Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník - Recepty


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 63 [Dalších 23 >>] 
 jednodušší verze medovníku:-)- Recepty

Fakt super a poradila mi to kamarádka Slovenka, jejíž zálibou a častým pečením byly právě medovníky:-) - do té doby, než zjistila, že srovnatelné s jejími a nesrovnětelně jednodušší je to takto:-)).. Koupí se hotové pláty (tvary jsou kolo, čtverec a srdíčko) - jsou výborné - a dál se postupuje stejně:-), nebo podle receptu na těch plátech - mám to x-krát vyzkoušené a super!!!!, boky ještě  potřu krémem a obalím mletými oříšky a nemá to chybu!!!

Více ...
Vložil: cerven05 dne 31.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Saláty- Recepty

Párkový salát
6-8 nožiček tenkých párků
4 menší rajčata ( šťavnatá)
1 větší cibule
majolka, jogurt nebo zakysaná smetana
sůl, pepř
Postup: Párky případně oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, přidáme pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli, asi 2 lžíce majolky a 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany. Dle chuti osolíme, opepříme, promícháme, necháme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem.

Těstovinový salát I 2 hrsti těstovin ( nejlépe různobarevné, drobnějšího tvaru)
10 – 15 dkg šunky
3 rajčata
okurka
paprika
menší cibule
tatrka, jogurt nebo zakysaná smetana
sůl, pepř, tymián nebo jiné zelené koření

Postup: Těstoviny dáme vařit dle návodu, mezitím do mísy pokrájíme rajčata, okurku, papriku, šunku najemno cibuli. Když jsou těstoviny hotové, tak je propláchneme studenou vodou a po vychladnutí přidáme do mísy. Přidáme asi 2 lžíce tatarky a 2-3 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu. Dochutíme solí, pepřem a trochu tymiánu. Dáme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem.

Těstovinový salát II ( pikantnější)
ASI 3-4 hrsti těstovin,
kečup – lze i trochu ostrého,
2 rajčata ,
3 kyselé okurky,
1 větší cibule,
1/2 lžičky strouhaného křenu
sůl, pepř, případně další koření

Postup:Těstoviny uvaříme, necháme zchladnout, v míse promícháme s kečupem, nakrájenými rajčaty, okurkami a nahrubo nakrájenou cibulí. Dochutíme, necháme odležet.

Letní salát dle babičky Olinky
4-5 rajčat
1 malá okurka
2 papriky
1 cibule
10 dkg tvrdého sýra
20 dkg měkkého salámu ( točený)
2-3 natvrdo vařená vejce
3 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř, tymián
množství surovin je silně orientační, liší se chutí a dostupností jednotlivých ingrediencí

Postup: Zeleninu očistíme, pokrájíme, přidáme na kostičky nakrájený salám a vajíčka, nahrubo nastrouhaný sýr, olej, citronovou šťávu, sůl pepř a tymián dle chuti. Promícháme a v chladu necháme odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

Více ...
Vložil: Senedra dne 30.8.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 salátek- Recepty

Těstovinový salát 


 
Ingredience
Pytlík těstovin - nejlépe vrtulí 1 kostka zeleninového bujónu asi 1 okurka asi 6 rajčat asi 1 menší paprika trochu kukuřice 1 majonéza ve skleničce 1 lžička hořčice 1 až 2 lžičky kečupu 2 polév. lž. cukru 2 polév. lž. octa
 
Dáme vařit těstoviny. Zeleninový bujón přidáváme, když voda začne vřít a rozmícháme.  Nakrájíme zeleninu /libovolné množství/ Těstoviny můžete nebo nemusíte prolít studenou vodou- salát je skvělej i teplejší. Zeleninu přidáme k těstovinám, zamícháme. Přidáme cukr, sůl, ocet, kečup, hořčici, pepř, majonézu. Vše smícháme dohromady.

Více ...
Vložil: Kateřina+2 kluci+ holčička dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 arnoldčino tiramisu- Recepty

2x šlehačka

2x zakysaná smetana

2x vanilkový cukr

2x ztužovač šlehačky

balík piškot + ovoce dle chuti

- ušleháme šlehačku se ztužovači, přidáme vanilkové cukry a zakysané smetany. Na dno formy dáme piškoty, pak půlku krému, ovoce a znovu piškoty, přkryjeme zbylým krémem a posypeme kakaem. Přes noc necháme odležet v lednici.

 

A necháme si šmakovat:o)))

Více ...
Vložil: arnoldka,Matěj05, Honzík08 dne 15.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 rybízový rosol s rozmarýnem- Recepty

500 g rybízů (jen kuliček)
1/2 vody
1/2 KL najemno nakrájeného rozmarýnu
1 Gelfix Klasik (dr. oetker)
1 kg cukru krystal

moje verze - dělala jsem ze 2 dávek:
1 kg rybízu
1/2 vody
1 lžička rozmarýnu
2 Gelfixy
1, 5 kg cukru  (opravdu mě ty 2 kg přišly moc - chce to ochutnat)

rybíz povaříš asi 5 - 10 minut s vodou a necháš chvilku odstát. Vše procedíš (píší přes plátno,  já to vzala přes hustý cedník), přidáš rozmarýn, gelfix (promíchaný s cukrem) a cukr a chvilku povaříš. Uvařené želé naplníš do skleniček a otočíš dnem vzhůru (já to ještě v hrnci cca 10 minut sterilovala - přihodila jsme to k těm přesnídávkám:-)

Více ...
Vložil: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 dne 24.7.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 jak jsem to dělala já - dětská výživa- Recepty

jsem rozvařila letní jabka (oloupala a vykrájela), rozvařila meruňky a cca půl napůl smíchala a rozmixovala, dala do skleniček od jogurtů a teď se mi to vaří v hrnci. Nesladila jsem ani nepřidávala nic jiného. Vím, že ty výživy s pudingem jsou dobré, ale myslím, že ty budu dělat až příští rok, přece jen, je tam dost cukru a taky ten škrob.

Další várka byla jablka rozvařená + černý rybíz (taky trochu červeného a bílého) - podusit, rozmixovat a propasírovat přes sítko - kvůli zrníčkům z rybízu. Pak jsme dělala ještě to samé, tedy jablka + černé maliny - opět nakonec propasírovat. Pak do lahviček a zavařit (tedy to má barvu, to až mi bude plivat, tak budeme mít červené úplně všechno:-)).

Uvidím, zda se to nebude kazit. 

Více ...
Vložil: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 dne 23.7.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 dětská výživa - zkopírováno z rodiny- Recepty

Domácí dětská výživa
Rozvařila jsem si ovoce zalité vodou,ochutila cukrem podle kyselosti ovoce(asi se uvádí 1/4kg cukru na 1kg ovoce) a pak jsem vše rozmixovala a přidala vanilkový puding,na 1/2l jeden,jak když se vaří z mléka,rozšlehala,povařila.Zavařovala jsem je 20min. na 80st.Už jsou pryč,tak letos určitě udělám nové.Malá je má ráda samotné,nebo jí je třeba míchám s tvarohem.Marcela

Já jsem oloupala a rozmixovala dědečkova jablíčka, a poté je zavařila do malých skleniček. No a pak, když začal papat se do moc hodilo. Výborná jablíčka byly ještě doplněná banánkem a smíchaná se lžičkou sunaru. Mirka

Přesnídávky
muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.

přesnídávka z jablek
oloupaná jablka zbavená dobře jádřinců nakrájíme a v kojenecké vodě podusíme. Poté dohladka rozmixujeme v mixéru, plníme do přesnídávkových skleniček a klasicky zavaříme. Do tohohle základu se můžou přidat jahody, borůvky, maliny, broskve... Zkoušela jsem dělat čistě jahodovou přesnídávku a nebylo to ono, s jablky je to lepší. I na těch kupovaných přesnídávkách mají napsáno, že základ vždy tvoří jablka.


Přesnídávky
muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.


DĚTSKÉ PŘESNÍDÁVKY
jablka
hrušky
broskve
jabka+ meruňky
švestky
Vhodné jsou dobře zralé plody, aby se nemuselo přislazovat.
.....
Ovoce rozvařit, rozmixovat a zahustit čistou (bez mléka) rýžovou kaší MILUPA. Plnit do horkých přesnídávkových skleniček, ihned zavřít, dát do hrnce vařit (nemusí být ponořené) asi na 10 minut. Potom obrátit dnem vzhůru a nechat stát do druhého dne.
Takhle se velice snadno připraví zdravé přesnídávky bez cukru a dalších přísad. Spolehlivě prý vydrží do dalšího léta.


A já dělala přesnídávky tak, že jsem povařila ovoce i různé kombinace (jahody, jablka, broskve, švestky - prostě co zahrádky daly) podle chuti osladila hroznovým cukrem a zahustila vanilk. pudingem. Na 2,5kg ovoce 2 pudingy, 1,2l vody. A ještě 45min. zavařila.

A mám jeden zlepšovák!
Rozmixuji zralé ovoce na jemnou kaši - musí být tekutá a naliji ji do sáčků na led do nápojů. Potom si odtrhnu podle potřeby pár kostek a dávám třeba na kaši, nebo do jogurtu.

Je to sice většinou z jablek, ale snad něco vybereš nebo zkombinuješ, že ti to pomůže

Více ...
Vložil: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 dne 23.7.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 nepečený dort- Recepty

Nepečený dort

2 balíčky piškotů, 3 kysané smetany, cukr moučka, máslo a kokos na vysypání, 2-3 kompoty mandarinek                                   

 

Takže kysanou smetánku osladím (přiměřeně) cukrem moučkou a pak to začne. Vymazat dortovou formu máslem a vysypat kokosem. Vyskládat piškoty, zaplácat oslazenou smetanou, na to nakydnout kompot (bez šťávičky) a zase piškoty, zase smetana, zase kompot. Tak dlouho dokud je kam a je co dávat… končíme smetanou a tu ještě zasypávám kokosem.

No a strčit do ledničky a nechat do druhýho dne uležet……

 

Já to dělám tak nějak všeho přiměřeně.... takže ty údaje jsou spíš přibližný.....

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 30.5.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 trojbarevná buchta- Recepty

Trojbarevná buchta

 

1.těsto

30 dkg polohrubé mouky, 12 dkg tuku, 10 dkg cukru, 4 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu, prášek do pečiva

 

2.těsto

1 kg tvarohu, rum, cukr, vejce, rozinky

 

3.těsto

15 dkg cukru, ½ skleničky oleje, 3 žloutky,     5 lžic horké vody, 20 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, sníh z bílků

 

Na plech se dají těsta v pořadí 1., 2., 3. a pečeme.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 17.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka s tvarohem- Recepty

Na těsto:

¼ kg másla nebo Hery

¼ kg měkkého tvarohu ( nejlépe v kostce)

¼ kg cukru krupice

¼ kg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva      předehřáté trouby. Pečeme ve středně+ vyhřáté troubě asi 45 minut. Po upečení bábovku vyklopíme.

5 vajec

Dále:

Olej a mouka na vymazání a vysypání formy. Oříšky, rozinky, strouhaný kokos nebo kakao na dochucení.

Postup:

V míse utřeme  rozměklé máslo s cukrem, pak přidáme žloutky. Po vypracování zapracujeme  tvaroh. Dále vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pozor – těsto je poměrně tuhé, asi jako krém.

Část těsta lze obarvit kakaem, mohou se přidat rozinky, oříšky ( celé i strouhané), strouhaný kokos…

Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy ( můj tip – vysypávám ji strouhaným kokosem), nahrneme k okrajům a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Ještě horkou bábovku vyklopíme, můžeme pocukrovat nebo použít polevu.

Moje varianta – strouhané lískové oříšky nebo strouhaný kokos...

Více ...
Vložil: Senedra dne 17.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 63 [Dalších 23 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.