Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Prolog – časovka do kopce

Čtvrtek 7.6.2007 - Polsko - Istebna

Autor: SavaH , 7.6.2007

Ve čtvrtek 7.6.2007 v 15:00 odstartovala první pětice závodníků a vydala se do 4km dlouhého kopce. Startovalo se každou 2. minutu po 5ti závodnících a podle kategorie.


Asi hodinu přes startem prvních bikerů jsem se vydala na trať s foťákem. Chvilku jdu po rovince po asfaltu, pak odbočuju na štěrkovou cestu, která se po chvilce mění v pěšinku v právě a zvedá se. Na 1. vrcholu se usadím i s fotoaparátem…. Neusadím se, protože je mokro a bahno.


Než se naděju profrčí kolem mě první pětka bikerů. Kopeček který mě zmohl pěšo jim nečiní sebemenší problém L Měla bych se svojí fyzičkou něco dělat. Ještě že tu časovku do kopce nemusím jet. By mě pěkně zničilo.


Na kopečku jsem se při čekání na lidi, které jsem měla fotit, seznámila s vrchním mechanikem a fotografem Hraničních bikerů – Mirkem. Jen co projel manžel, vydávám se dále po trase závodu. Z pěšinky v trávě se stává bahenní cesta. Ještě že jsem si vzala sukni a ne kalhoty. Takhle mam od bahna jen lejtka a boty. Usidluju se v ostré zatáčce, kterou bych nevytočila (hlavně bych tam ani nedojela, jak to bylo do kopce) a pokračuju ve focení. Foťák v tom šeru nechce projíždějící bikery zaostřit, jak rychle stoupají do kopce… Pak už mě fakticky přestává bavit tak sestupuju zpět do výškového tábora. Projíždí číslo 158. takže cca za 4 min by měl kolem mě projet David Beeda. Šnečím tempem scházím z kopce a najednou se kolem mě prořítí kdosi podobný Beedovi. „Davideee, počkej, jedeš moc rychle! Vrať se, ať tě můžu vyfotit!“ Jenže to už byl David v nedohlednu a já tedy pokračovala k autu.


Z pěšinky v trávě už nebyla pěšinka ale pěkně rozrytá bahnitá cesta a už skoro nikdo tu první část do kopce nejel, ale tlačil.


Vracím se do „základny „ akorát včas. Jana startuje. Zdokumentuju ještě pár lidiček, co si oplachujou zabahněná kola v řece a jdu do auta navlíknout se do cyklistického, že pojedu domů na kole, až se Jana vrátí. Jenže to začíná krápat – přeci nebudu jezdit na kole v dešti a tak jedu domu velkou tojotou, kterou řídí Jana.


Doma v rychlosti za pomoci Katky tandemistky ukuchtim těstovinový salát a jde se pomalu na kutě, zítra nás čeká náročný den.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 485 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.