| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 15731  [Dalších 15711 >>]
Jeanne 15537

Re: Re: Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:59:39
No a díky tomu, že se s Matějem někdo párkrát porval o hračky, tak se dětí bojí. Velmi nerad hračky půjčuje, ale když chce cizí a já řeknu ne, tak nebere, ale myslí, že je to proto, že se teď dětí bojí. Je mi ho ale moc líto, kdyby jste ho viděli, jak prchá, když se k němu blíží nějaké dítě. Ale malinko se to zlepšuje, už neutíká před dětmi na ulici, co si ho nevšímají. DOufám, že i ta homeopatie uleví jeho dušičce.
Jana, Anička a 2 kluci 12344

Re: Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:53:00
Anička si říká Aninka. My jí říkáme Aňouši nebo Aňoušku.
Mája, Martínek a Kubík 22486

Re: Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:50:03
Náš malej si neříká nijak. Na dotaz jak se jmenuje odpovídá okamžitě NE a když na tom trvám , tak se mnou přestane komunikovat. Přitom mrška moc dobře ví jak se jmenuje, tuhle jsem ho přistihla, jak si v místnosti, kde nikdo nebyl , velmi zřetelně říká "Matínek zpapal " - je to malá mrška :-)))
Mája, Martínek a Kubík 22486

Re: Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:47:13
A to si předtav 10 dvouletých dětí v tělocvičně s mánií "moje" :-)))
Dneska se Máťa přetahoval ještě s jedním chlapečkem o takový ten plastový kruh , cvičitelka jim ho zabavila s tím, že už se stejně musí uklidit , náš malej to sice nesl docela statečně ,ale ten druhý se na něj vztekle vrhl a začal ho škrtit ( to nekecám ) .
Jeanne 15537

Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:43:37
A do třetice. Holky jak si říkají vaše děti? Matěj si říká Máťa i když mu tak nikdo neříkal.
Peťa & Ivka 7426

Re: Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:43:01
Když už jsme u toho hromadného stěžování, tak si taky přileju.

Momi tady psala, jak Hanička krásně a ochotně půjčuje hračky třeba na písku. To je sen.

U nás nehrozí. Ivka reaguje příšerně. Nejde o to půjčit, ale chce cizí hračky, ječí, myslím, že by se i porvala. Většinou to další maminky zařídí tak, že si to teda půjčit i přes můj nesouhlas může. To pak sedí v koutku a hlídá to. No chápete to? Já teda ne. A když odcházíme, tak musím vymýšlet všelijaké finty, jak hračku vrátit bez řevu.
Je to tím, že je jedináček? Nebo že je málo mezi dětma? A na vše říká MOJE. Prostě mamoňák.

Minulý týden se tak předvedla v parku. Byl tam roční chlapeček. Měl obyčejný tenisák, Ivka záchvat, tenisák jí byl půjčen. Celou dobu seděla vedle mě na lavičce a držela pevně míček. Hrála si jen když chlapeček odešel o kus dál. Jak se vrátil, tak už seděla:-(

Tam jsem si uvědomila jaký obrovský rozdíl je mezi ročním a dvouletým dítkem. Ten chlapeček byl takový vláčný:-)) Ivka zabedněnec. Muselo být po jejím. Šla vidět ta její obrovská vůle dosáhnout toho co che.

Taky nic moc.
Jeanne 15537

Re: Re: Co se deje?

2.6.2005 21:32:47
A plíny budeme mít nejdýl my, protože jsem příšerná a i když Matěj má snahu, tak já na to fakt nemám čas a sílu, dávat každých 30 minut. Takže teď tady běhá asi hodinu bez plínky, během toho byl asi 10x sám na nočníku, ale nevím co si z toho vzal.
Jani a víš co? Skoro za rok a půl to budeš učit druhé dítě :) To jsou vyhlídky co?
Jeanne 15537

Re: Re: Re: Re: Re: nočníkování

2.6.2005 21:29:53
Ajo přeju ať se to zlepší, ty pocity. Matěj dokáže být někdy pěkně hnusnej, možná to zní blbě, ale je to tak.
perdita 3248

Re: Co se deje?

2.6.2005 21:04:29
Ajo, to dobře znám, to je depka, potřebovalo by to na chvíli si dát distanc od dítěte.
Amálka musím říct se řadí k vzteklíkům této diskuze, dneska si lehla na jedné ulici pětkrát, jednou dostala na zadek, pak mě kousla, pak to pořádně schytala... Tím se nechlubím, jistě to není dobrá metoda, ale když jí řeknu pětkrát jasně a ona nic, jednou ji plácnu a rafne mě... Musím nastolit nadvládu tyranie maminky. Na tváři má šrám, jak se ve vzteklém záchvatu práskla o obrubník...

Tennočník... tuším se tu radí vydrž, já se zase spíš kloním na de si alespoň měsíc pauzu a pak razantně. No tak co, bude mít o měsíc dýl plíny, než se takhle trápit. Amy jsem taky zkoušela, když tady geniální holčičky (od Petry a momi:-))) hezky čuraly do hrníčku a moje sviňka zlatoštětinka stvkovala. Dala jsem dva měsíce naprostého plinkování a do... nekecám 24 hodin už to uměla a umí bez nehod (až na ty bobky a spaní pochopitelně).
Hodně zdaru a nějakou hezkou knížku do postýlky:-)
Jana, Anička a 2 kluci 12344

Re: Re: Večerní překvápko

2.6.2005 20:55:46
No, jsem si říkala, že už tu musím otravovat s tím, jak pořád zkoušíme nočník a jak si už nevím rady, tak snad teď konečně už dám pokoj :o) Uvidíme, jak se bude dařit zítra, teď večer se jí už nechtělo.

Ještě zkusím otravovat s jedním překvápkem. Taky jsem to naznačila v poledne - zkusila jsem ji večer nechat usnout samotnou stejným stylem jako v poledne (otevřené dveře dokořán a že se na ni budu chodit koukat), no a zadařilo se! Usínala asi tak něco přes půl hodiny, ale hlavní věc, že jsem tam nemusela trčet s ní...

To mi připomíná to, jak jsem se divila zhruba před rokem, že když zvládne jednu věc, přidá se k tomu hned něco dalšího, že se vyvíjí ve velkých skocích... Teď mám najednou pocit, že už je taky "vypiplaná", i když s nočníkováním máme ještě dlouhou cestu a to usínání nevím, jak dlouho jí vydrží... Ale pocit je to fajn. Když si představím, že tohle mě čeká ještě jednou s Jiříkem...
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 15731  [Dalších 15711 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.