Hanka-1978 | 115978 |
25.2.2023 17:34:58
Díky, asi to vyzkouším. Jen mám dotaz: jak jsem teď googlila recept na quiuche, tak se v nich psalo, že se nejdříve má asi 15 mnut nechat předpéct samotné těsto a až na předpečené se má dát náplň, jinak prý těsto nebude propečené. Ty teda těsto nepředpékáš? A je to dobře propečené?
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
25.2.2023 17:30:45
Manžel nosí do práce co upeču já. Je to prima na moje experimenty, těm chlapům chutná všechno.
|
Pole levandulové | 23006 |
25.2.2023 17:29:53
Hanko, dělám tohle, není to listové těsto:
Na těsto: 300g hladká mouka, 125 g studeného másla na kostky, 2 menší vejce, 4 lžíce studené vody - rychle zadělat a nechat uležet v lednici 2 hodiny. Náplň: 150 g pancetty, 150g cibule, společně orestovat, po vychladnutí přimíchat 150g nastrouhaného sýra, přidat koření, např. Provensálské. Vyválet těsto do větší koláčové formy s vlnitým okrajem, cca 30 cm, propíchat vidličkou, nandat náplň a zalít 200 ml smetany se 4 rozšlehanými vejci, solí, pepřem a bylinkami. Péct v troubě na 200 stupňů cca 25 minut S těstem se hezky pracuje, někdy z toho dělám i menší jednoporce do formiček. Do náplně lze přidat i houby a tak. |
K_at | 121378 |
25.2.2023 17:28:37
Evelyn, mm objednával do práce (smíšený, Kancl) dort a chlebíčky. Tak asi jak kde. Myslím, že není jediný, kdo donese Dobroty. Někteří nosí taky jen tak.
|
holkamodroočka | 156337 |
25.2.2023 17:25:06
Za mě rozhodně quiche, listové těsto už druhý den není tak dobré jako čerstvě upečené. Quiche je dobrý i studený, i se dá ohřát v mikrovlnce. Tenhle konkrétní vyzkoušený nemám, ale Vaněk má dobré recepty, peču podle něho.
https://www.rohlik.cz/chef/239-quiche-lorraine?gclid=Cj0KCQiAgOefBhDgARIsAMhqXA6V5c-VWUYGckoQNDyot6kY750ymUg0T8ZGr5SnLZD4B9qH5v7lTo0aAosbEALw_wcB |
Hanka-1978 | 115978 |
25.2.2023 17:18:57
Díky, to zní fajn, musela bych to ale předem vyzkoušet, ještě jsem jej nepekla, tak ať mám jistotu, že to dopadne dobře. Máš nějaký konkrétní recept?
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
25.2.2023 14:53:01
Tohle je moc dobrý a je to dobrý i druhý den.
|
Pole levandulové | 23006 |
25.2.2023 14:49:39
Slaný quiche - křehké těsto ala linecké, na náplň orestovat pancettu a cibuli s kořením, po vychladnutí přidat nastrouhaný parmezán /sýr můžeš variovat podle chuti/, rozložit na těsto a zalít smetanou s vejci, v horké troubě upéct. Je to dobré teplé i studené, dobře se to přenáší přímo v té koláčové formě.
|
vlad. | 38059 |
25.2.2023 12:13:06
Půlko, to si mi líbí
|
Evelyn1968,2děti | 6269 |
25.2.2023 12:04:39
U nás ve specce to je podobný, to asi pracující v kanceláři nepochopí , při kulatinách se scházíme po práci, je nás 25 žen, v mužských nebo smíšených kolektivech to je asi jinak. MM pohoštění v práci s chlapama nechystá , nikoho by nenapadlo. Začalo to upecenou buchtou, před 25 lety, to nás bylo 12, ted už jsou to hody.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.