Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

kyselinotvorná strava

Autor: Lvice+lvíčata , 14.8.2009

v prvé řadě vařená zelenina je zásadotvorná, ale pozor po vychladnutí se mění na kyselinotvornou



http://www.sweb.cz/urinoterapie/u_k_tema_acidobaze.htm


Chuť potraviny neurčuje její kyselinotvornost, nebo zásadotvornost. Kyselost citrónu způsobují organické kyseliny. Ačkoliv je citrón kyselý, je zásadotvorný. Naopak živočišné bílkoviny (měnící se na aminokyseliny), přestože nemají kyselou chuť, působí v metabolickém procesu kyselinotvorně.



Překyselování organismu stravou:

Nedostatečné rozmělnění potravy, které je doprovázeno kyselinotvornou fermentací ve střevech, kdy při kvasných procesech vznikají kyselé produkty, které z těla odčerpávají zásadité látky


Přejídání, kterému se denně vystavujeme. Kromě odčerpávání zásaditých prvků zatěžujeme nesmírně organismus energeticky


Nedostatečný příjem tekutin



Potraviny s velkým obsahem kyselin:

Tvaroh, sýr, mléko, máslo, sádlo, maso, ryby, vejce, kakao, bílá mouka a výrobky z ní, káva, bílý cukr, sůl, ocet, limonády, džusy, zavařeniny, čočka, hlávkové zelí, květák, brokolice, ledový salát, červená rajčata, vařený špenát(pozor bez mlíka), vodnice, houby




Okyselující potraviny
• Ovoce - Pomeranče, mandarinky, banány, meruňky, broskve, vodní meloun, ananas, mango, jablka, fíky, datle, papája, hrozny, rozinky.
• Obilniny - Rýže, pšenice, amarant, kukuřice, ovesné vločky, pekárenské výrobky.
• Mléčné produkty - Sýry (kravský a kozí), fermentované sýry, kravské mléko, máslo atd.
• Ořechy - Kešu, para ořechy, arašídy, arašídové máslo, pekanové ořechy, lískové ořechy atd.
• Živočišné bílkoviny - Hovězí, skopové, vepřové, krůtí, jelení maso, kapr, losos, tuňák, ústřice, škeble, krevety atd.
• Nudle (z bílé mouky) - Dlouhé vlasové nudle, makaróny, špagety atd.
• Další - Vinný ocet, brambory atd.
• Léky a chemické látky - Léky, drogy, pesticidy atd.
• Alkohol - Pivo, víno, lihoviny
• Luštěniny - Černé fazole, boby, čočka atd.
• Vody a šťávy - Čištěná voda, destilovaná voda, voda filtrovaná reverzní osmózou, většina vody v lahvích.



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1127 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.