Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Recepty od 5. mesiaca

PL = polievková lyžica
1 CL = čajová lyžička

Autor: Mersi, Miška a Lea , 29.4.2004

MRKVOVÉ PYRÉ (cca 400g)

400 g mladých mrkvičiek
1 PL slnečnicového oleja
2 PL vody

Mrkvičku umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Olej zohrejeme v hrnci, pridáme nakrájanú mrkvičku a podusíme.
Pridáme vodu ďalej dusíme. Keď je mrkvička dostatocne mäkká, prepasírujeme.


MRKVOVO-FENIKLOVÉ PYRÉ (cca 400g)

300 g mrkvy
100 g feniklového koreňa
2 PL vody
1 PL mlieka (v neskoršom veku sladká smotana)

Mrkvu a fenikel umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme do hrnca, pridáme vodu a dusíme.
Ked je mrkva dostatočne mäkká, prepasírujeme a dochutíme mliekokm (smotanou).



ZELENINOVÉ PYRÉ (cca 400g)

200 g mrkvy
100 g špenátu (čerstvý alebo zmrazený)
100 g zemiakov
1 CL masla
1 PL mlieka (v neskoršom veku smotany)

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme trochu vody a dusíme.
Prepasírujeme, pridáme máslo a mlieko.


ZEMIAKOVO BANÁNOVÉ PYRÉ (cca 400g)

250 g mrkvy
1 CL slnečnicového oleja
150 g banánu
1 CL mlieka ( v neskoršom veku sladkej smotany)

Mrkvu umyjeme, ocistíme a nakrájame na malé kúsky. Olej zohrejeme v hrnci, pridáme mrkvu, cca 100 ml vody a dusíme.
Ked je mrkva mäkká, pridáme na malé kúsky nakrajaný banán a mlieko (sladkú smotanu). Všetko rozmixujeme.


MRKVOVO-JABLKOVÉ PYRÉ (cca 400g)

200 g mrkvy
200 g jabĺk
1 PL mlieka ( v neskoršom veku sladkej smotany)

Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dusíme s trochou vody. Jablká umyjeme, ošúpeme a jemne nastrúhame.
Pridáme k udusenej mrkve. Prepasírujeme, dochutíme mliekom (smotanou).


FENIKLOVO-JABLKOVÉ PYRÉ (cca 400g)

300 g feniklového koreňa
1 PL mlieka (v neskoršom veku sladkej smotany)
100 g jablk
Fenikel umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Udusíme s trochou vody. Prepasírujeme a pridáme mlieko (smotanu).
Ošúpané jablko najemno nastrúhame a pridáme do feniklového pyré.


FENIKLOVO-BANÁNOVÉ PYRÉ (cca 400g)

250 g feniklového koreňa
1 CL slnečnicového oleja
150 g banánov

Fenikel umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Olej zohrejeme v hrnci, pridáme fenikel a podusíme na miernom ohni.
V prípade, že fenikel nepustí dostatočné množstvo vlastnej štavy, pridáme 1 - 2 PL vody. Udusený fenikel prepasírujeme.
Banán roztlačíme vidličkou a primiešame k feniklovému pyré.


ŠPENÁTOVO JABLKOVÉ PYRÉ(cca 400g)

300 g mladého špenátu (ev. zmrazený)
1 CL slnečnicového oleja
100 g jabĺk

Špenát dáme do hrnca, polejeme olejom, necháme pod pokrievkou zmäknút a podusíme. Očistené jablká nakrájame na malé kocky,
pridáme k špenátu, krátko spolu podusíme a rozmixujeme.

MRKVOVO-MANGOVÉ PYRÉ (cca 450g)

200 g mrkvy
200 g mangovej dužiny
2 PL mlieka ( v neskoršom veku sladkej smotany)

Očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu podusíme v troche vody. Mangovú dužinu nakrájame na malé kocky a s ostatnými prísadami
pridáme k mrkve. Všetko prepasírujeme.


MRKVOVO-MARHULOVÉ PYRÉ (cca 450g)

200 g mrkvy
250 g marhúľ
1 PL mlieka ( v neskoršom veku sladkej smotany)

Očistenú mmrkvu jemne nastrúhame. Umyté a kôstok zbavené marhule nakrájame na malé kúsky. Spolu s mrkvou a 2 PL vody dusíme.
Prepasírujeme a dochutíme mliekom (smotanou).


MARHUĽOVO-HRUŠKOVÉ PYRÉ (cca 400g)

250 g marhulí
150 g hrušiek

Očistené ovocie a zbavené jadier nakrájame na malé kocky a podusíme s trochou vody.
Prepasírujeme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 846 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.