Kacirek + Oliverek +Kristianek |
|
(25.10.2009 8:48:26) Poradí mi prosím někdo se skladováním sušené parmské šunky? Myslím tím celou kýtu! Dostali jsme ji, je celá zabalená v igelitu, ale ne vakuově, nechat ji v něm a nebo vybalit a pověsit například do spíže? Už na ní začíná být lehce plíseň, ale ta prý masu neškodí, je na kůži, které je natřené sádlem, kvůli uchovávání. A to vše se odstraní. A jak ji dále skladovat, když se nakrojí? Děkuji za postřehy!
|
Misha80 + 2 broučci |
|
(25.10.2009 12:21:57) My máme také upevněnou na dřevěném stojanu. V kuchyni při pokojové teplotě v pohodě vydrží 2-3 měsíce. Plíseň na povrchu je normální. Místo, kde krájíme je přikryté plátkem horního tuku a přes celou kýtu máme utěrku a přes to nechutné kopyto jsem dala dcery ponožku .
|
Kacirek + Oliverek +Kristianek |
|
(25.10.2009 14:43:31) Jéé, moc děkuji za rady! A ještě se zeptám, odstraňujete předem tu kůži a to sádlo? A jak dlouho asi šunka vydrží? Teda u nás se sní asi hned, ale kdyby náhodou!
|
Kacirek + Oliverek +Kristianek |
|
(25.10.2009 14:45:04) Aha, četla jsem moc rychle, takže už vím, že pár měsíců vydrží! Taky máme ten dřevěný stojan, takže už se na ni těším!
|
Misha80 + 2 broučci |
|
(25.10.2009 17:37:28) Kačírku, ta vrstva se sežízne na začátku a pak se to tím přikrývá. U nás také moc dlouho nevydrží. Manžel večer nakrájí na tenoulinké plátky a se sklenkou červeného si to vychunám
|
|
|
|
|
|
|