LilyAA |
|
(7.6.2009 19:59:51) Chtěla bych poprosit o nějaké jednoduché recepty na zpracování třešní - marmeláda, šťáva, zavařeniny, mražení??
moc díky........
|
Ivana | •
|
(7.6.2009 20:03:16) Já je vypeckovávám a mrazím, v zimě jsou bezva na bublaninu nebo do ovocných knedlíků. Letos jsem si udělala do mrazáku i knedlíky s třešněma. Za pár měsíců jako když je najdu. A tchyně je letos vypeckovala a suší, ale přijdou mi hodně bez chuti.
|
|
Dana |
|
(7.6.2009 20:06:40) Co udělat džem? 1kg třešní (vypeckovat), smíchat s gelfixem od Dr.Oetkera, 5 min povařit, přidat 1kg cukru a 5 min povařit. Dělala jsem minulý rok a byl výborný.
|
Jaanja + Vojtín + Olík |
|
(7.6.2009 20:50:53) Tak já jsem dneska taky dělal marmeládu, ale do třešní jsem přidala pomeranče a je to teda ňamka.. samotný třešně nemají moc výraznou chuť.
|
|
holka anonymka |
|
(8.6.2009 11:29:59) Dělám to taky takhle už 3 roky a všichni jsme spokojení.. mňam..
|
|
|
Hadice a hadi |
|
(7.6.2009 20:06:57) Já zrovna včera dělala marmeládu. U nás mají všichni rádi na chlebík. Dělám takto: vypeckuju, lehce rozmixuju, vařím (až se vyvaří voda), dám cukr kg třešní/cca 300 g cukru. Plním horké, otočím dnem vzhůru. Pak radši skladuju v ledničce. Jo a dala jsem trošku kyseliny citronové. A ještě dělám třešňový táč. Kynuté těsto na plech, na to třešně, na to drobenky.
|
|
& |
|
(7.6.2009 20:15:16) Privez je do Holandska. Vcera jsem mlsne koukala na tresne v krame. Ale 8 euro za kilo.
|
LilyAA |
|
(7.6.2009 20:29:17) holky,díkyza tipy, už je mám zkopírované a jdu vytisknout.....
máme úplně obsypaný strom, tak pětkrát denně je mi zle.......nemůžu už na zahradu.......je to obžerství........ale sníst to všechno nemůžeme, a to k nám chodí půl vesnice, tak je mi to líto to nějak nezužitkovat
|
ivaxx |
|
(7.6.2009 21:21:01) Klidně zamrazit i s peckami (před tím na 2 hod do slané vody kvůli červíkům). Minulou neděli jsem z takto mražených loňských třešní dělala knedlíky a bublaninu a bylo to moc dobré. Jinak zavařuji. Džem jsme také dělali, ale z pozdnějších spolu s rybízem, jinak dost tekl.
|
|
|
|
Dáňula |
|
(8.6.2009 8:42:33) Já dělávám marmeládu. Vypeckuju, pokusím se rozmixovat a podle návodu na gelfixu(tak nějak se to jmenuje, je to nějaký 2v1, či 3v1 ve žlutých balíčcích, vypadá to jako cukr)vařím(teď si nejsem jistá, jestli i s cukrem, nebo ne - třešně máme ještě zelený) a je hotovo. Jak marmelády nejím, tak tuhle třešňovou jsem schopná sníst. A moc krásně voní.
|
|
jitucha |
|
(8.6.2009 11:05:55) Třešňový džem je vynikající, volila bych spíš želírovací směs s menším podílem cukru, 1:2 nebo 1:3. Peckování je trošku pakárna, ale pak ty kousíčky vevnitř ... mňam. Letos taky budu dělat.
|
LilyAA |
|
(8.6.2009 21:02:38) děkuju za rady.......moc
|
|
|
|