| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Mám hodně dětí

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 20363  [Dalších 20323 >>]
Sandra
  • 
25.7.2014 23:24:15
Moc děkuji za odpověď, každý názor přivítám, hrozně se v tom plácám, jsem teď asi v 6 tém týdnu, takže stále ve fázi možnosti rozhodování. Jak už jsem psala srdce velí nechat... ovšem mí nejbližší mi argumentují např. tím, že se společensky úplně zazdím, vystudovala jsem VŠ, ale v podstatě ještě pořádně neměla šanci se uplatnit v zaměstnání... jenže na druhou stranu, mě stejně nejvíc uspokojuje být doma s dětmi, všichni říkají, že pak už si slušnou práci nikdy nenajdu, další argument je že prý už jsem dost stará na další dítě, bude mi 38 let. A pak také samozřejmě všichni říkají, že mám dvě velké děti které už za chvíli vylítnou z domova, dcera už je na intru teď a dvě malé, páté už prý bude nad počet a jaksi navíc. Nemám kolem sebe ani jednoho človíčka co by mě podržel, co by mi fandil, abych si ho nechala. Je to pro mě hrozně těžké, úplně lituji, že jsem to rodině a nejbližším kamarádkám řekla, všichni do mě teď hučí, ať jdu na potrat.
Lady V. 139699
25.7.2014 19:39:31
Mam sice deti jen dve, ale radim ti, aby ses na lidi vykaslala. Dite je vzdycky pozehnani. Na potrat nechod, je to v tve situaci blbost.
Sandra+4 děti
  • 
25.7.2014 19:02:52
Ahoj, to jsem ráda, že jsem Tě tu našla. Právě řeším hrozné dilema. Mám 4 děti 16,13,7 a 5 let a před týdnem jsem zjistila že jsem po 5. těhotná. Přemýšlím co s tím. Na potrat se mi vůbec jít nechce, pravda ale je, že mám hrozný strach z reakcí mého okolí. Bydlíme na maloměstě a i s těmi 4 dětmi jaksi vyčnívám z řady. Přičemž nejsme žádní sociální případi, máme svůj dům bez dluhů, manžel má dobré zaměstnání, páté dítě si klidně můžeme z finančního hlediska dovolit. Přesto mi ale všichni mí nejbližší říkají ať jdu na potrat a nejsem blázen, si v dnešní době nechávat páté dítě. Jsem hrozně naštvaná že je to u nás tak, že prostě norma na počet dětí u nás je 2, 3 děti už je nadlimit, kdo má čtyři už je divnej a kdo jich má ještě víc, tak nad těmi všichni kroutí hlavou a oduszují je. Proč to tak je? Hrozně mě to štve. Jaké jsou prosím Tvé zkušenosti s okolím, a jak ses naučila tomu čelit ? Co jsi třeba odpovídala všem těm hnusným narážkám typu, že jsi blázen, nebo nejste normální ? Fakt stále nevím, jestli si to páté dítě mám nechat, rozum velí že ne, že to psychicky neunesu, to abych fakt chodila kanálama, ale mateřské pudy řvou pro to si ho nechat.Saša
Lenka 5 dětí 36322
25.6.2014 15:30:47
Hledám někoho, kdo má hodně dětí, jako já. Taky vás rozčilují ty pohledy a názory lidí na nás? Dneska jsem byla s malým 4letým synem na kontrole u doktorky a sdělila mi, že zřejmě nezvládám se synem cvičit oko, když má ještě další sourozence. Měla jsem chuť odtamtud utéct~n~. Přitom s ním pracuju každé dopoledne.
Čekáme šesté miminko, teprve začátek, ale na potrat bych prostě nešla. Každý mi sděluje, jací jsme blázni a že by to dali pryč. Děti mám ve věku 17, 16, 12,8,4 roky. Na miminko se těším, i když nebylo plánované. Doufám, že se mi ozve nějaká mamina s více dětma. Mohly bychom si popovídat. Koukám, že tu jsou už starší diskuze, tak doufám, že se někdo ozve.
Lukina+3 136849
11.5.2013 14:50:13
Fakt mě pobavilo Sedmikrásko, že ještě přibíráte další děti aby vás nebylo málo ~R^~:-D. No já si myslim, že když už je manžel takhle nahnutej, tak snad příští rok na tom čtvrťátku budem pracovat :-). Díky za tipy na auto, kouknu se na ně, mě se docela líbí renault espace.
Je fajn že se takhle znáte :-), já bohužel v okolí moc rodin s více dětmi nevídám, teď nedávno jsme se stěhovali do domku v Říčanech u Prahy, tak tu ale ještě skoro nikoho neznám. Jak zvládáte s dětmi návštěvy doktorů a různě pochůzky, třeba na poštu nebo teď mě napadlo třeba nákupy oblečení, mě teda už teď ti moji dva kluci v obchodech vytáčej, jak zlobí ~:-D.
Ludmila
  • 
9.5.2013 15:52:09
Ahoj Lukino a ostatní,
občas sem nakukuju a ráda bych si s Vámi taky občas popovídala.
Máme 3 holky (11, 9 a 6 let). Zdraví a věk už mi další děti nejspíš neumožní, ale teď je mi líto, že jsme nešli do čtvrtého. Dvě starší holky jsou kamarádky, nejmladší je za nimi jako ocásek. I když teď nejstarší dcera hodně vyspěla a puberta už klepe na dveře, takže si možná budou bližší ta prostřední a mrňavka. Že je to finančně záhul, to můžu potvrdit. Taky asi proto, že bydlíme v Praze, kde jsou velké náklady na bydlení, dopravu, kroužky pro děti atd. Holky sportují a peníze za turnaje, soustředění atd. jen lítají. Na dovolené jsme zatím jezdili po Čechách a všem nám to vyhovuje.
borovice + 5 35110
8.5.2013 16:51:42
Taky nemáme hlídání ~;)
měli jsme multiplu 6 místnou a teď máme transporter 8 místný.
na běžky jezdíme s dětmi od mimin, menší jsou v šátku nebo krosně, větší na bobech ve spacáku a na běžkách s námi tak cca od 3-4 let. Ale my jsme spíš takoví šourači krajinou ~t~
Sedmikráska+4 121142
7.5.2013 10:57:46
Ahoj Luki
my máme dodávku-VW caravelu osmimístný, tak si nás známí utahujou že to máme do rezervy. Hlídání taky nemíváme, občas naopak přibíráme 1-2 děti aby nás "nebylo málo" ~t~~t~~t~~t~
Lukina+3 136849
5.5.2013 17:34:38
To máš pravdu, je to o prioritách, pravda je že jsme ani sami s manželem ještě před dětmi zrovna nejezdili na nějaké drahé dovolené. S dětmi jsme byli loni autem v Itálii a byli nadšené. Jinak trávíme dovolené hlavně na chatě na Šumavě. Taky uvažuju, že bysme zkusili běžkování, ještě jsem na běžkách nikdy nebyla. A jak staré dítě to asi zvládne? Taky přemýšlím kam s těmi menšími, to je pro nás trochu problém, hlídání nám moc nefunguje.
Toho se taky trochu bojím, že je musím všude brát s sebou a je to někdy šílený už teď s těmi třemi~:-D. K doktorům a tak.
Jinak já teď malou taky pořád tahám v nosítku, kočár beru vyjímečně, a taky se jí v něm asi kvůli tomu moc nelíbí~:-D
Manžela postupně nahlodávám, včera přišel a říkal že možná to čtvrtý teda asi bude, ale že jsem šílenec~:-D. Tak snad mu to vydrží, chtěla bych se o mimčo snažit tak za rok. Jinak s tím šetřením, na čem zatím nešetříme jsou boty a oblečení, sekáčům se zatím bráním, ani nevim proč, ale i na ně určitě dojde.
Můžu se zeptat jaké máte auto? Do našeho fiata se nám další sedačka nevejde takže bysme museli něco ojetého koupit. díky:-)
borovice + 5 35110
2.5.2013 21:08:01
občas mám taky krizi, Tonča je občas dost uplakaná, chce hodně chovat. Taky netušim proč jsem si pořizovala kočárek, když v něm vůbec nechce být ~t~
Je to o prioritách, myslím že kdybychom měli děti 2 tak by náš styl života byl úplně stejný jako teď s 5. Tzn. jezdíme na výlety po Čechách, na Slovensku, nesjezdujeme, běžkujeme, k moři jezdíme autem a spíme v apartmánech nebo ubytovaní v soukromí. Oblečení pro sebe i pro děti kupuju v sekáči - ze zásady protože je to pěkné oblečení a je škoda aby ho už nikdo nenosil.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 20363  [Dalších 20323 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.