(10.9.2009 10:27:02) Letos poprvé se mi urodil na zahradě a ráda bych ho zpracovala. Co z něj mám udělat, aby v něm zůstalo maximum cenných látek? Sušit? Šťávu? Džem? ...?
(10.9.2009 10:33:42) Ahoj, doporučuju otrhané bobule procukrovat, pomačkat a dát do sklenic do lednice. Po nějaké době se uvolní štáva tu přes sítko přelít do sterilovaných lahví, uzavřít a dát do lednice. Dobrou chuť. :)
(10.9.2009 10:42:57) My děláme šťávu a džem. šťáva funguje báječně, vzhledem k množství přidaného cukru není moc kyselá a je naprosto samoúdržná. Ve spíži ve sklenicích od piva (samozřejmě vymytých) vydrží i dva roky. Jen pozor při výrobě, při mixování bobulí je oranžová celá kuchyň. A vitamíny 100% zůstávají, protože dcerka je atopička a na rakytník reaguje stejně jako na čerstvé citrusy (vždy musíme volit kompromis mezi zdravím a exémem.) Zkoušeli jsme i olej, ale ten se neosvědčil.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.