| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 15731  [Dalších 15701 >>]
Peťa & Ivka 7426

Re: Večerní překvápko

2.6.2005 19:45:29
Anička je šikulka:-)) Uvidíš, že to půjde.

Dneska došel další dárek pro Ivetku k narozeninám. Objednávala jsem na Dráčkovi kapsář za postel, návlek na klidu a maňáska Františka. Ten je uplně úžasnej. A taky podkolenky s Rákosníčkem. Moc se mi to všechno líbí, tak doufám, že i Ivetce.
Peťa & Ivka 7426

Re: Co se deje?

2.6.2005 19:43:21
Ajo, věřím že jsi unavená. Máš být z čeho. Člověk přemýšlí co dělá blbě, stejně na nic nepřijde. Můžu tě uklidnit, že to je normální. Ivka je taky na prohození oknem. A je to čím dál častěji. Mám pocit, že když je dva, tři dny OK, tak potom mi to pořádně "osladí".
Vztekání pro něco, za něco máme každý den aspoň jednou. Docela pomáhá totální ignorace, a nechat uklidnit v jiném pokoji (nemůžu se dočkat jejího vlastního pokojíčku). Takhle to už praktikuje i babička.

Manžel tomu říká, že hledá své místo na slunci. Zkouší co všechno vydržíme, jak budeme na jejich různé jednání reagovat. Je to na palici.

Ivka mě v posledních dnech hodně vytáčí tím, že prostě ignoruje. Ale totálně. To můžu vřískat jak chci, nepomůže nic. Teda pomůže. Začala jsem používat taktiku 3x a dost. Třikrát řeknu a když nereaguje, neposlechne, tak dostane plácnutí na zadek nebo po ruce. Možná to je tvrdé, ale vypadá to docela účinně.
Nejvíc mě točí tím, že vylívá vodu z vany, to dostane i na mokrý zadek, určitě to musí štípat, druhý den dobrý, třetí den opět potopa:-(

Taky si kolikrát říkám, že takhle jsem si to nepředstavovala, že nevím proč mě "záměrně" trápí. Na tatina je jak milius, na mě hnusobka. Ráno mě taky pleskla.

Ajo, drž se. Uvidíš že bude líp. Na chvíli. A potom zase na novo. To musíme vydržet. Mě hodně pomáhá, že si povídám s holkama na jiné diskuzi, mají zhruba o půl roku starší děti, aspoň vím, že to co probíhá u nás je vcelku normální:-)

Držím palec, aby byl Erda zítra sluníčko.
Jana, Anička a 2 kluci 12344

Večerní překvápko

2.6.2005 18:55:58
Ajo s nočníkem vydrrrrž! Teda klidně ho ukliď a začni po nějaké době, ale určitě tě Erik překvapí nakonec z ničeho nic. Já to taky pořád chtěla vzdávat a stejně mi to nedalo, a dneska?

Jak jsem psala o dopoledni, tak pak načůrala do plínky během spaní a procházky, pak jsem jí zas plínku sundala, protože zkoušela ten nový bazének. Vyčůrala se do vody a divila se tomu, ale věděla jsem, že bych pro nočník nestihla doběhnout, tak jsem jí to jen vysvětlila. Když jsem ho pak "preventivně" donesla, křičela "ne ne ne ne". Pak tak nějak jako obvykle jsem jí říkala, že lulu jen do nočníku, to už se dávno nekoupala, a ona na mě koukala zpoza gauče, a najednou, když už jsme o tom nemluvily, zavolala "honém" a utíkala k nočníku, sedla si a vyčůrala se (a pěkně, hodně)! Tvářila se naprosto nadšeně. Takže panenka je její! Dostala za to ode mě lentilky a velikou pochvalu. Za chviličku si tam rozrušeně sedla znovu, asi cítila, že se jí ještě něco chce, ale už nic neudělala. Šikulka je to!

Ajo a nic si nedělej z jeho chování, Anička je taky někdy takhle protivná, to prostě jeden den je vždycky krizovka, zítra bude líp, uvidíš.
ÁJA*Erik06/03*Tobias03/06 7195

Co se deje?

2.6.2005 18:22:55
Holky, dneska jsem vyrizena. Psychicky a to uplne. Uplne se cejtim v oblasti hrudniku uplne vycucle a nestastne. Erik je dneska hrozne hnusnej. Hrozive se vzteka, vyvadi a vydira. Jak neni po jeho, mam peklo. Kdyz na nej kriknu, tak me bouchne, nebo po mne neco hodi. Naschval dokona, nebo jeste vic prileje do ohne pri nejake cinnosti, u ktere ho nachytam s sprdnu ho. A to vse s usmevem, takovym zlym. Uz si to asi vsugerovavam, nebo nevim. Je mi uz po nekolikaty dnes do breku z jeho odpornyho chovani. 2x jsem volala o psychickou podporu Petrovi, jak jsem z toho byla vedle. Ted tu vsechno rozhazel, pixlu na pastelky hodil na televizi a pak na ni hodil i pastelky. Kdyz jsem na nej vlitla, co to dela, hodil pastelkou i po mne a to vse s pohodou a klidem. Kdyz jsem mu dala dve na zadek a poslala ho do jeho pokoje, nehnul brvou a sel. Pak prisel a ja s nim nechctela mluvit. Hotova jsem si vlezla do postele. On tam za mnou vylezl a zrejme se sel omluvit. Asi 3x mi dal sam od sebe pusu a byl jak zlaticko. Ale jsem z toho dost vedle. Posledni dobou je takhle hnusnej casto, hrozne vydira apod., ale tohle je hruza. Ani jsem netusila, ze Erik muze byt takhle osklivej - a moc me to mrzi.
ÁJA*Erik06/03*Tobias03/06 7195

Re: Re: Re: Re: Re: nočníkování

2.6.2005 18:01:19
Uz vidim tchyni, jak vydrzi pocurany koberce v jejich luxusnim baraku. Jsem zvedava, s jakou prijde ucici nocnikovou variantou :O)
ÁJA*Erik06/03*Tobias03/06 7195

Re: Re: Re: Re: nočníkování

2.6.2005 18:00:06
Ja teda s nocnikem prestavam. Zacnu treba kolem narozenin. Holky co mate zahradu - jste na tom mnohem lip. Deti Vam litaj po zahrade nahaty a kdyz hodej bobek, nebo se pocuraj, nic se nestane. Takhle uz to tu mame jak verejny zachodiste. Pocurany uplne vsechny koberce, hovna veslapany do koberce....ach jo. Erik si na nocnik sam nesedne. Kdyz se ho zeptam, jestli chce curat, nebo kakat, tak vzdycky rekne, ze nechce. Kdyz se ho zeptam, zda pujde na nocnik, taky nechce. Nakadino v pline mu nevadi a chodil by s tim i cely den a tak bych mohla pokracovat. Kdyz ho na nocnik posadim, tak z nej zdrhne. Nechce na nem proste sedet a nastve se. Sem tam dobrovolne sedne nekdy po koupani, kdyz vi, ze si tim protahne cas, nez pujde spat.

Jak to shrnout? Vubec netusim. Priste to proberem se cvicitelkou ve Studiu pro zeny, kam chodim cvicit. Dneska nemela moc casu, ale rekla mi, ze mam nocnik uplne vymazat a na 14 dni jako by neexistoval. Zrejme si ho spojuje s necim negativnim a bude potreba jeho vzpominku nejak vymazat a zacit znovu. Priznam se, ze jsem taky obcas neudrzela nervy na uzde, kdyz se vycural presne vedle nocniku a bylo mu to jedno, rozslapal hovno v pokoji apod. Ale snazim se vysvetlovat a motivovat. Ovsem bez uspechu.

Tak tolik k nocniku u nas.
Peťa & Ivka 7426

Re: Re: Re: Re: nočníkování

2.6.2005 14:03:26
No já nevím, babička musí dělat to co ty. Já se s mamkou domluvila, ptala jsem se jí jestli vydrží pročůrané koberce. Vydržela:-))
Jana, Anička a 2 kluci 12344

Re: Re: Re: nočníkování

2.6.2005 14:00:21
No, řvát po plínce už přestala, aspoň dneska. Zdálo se, že se docela těší, že se jí to dneska povede.

S nočními plínkami by neměl být problém, už tak máme plínky rozdělené - na den má levné a na noc Pampersky a každý večer smí vybírat, které zvířátko na nich chce mít. Teď spíš začala zkoušet, že když jdeme vyměnit plínku (což nerada), jde k těm nočním a chce vybírat :o)

Na ven bych jí tedy mohla koupit ty z DM, kouknu na ně. Ještě mi ale poraď (určitě máš zkušenost, já bych musela dlouho přemýšlet), jak u babičky - je tam každé pondělí na celý den. Babička ji asi nebude chtít nechat na koberci bez plínky, i když ji taky posazuje (taky bez úspěchu).
Jeanne 15537

Re: Re: nočníkování

2.6.2005 13:57:17
Jani Matěj dřív taky řval, že chce plínu anechce na nočník, bylo to šílený, teď už neřve (ale ty plínky má furt). Já myslím, že to chce čas a zkoušet a přijde den, kdy to půjde dobrovolně. Může to být zítra, může to být za týden. Já bych netrápila sebe ani Aničku.
A taky řval,když jsem mu chtěla dát trenýrky nebo kraťasy, prostě totálně vzeklej a proti nočníku. Nějak se to v něm zlomilo, ale samo.
Peťa & Ivka 7426

Re: Re: nočníkování

2.6.2005 13:52:24
Já myslím, že to není důvod ke stydění. Každé dítko se to musí nějak naučit.

Tak kup dva druhy. Jedny spinkací, jedny ven. Pokud neuhraješ staré klasické plínky na ven. Říkáš že Anička po té plínce řve, chce ji. Tak to by byl asi problém co?

Docela šikovné ty natahovací plínky mají v DM drogerii. Takové se zelenýma potvůrkama (hrošíci??)

Ale taky když jsme šly ven (třeba MC, naši, obchoďák, úřad) a dorazily jsme na dané místo, tak šla čůrat. Má očůraný kde jaký záchod:-))

Přiznávám že to je fuška.

[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 15731  [Dalších 15701 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.