| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Králík

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 1538  [Dalších 1498 >>]
neznámá 91073
7.12.2020 11:54:33
Já bych ještě dodala.
Ani CHS a přítulní rodiče nezajistí přítulnost králíčka. U králíčka je povaha celkem loterie.
ALe jsou fakt krásní, dekorativní, to jim pak člověk odpustí vše.

Naše děti momentálně mají agamy, ta ještěrka je chytřejší než králík a morče dohromady a jsou i celkem přítulné. Když někdo projde kolem terárka, škrabou na sklo a chtějí ven, venku za člověkem chodí jak pejsci. Děti jim pořádají závody, kdy na startovní čáře jsou agamy a v cíly šváby. Baví to všechny, kromě švábů. Ale jejich hovínka fakt neskutečně smrdí, to se nedá k ničemu přirovnat.

To jen, že tu padla želva, agamy mi přijdou zábavnější.
Koníček mořský 156666
7.12.2020 11:52:30
Však moje esej nebyla určena jen tobě, ale všem tunajším propagátorům koček místo králíka. A já bych fakt nerada, aby Termix pořídila kočku, když chce králíka, protože to je úplně jiné zvíře, povinnost a společník . Pokud místo králíka pořídí morče, tak to mi vadit nebude.
Tak si kočky nechte na jindy a ať vám dupou králíci. Ostatně ti dupou na poplach jen když se vyděsí. Když je nevyděsíte, tak dupat nebudou. Můj králík někdy rval po nocích podestýlku a rumploval miskou, tak musel být po několika napomenutích odnesen mimo můj spánek. Ale většinou nerušil. Na rozdíl od myší a křečků, kteří v noci nespí, žijou a rumplujou. Morčata spí celou noc. A kočky spí, pokud neusoudí, že už spát nechtěji anebo dostanou hlad. Tak si vyberte.
Rodinová 140078
7.12.2020 11:26:40
Konicku, krasna esej :-)

Ja jen chtela porovnat mou osobni zkusenost s kraliky a kockou a navic nemam moc cas.
Koníček mořský 156666
7.12.2020 11:03:45
Mně teda králík nebo morče přijde jako mnohem méně problematické zvíře do bytu než kočka. Navíc mi přijde problematické srovnávat kočku s králíkem nebo morčetem. Králík a morče jsou zvířata pasivnější a ovladatelnější než kočka. Žijí si svůj život a když se jim člověk chce věnovat, tak se jim věnuje. Kočka všude leze, má různé psychické a neurotické stavy, vyžaduje mnohem víc času a uzpůsobeného prostoru, aby byla spokojená, uspokojená a vyrovnaná. Ano, někdy si přijde pro pomazlení i sama. Když se jí zrovna chce. To se od morčete ani králíka očekávat nedá. Ti se jen podvolí případnému muckání, když k tomu budou. Ale starostí je s nimi méně a život s nimi je jednodušší ve všech směrech. Ale i oni mají své radostné životní projevy, způsob komunikace a vnímají svého člověka. I oni mají rádi hlazení a kontakt. Já si brala morče i do postele a všichni králíci mě olizují o 106, když je hladím a drbu. Jen to chce je nesrovnávat a neporovnávat a brát je takové jací jsou. Pro mne je každé zvíře osobité, milé a přítulné, protože si ho takové udělám.
Rodinová 140078
7.12.2020 10:46:24
Termixi, meli jsme doma 2 samicky, me to teda nijak zvlast nevzalo a to mam zvirata fakt rada ...
Komunikativni mi neprisly, v noci v kleci desne dupaly, obcas nejaky bobek roztrousenej po byte - ne ze by zamerne, ale proste se vykouleji ~:-D
Hladit se teda nechaly, kozisek fajn, ale ta kocka, co mam ted zdedenou po detech doma (a kocky jsem puvodne taky uplne nemusela), je daleko lepsi partak ~:-D
chrestysek 92762
7.12.2020 0:14:32
Ahoj
priznam se, ze jako prvni se mi vybavi spis kote/kocka ve spojeni "chlupate mazlive". Podle me je vetsi pravdepodobnost, ze ta kocka sama prijde, skoci na klin a bude se lisat, nez ze to udela kralicek... Kocka, nemuzu si pomoct, bude vic socialni (samozrejme existuji i nevrle kocky a i uzasni kralicci). Pokud kote, bude i faze rozpustile hravosti.

Jinak meli jsme jako mali
1. krecka - trochu na urovni akvarijni rybicky mi to pripada :).
2. andulku - uzasna, uzasna, uzasna, byla pustena hned, jak jsme dorazili ze skoly, tech okousanejch sesitu, kdyz s nama psala ukoly, umela mluvit, pokud jsme zapomneli vecer zavrit klec, rano nas budila pochodovanim po hlave a kecanim. Byla s ni dost sranda, hodne se druzila.
3. bracha si se svou nastavajici pak poridili kralicka, hmmm, tak na urovni toho krecka mi to pripadalo, akorat vetsi a bobky i v posteli 😬
katyn 100343
6.12.2020 22:09:13
My jsme měli zakrslého králíka, když se mu člověk věnuje, tak ten náš byl jako pejsek. Chodil za mnou, když byl puštěný a já třeba seděla u stolu, tak si mi lehal k nohám.Dokonce si uměl vyskočit do postele. Nesmrdí, na záchůdek chodí na jedno místo, ale samozřejmě se musí čistit klec aby nebyla cítit. Určitě bych koupila od chovatele. Už jsem viděla “zakrslíky” ze zverimexu :-)
Termix 105545
6.12.2020 21:45:51
Hroudo, dceři bylo na konci prázdnin 13. Depresivní nikdy nebyla. Byla vždy tichá, introvertní, trochu nejistá. Teď poslední měsíc často pláče a neví proč. Chybí ji kamarádi, škola, prostě ten obyčejný život. Jasně, všichni jsme na tom stejně, věnuji se jí, má mobil, počítač, s kamarádkami komunikuje, školu zvládá v pohodě, ale je uvnitř neveselá. Já teď tu nejlepší kamarádku pozvala na víkend k nám, spala tady a holky si to užily. My se opravdu snažíme s nikým nepotkávat, prostě se chováme zodpovědně. Ona po zvířeti touží a budu upřímná. Věk 7 až 10 let je tak akorát pro mě :-).
Hr.ouda 123574
6.12.2020 21:01:08
Termixi, vel,i silně doporučuju vzít v úvahu, jakého věku se zvíře dožívá a jak často umírá na různé nádory a jiné choroby , obzvlášt , když má dcera skon být depresivní

já jsem vždycky tvrdila, že zvíře jen přes mojí mrtvolu, ale syn měl také velmi obtížné období, a chtěl želvu, a jsem ráda, protože je dlouhověká

pokud má dcera sklon přilnout, tak raději tu kočku

Hr.ouda 123574
6.12.2020 20:58:32
kdyby to nemuselo být chlupatý, tak bych doporučila želvu zelenavou, je chytrá, aktivní, nemusí se zimovat, a dožije se klidne 80 let, takže když se o ni budete dobře starat nemusíte mazlíčka oplakávat

[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 1538  [Dalších 1498 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.