Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

X Terra MTB Rally

Autor: SavaH , 5.4.2005

X Terra



Je to neuvěřitelné, ale ze závodníka jsem povýšila na technical support ;o)


Abych to uvedla na pravou míru. V sobotu 2.4.2005 se jel 1. ročník MTB Rally Hluboká nad Vltavou (www.xterra.cz). Pořadatelé připravili dvě délky tratě 35 a 65 km. Původně jsem měla jet tu kratší trať. Jenže jsem si týden před závodem podvrkla kotník (to by nebyla ani tak velká překážka) a ještě k tomu mi trhali zoubek moudrosti a já jsem nebyla schopná cokoli dělat bez značné dávky ibuprofenu :o( Tak jsem holt nejela. Aby mi to nebylo až tak moc líto, tak mě PEte povýšil na technical support. Zní to krásně, že jo ;o)


Nevim, jestli na mě sedí to technical. Nedovedu si dost dobře sebe samotnou představit, tak opravuju porouchaný přesmykač či vyměňuju duši. Šlo o to, aby na kluky, až přijedou, čekal někdo v cíli, dal jim něco málo k pití a hodně čokolády. A pak to taky někdo musel celý zdokumentovat, ne?


Vše se naplánovalo tak, že David (www.beeda.net) PEte (www.petebike.com) a já pojedeme o den dřív – tedy v pátek, do Veselýho nad Lužnicí, kde přespíme a druhý den ráno pojedeme na start. Ve Veselym jsme spali v jakési pochybné ubytovně u zimního stadionu plné ukrajinců. Abych řekla pravdu, tak jsem se večer bála jít sama na WC. Ale nakonec noc proběhla v klidu.


David vstával asi v 6 a šel si koupit něco ke snídani. Když se asi po hoďce vrátil a zjistil, že zbytek výpravy má ještě půlnoc, začal nás povzbuzovat slovy: Vstávejte! Je krásnej den! Týjó, já se tak těšim!“ Na zabití. Člověk se chce aspoň malilinko o víkendu vyspat a tenhle šílenec mu to překazí.


Každopádně Davidův žaludek má obdivuhodnou kapacitu. Co jsem stihla postřehnout, tak Beeda zdlabošil dětskou přednídávku, 10 deka debrecínky s nevim kolika rohlíkama, asi 3 banány a to všechno zajed makovejma buchtičkami, které si máčel do nugety. Bych se asi poblinkala, kdybych snědla tohle všechno.


Zpět k samotnému závodu.


Odstartovalo se přesně v 11:00 SELČ. Na závodníky jsem čekala cca 1 km za startem u 1. stoupání a fotila. Po hodině a půl dorazili do cíle první závodníci z krátké trati a asi po třech hodinách 15 minutách chrti z trasy dlouhé.


David dojel 6. a 7. a byl velmi překvapen, že není 1. a 2. Podařilo se mu totiž se odtrhnout ještě s jedním závodníkem od pelotonu a na cca 30 kilometru zabloudit. On tam prý byl organizátor, který je údajně poslal 2x špatným směrem, ale kdo ví, jak to ve skutečnosti bylo ;o) David jel opravdu dobře, jen trošičku svou rychlou jízdou zmátl navigátora, který z toho byl tak na větvy, že ho poslal špatným směrem. PEte se umístil na krásném 9. místě a pak tak jelo ještě pár lidiček, co znám, kteří se taky velmi dobře umístili.


Vyhlášení výsledků proběhlo před 5. hodinou večer. To už tam ale skoro nikdo nebyl. Mezi náma, v cíli sice byl připraven jakýsi nápoj, perník, tatranka a banán pro závodníky, ale toalety nikde :o( A chodit čůrat do křoví mě, jako technical support fakt nebavilo. Jo a pak se taky organizátor ani nenamáhal udělat něco na způsob stupínků pro vítěze. Tak snad za rok a to už budu – doufam – mezi závodníkama.


Tady se můžete podívat na pár foteček: www.petebike.com/main/fotogalerie/xterram/index.htm a tady si přečtete komentáře závodníků: www.bike-forum.cz

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 595 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.