:35:52
Ahojky, tak hlásím, že dne 27.1. ve 13:04 se nám narodil náš chlapeček Michael:-) Míša vážil 3820 gramů a měřil 50 cm. Porod byl dlouhý a nebýt epidurálu, tak jsem ten závěr asi už nedala, protože jsem byla strašně unavená. Asi 4 hodiny jsem byla otevřená na 7-8 a vůbec to nepostupovalo. Po poslední sprše řekla doktorka, že uděláme CS, ale ještě jednou mě zkontrolovala a .. byla jsem otevřená, takže se šlo tlačit. Nástřih nemám, jen malou trhlinku. Horší to bylo s hemoroidama, ale v porodnici mi pomohli - dali mi nějaké prášky a už je to téměř dobrý:-) Jinak musim moc a moc chválit táborskou porodnici - prostředí je tam stále pěkné, ale přístup personálu je přímo brilantní!!! Nezažila jsem ani jednoho doktora/ku či sestru, který/á by byl/a nepříjemný/á. Všichni maximálně vstřícní, respektující přání, pokud to šlo a také hned po porodu a ošetření nás nechali v klidu v soukromí. Jsou přástupni jak dotepání pupečníku, tak jiným polohám třeba při monitoru (já chtěla v sedě). Prostě super a patří jim můj obrovský DÍK!
Beremi 80377
29.1.2015 23:19:46
Limetko, Vilmicka je krasny! Na deprese pozor, vazne se setri, ma ti kdo pomoct? Odpocivej! Kdybys neco potrebovala poradit, neboj se zeptat. Je nas tu vic s vice detma, rady poradime.
Taky jsem minule mela pocit, ze to nic nebylo a po par dnech me v noci prepadla zimnice. Nastesti po par hodinach dobry. Telo si samo rekne, ze mas zvolnit a odpocivat.
U me porod mel klasicky prubeh. Celkem trval 7.5 h. Nechala jsem si dat epidural, ten jsem nikdy pred tim nestihla a bylo to fakt bez bolesti. Jsem celkove min rozlamana. Dole mam par stehu od natrhnuti, ale zadny nastrih a sedet jsem mohla hned normalne. Co mi pred lety smikli v Neratovicich byl des. 14 dni jsem si nesedla.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 193  [Dalších 173 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.