Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

další část II

Autor: ruzenka , 26.3.2003

Embryo kryoudržování


V SIRM udržujeme (mražením a skladováním) zbylá embrya, která mají skóre 70-100 GES. S nižším skóre jsou vyživována po dalších 2-3 dny, kdy jsou embrya vyvinutá do stupně 1 a 2 blastocyst, mražena a udržována. Protože upřednostňujeme vyvinout všechny mražená embrya do stadia blastocyst, jsou kryoudržované blastocysty.rozmrazeny a přeživší jsou transferovány ten samý den. Zatímco 3 embrya jsou rozmražena a pak pěstována další –3 dny před zavedením jako blastocysty.


 


4.dNA INTEGRITa spermií (SDI)


The Sperm DNA Integrity (SDI) také nazývaná jako  Sperm Chromatin Structure Assay (SCSA) je nástroj pro měření klinicky důležitých vlastností spermiové nukleární chromatinové integrity Výsledky korelují s potenciálem spermie k vytvoření embrya, která by byla dostatečně kompetentní k výrobě živého člověka.


SDI/SCS data nekorelují dobře s klasickými parametry kvality spermií a mají ukázat sníženou plodnost a sníženou reprodukci. SDI/SCS měří poškození DNA. Poškození DNA může být přítomno u spermií fertilních i nefertilních mužů. Proto tato analýza může odhalit skryté abnormality DNA spermie u neplodných mužů označovaných jako nevysvětlitelně na základě zjevně normálních spermiových parametrů. Nicméně data ukazují, že abnormální SDI/SCSA je častější v případech abnormálních spermiogramů. Takže se tento postup ideálně hodí pro kliniky ke stanovení integrity DNA ve vztahu k fertilnímu potenciálu a vývoje embrya stejně jako účinků toxikantů. Protože jsou SDI/SCS parametry nezávislými parametry běžného spermatu, výsledky mohou lékařům dovolit označit muže, kterým  zřejmě méně prospěje ICSI k životnému těh.


 


Léčby rakovin jsou dobře známým vlivem na mužskou plodnost. Redukce spermií vyplývá z cytotoxických účinků chemo a radioterapie na epitel spermatu. Nicméně i když epitel přežívá, je zde reprodukční riziko od neplodnosti přes potraty . Optimální spermiový chromatin se zdá nezbytný pro plné stanovení mužského potenciálu plodnosti. SDI/SCS se objevují jako předpověditelné pravděpodobnosti počít a donosit těhotenství k životu.


 


Zlepšení motility spermií po separaci není spojeno s podobným zlepšením v integritě DNA. Tato data ukazují, že techniky neminimalizují poškození DNA spermií a potenciál přenosu genetických mutací v AR Cyklech.


Je důležité dodat, že většina dat dostupných o efektu abnormálního SDI/SCS pochází z neumělých těhotenství. Přestože je to velmi předčasné, data odvozená ze zkušenosti  SIRM navrhují následující:


Životné (více než 12 týdnů) IVF těhot skóre je asi třikrát nižší u žen pod 33, jejichž manželé mají abnormální SDI. Výsledky se zhoršují u starších žen nad 35, těhotenství jsou mnohem méně častá u starších žen,.ačkoli počet živ těh je asi 4- 6 krát nižší než očekávané počty v kontrolním vzorku.


Přestože je možný spontánní návrat k normálu, děje se tak spíše zřídka.


Přestože abnormální SDI jsou dg. u mužů s normálním spermiogramem, spíše jen vidět abnormality u mužů s oligozooastenospermií (abnormální počet, pohyblivost a/nebo morfologie)



  • Existuje názor ,že muži s varekokélou, kteří mají abnormální SDI /SCS skóre, mohou zažít navrácení do normálu 3-6 měsíců po chirurgické nebo radiologické ablaci varekokély.

Souhrnem je abnormální SDI/SCS totálně nevylučuje úspěšné IVF /ISCI.


Nicméně prognóza se zhoršuje s postupujícím věkem poskytovatelky vajíček nad 33 let. Přestože abnormální SDI/SCS výsledky se zřídka vracejí spontánně do normálu, občas se tak děje. Také selektivní chirurgická a medikament.léčba je někdy efektivní. Pokud navzdory „léčbě“ selže abnormální SDI/SCS ve vracení se k normálu, užití dárce by mohlo být možností volby, zvláště tam, kde je poskytovatelce vajíček více než 35.


Konečně, je pravděpodobně výhodné, aby bylo zjištění SDI/SCS vzato do úvahy před IVF /ISCI v případech, kdy poskytovatel spermií má abnormální spermiogram  a /nebo v minulosti nepočal těhotenství, které se udrželo 20 týdnů.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1219 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.