| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
 Názory 110 z 15731  [Dalších 15721 >>]
rendule* 13725

Re: Re: Re: Re: Re: Sluníčkový pátek.

3.6.2005 12:01:38
Momi, u nás je to přesně tak. Tobík je úplně v pohodě, mám pocit, že mě ještě nevytočil...Zato Terezka mi dává zabrat a to tak, že někdy fakt musím lapat po dechu a počítat do deseti. A je to čím dál tím horší s tím, ajk se prosazuje. Každý večer si říkám, že na ni budu hodná, ale stačí pět minut po ránu a zase mám nervy na pochodu...Oblíkat si chce zásadně to co prostě nemůže - plesové šaty do MŠ, když jí to nedovolím vyhrožuje, že teda se neobleče vůbec, pak jí lepnu a to vyhrožuje, že uteče anebno, že ji nemá už nikdo rád a že ji to jenom říkáme a tak....Ale jinak je to fajn holka :-))) V porovnání s tímto je Tobík ZLATÍČKO, a to i když něco provede.

Nočník - u nís velký pokrok, doma úplně bez plen, dokonce už i kadí na nočník, což jsem nečekala, že někdy zvládne ;)) ¨
Mluvení - mluví o 106, a to jsem taky nečekala, že někdy bude...
ÁJA*Erik06/03*Tobias03/06 7195

Re: Re: Re: Re: Sluníčkový pátek.

3.6.2005 10:57:27
Holky, moc Vam dekuju za slova podpory. Vcera jsem byla vazne uplne hotova. Dneska snad bude lip. I kdyz jednu scenu uz Erik vystrihnul. On totiz vzdycky, kdyz mu seberu neco, s cim si hrat nemuze, se zacne vztekat a pak vezme prvni vec a mrskne s ni o zem. Ted to schytaly susenky na stole, jenze nez je mrsnul na zem, tak se vsechny vysypaly a rozlamaly. Do toho se stacil podelat do pliny, coz klasicky neresi a u nosu ma nudli. Jinak je ale dneska vzornej :O)

Erik si rika - EIK

S hrackama na piskovisti, ci v hernach. On se o vsechno necha obrat a jinejm detem nic vzit neumi. Takze asi tak. Trouba k pohledani.
Gasha 6394

Oslavencům

3.6.2005 10:18:08


Verunce i Evičce (dodatečně) všechno nejlepší k narozeninám. Hlavně ZDRAVÍČKO.





Omlouvám se, ale stále cestujeme a nestíhám. Dnes opět odjíždíme na víkend pryč.

Svlékání,/b>
Míšo, chtěla jsem se zeptat, zda se Ti malá ještě svléká. Naše Amálka začala (asi je opožděná :oD). Stále se svléká a lítá tu nahatá. O čůrání ani nemluvě. Opravdu si ze mě stále dělá srandu. Učůrne si na koberec a jakmile vidí, že jí jdu vynadat, letí na nočník a strašně se směje. Dr. i odborná literatura tvrdí, že je ještě čas. ale když vím, že velice dobře ví, kam se čůrá a ona to stejně nedělá, počůrané oblečení jí vůbec nevadí, tak je mi z toho jen smutno. No, snad si jednou uvědomí, že e to slečna...

Puberťáci?
No, koukám, že nejsem sama s tím, že se vám děti smějí. Vítek toto období neměl. A mně přijde, že je spíš děsně vyčůraná než v pubertě. Puberty se vskutku děsím.

Tak se mějtě moc hezky a po víkendu.
Jeanne 15537

Re: Re: Re: Sluníčkový pátek.

3.6.2005 9:29:28
Jen aby jste věděli, jak jsem příšerná. Ráno jsme šli (děti, Radek, já) do Alberta nakupovat, tak jsem si řekla, že Matěj nedostane plínku, jestli vydrží (je to tak na 30 minut). Když jsme přišli domů, úplně jsem na to zapoměla a asi za půl hodiny se všude válely bobky. Kdybych si vzpoměla a dala ho na nočník. A to mu museli propadnout trenýrkama a šusťákama.
Když je totiž nahatý, tak si chodí sám sednout na nočník každých 10 minut, tak mě zajímalo, jestli to vydrží déle. A neříká si, jen když je v bazénu.
Momi + Hani a Veri 10179

Re: Re: Sluníčkový pátek.

3.6.2005 9:05:17
Jo a Verunke hovorím všelijak - Verča, Verik, Verucha, Veru, Veri, Verundes, Verki.... a ona si hovorí Veunka.

Heč a Hanička už vie povedať vo vačšine slov "R", to mám radosť. Tiež malý pokrok ktorý poteší.
Momi + Hani a Veri 10179

Re: Sluníčkový pátek.

3.6.2005 9:01:14
Ahoj, tie mršky nás vedia poriadne potrápiť, čo ? :-)

Nechcem aby to vyznelo ako chvála, ale Verka sa mi zdá v pohode. ale viete prečo ? Pretože mám ešte staršie dieťa, a viete ako sa hovorí - malé deti malé starosti, velké deti velké starosti. Samo, keby som mala ešte staršie dieťa, tak by ma ani HAni nevytáčala. Hanička ma takto vytáča do najvyšších obrátok, preto sa mi Verunkine činy zdajú byť zanedbatelné. A možno na ňu vplýva aj to keď vidí jak na Haničku hulákam, tak si dáva pozor, lebo vie že to neni žiadna sranda ;-).

Jani gratulujem k nočníkovým aj samozaspávajúcim pokrokom ! Fakt velký skok. Už len to naučiť Jiříka ;-).

Peti, ja som o tom ochotnom požičiavani hračiek u Haničky písala preto, že sa mi to zdá ako výnimočné !!! :-))) Pretože v tomto veku ani ona nič nechcela požičať, a myslela si že všetko je tu len pre ňu. A je to úplne normálne, patrí to k vývoju. Je to normálne, ale ako sa k tomu budú staviať v budúcnosti zas len závisí na nás a na našich reakciách. A pravda je, že 4 ročnému diaťaťu oproti 2 ročnému vela vecí omnoho jednoduchšie vysvetlíš. Ale nehovorím že sa nemáš snažiť ;-). A si dobrá matka keď ti to správanie vadí.

Ajo, aj teba musím povzbudiť, vidno že Erik ťa strašne rád, ale vieš proste mu to nedá aby ťa nenahneval ;-). Tie zlé činnosti ich natolko lákajú že vobec nemyslia na to ako sa budeš hnevať. Hmmm, proste chcel zistiť čo sa stane keď na telku hodí pastelky, no čo, nevedel to tak si to skúsil :-))) JA viem, ja to zlahčujem, aj mňa to trápi keď občas na ne cez deň hučím (pretože si to zaslúžia) sem tam aj nejaká tá rana padne (pretože keď ma vytočia tak radšej udriem ako by som mala skončiť na psychiatrii, a účinok je rýchly), no a večer sa všetko spomalí, ukludní a keď zaspia tak ma to hučanie mrzí. Zaujmavé že už aj na Erika ten večer takto posobí.

Viete, pri týchto rečiach o týchto trampotách ako naučiť správať sa dieťa podla obrazu svojho ma napadá, že vlastne všetky matky si zaslúžia obdiv, všetky ktoré dokázali vychovať normálneho jedinca. Nikdy som si nepredstavovala že už napr. za tým dvojročným dieťaťom je tolko práce, tolko maminho (občas aj tatovho) úsilia. Veď všetko čo vedia všetko všetúčko sme ich museli naučiť my.
Takže mamky, nech máte momentálne akékolvek neúspechy, aj tak je to na gratuláciu !
Peťa & Ivka 7426

Sluníčkový pátek.

3.6.2005 7:11:09
Ráno jsem objevila prořezané spodní trojky. Obě. Ve dvou letech 14 tesáků. To je uspěch:-)
Jani jak je na tom Anička?
Peťa & Ivka 7426

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se deje?

3.6.2005 5:38:47
To jsem teda ráda, že není Ivka samotná lakota. Ono mi to tak docela přišlo, že je:-))

Říká si IJI.

Je to naprosto skvělé, si takto počíst a zjistit, že to je skoro všude + - stejné. To jsem moc ráda.

Ivka vyzunkla mlíko, jdu to ještě zalomit:-))

Jo a včera jsem se dozvěděla novinku. Kamarádka je těhulka a včera se dozvěděla že tam má tři fazolky. To je teda nálož:-))
Nika+beruška 18901

Áhoj

2.6.2005 22:21:50
Ahoj holky,
jste tak vzorné v psaní, že to už trošku nestíhám.
U nás není nového celkem nic. Nočník zvládá doma s nahatou prdelkou dobře, jak ji dám kalhotky, tak má asi pocit že to je plínka a občas se i počůrá. Včera si naopak s plínkou v restauraci řekla že chce kakat. Prostě jsou to veliké rozdíly. Nechávám tomu volný průběh. Úplě se stydím, když čtu Jeanne jak nemá moc čas učit to Matěje. Ta na to má toiž nárok. Já chodím občas do práce a taky tvrdím že nemám čas. Kdybych měla druhé dítko asi bych to viděla jinak a to by byl teprve záhul.
Holky s dvěma dětmi fakt obdivuji!!!
Na druhou stranu teď často čtu, že to těm našim špuntům najednou sepne a začnou si říkat samy, tak čekám :o)))

Péťo buď v klidu, Tina mě taky úplně ignoruje, puberta ja vyšitá. Na zadek taky dostává, jsem na ní přísná ale ona se mi ještě směje. Vždycky se ji snažím hezky všechny zákazy vysvětlit, aby věděla o co jde. Třba se jednou dočkáme že to pochopí :o) Věřím že jo, jen to musí umět pojmout.
Jo a lakomec je teda taky děsnej, jsem ráda že slyším že to dělají i jiné děti. S babi je skoro pořád mezi dětmi, ale mě pak večer doma řekne: " Tina nepučí Maečkovi lopatku!" A fakt nechce nic půjčovat a dělá vyrvál jak ji někdo něco vezme. Oni totiž v tomhle věku ještě nedokáží porozumět tomu, že jim někdo tu jejich věc na chvilku vezme a pak zase vrátí. Když ji vysvětlím, že se Mareček jen koukne a za chvilku ji to zase dá, tak to pak půjčí a jde to. Jen si to pořád ostražitě hlídá a čeká :o)))

Tina si říká Tina, Tininka a když dělá srandu tak Tinina. Tomu se moc směje a chce abych se "jako" zlobila a říkala ji tak.

Gabčo, Evička je s těma vláskama fešanda, Tina je pořád plešounek, tím spíš když ji to chmíří bereme mašinkou. Má to totiž děsnej chemlon :o(
Jeanne 15537

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 22:01:10
Petro neboj, z toho vyroste, promiň, ale přišlo mi to srandovní a trochu mě to pobavilo :) Dovedu si Ivetku živě představit. Chtělo by to zase nějaký malý srazík.
 Názory 110 z 15731  [Dalších 15721 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.