elko |
|
(9.12.2009 10:40:51) Ahoj,
mažete krémem ze Salka i cukroví?R8da bych jím slepila ořechy,krém z ořechů mi nechutná
Díky
|
reginka28+Verča+Nelli |
|
(9.12.2009 10:42:49) jo,jednou jsem z něho udělala karamel(vaří se to 2 hodiny ve vodě)a pak jsem s tím slepovala ořechy a bylo to luxusnídoporučuju
|
elko |
|
(9.12.2009 10:44:47) Díky,já mám strach,že mi moc ořechy zvlhnou. No zkusím to a uvidíme
|
zerat |
|
(9.12.2009 10:49:34) Heleď ale jestli to chceš dělat na Vánoce, tak je ještě neplň! Tyhle krémové věci se mají plnit, co vím, tak max. 2 dny před 24.12. Bála bych se přílišného pormáčení a zkažení
|
elko |
|
(9.12.2009 10:55:48) Neboj ted to ještě plnit nebudu,jen si zjištuju
|
zerat |
|
(9.12.2009 11:01:29) mě právě vylekala Tvoje zmínka o promáčení
|
|
|
|
|
Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 |
|
(9.12.2009 10:49:09) já nemám ráda krémy a tak do ořechů dělám tuhle nádivku sou pak ještě ořechovější,100gmletých ořechů,2 lžíce smetany ke šlehání,50g cukru krupice, 2 lžíce vody,1 lžíce medu, 1 lžíce strouhaného perníku, 1/4 lžičky vanilkového cukru,1/4 lžičky skoříce, vodu svaříme s cukrem, přidáme ořechy, smetanu a 1-2 minuty povaříme. Horkou směs dobře promícháme s ostatníma surovinama a necháme vychladnout, může se dochutit rumem
|
elko |
|
(9.12.2009 10:56:41) No mě vadí chut těch ořechu,takže já oříšky fakt jen v malém mnořství
|
|
|
|
zerat |
|
(9.12.2009 10:44:40) Já s krémem ze Salka + máslo (vařím tuším 40 minut v tlakáči) plním košíčky... a myslím, že rozhodně ani těm ořechům neublíží- i když ty jsem zatím snad ani nikdy nepekla
|
elko |
|
(9.12.2009 10:45:38) No já nemám klasické těsto na ořechy,ale klasiku linecké,ale napatlala jsem to do formiček od ořechů
|
zerat |
|
(9.12.2009 10:48:28) Tak podle mě se 100% karamelový hodí+ bych je ještě přetáhla čokoládou , protože co mám recept na košíčky s karamelovým krémem, tak myslím, že to je taky linecké těsto- jiné teda než dělám na klasiku slepování ale taky moc dobré a ty košíčky jsou senzační
|
|
|
Rotem |
|
(9.12.2009 10:58:42) Ja budu slepovat jakoby pribinackem,uvareny cokoladovy puding a smichat s tvarohem a pak to slepim a je to vyborny.
|
zerat |
|
(9.12.2009 11:00:49) Tohle dělávám dětem místo Pribináka. Včera byla čokoládová záležitost, kdy jsem v mléku na pudink rozpustila 50% čokoládu a pak uvařila pudink- vychladila a přimixovala bílý jogurt a tvaroh - mňaminka!!
|
|
elko |
|
(9.12.2009 11:01:24) A jak dlouho ti to vydrží?Přec jen to máslo asi vydrží o trochu déle než tvaroh ne?
|
zerat |
|
(9.12.2009 11:13:03) no já bych to do cukroví asi nedala - resp. přijde mi to poměrně dost řídké - přece jen máslo ztuhne, ale tvaroh ne
|
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.12.2009 11:01:50) u nás už se kolik let nedělá nic s krémem jediné ořechové oválky pečem, ale ty slepím nutelou
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.12.2009 11:02:09) teda ty oválky krom jiného
|
|
elko |
|
(9.12.2009 11:05:23) Mě ten krém ze Salka líká,ještě nikdy jsem ho nejedla,ale mám strach s tou plechovkou,takže to dopadne tak,že oválky jak říkáš pokapu cokoládou a nebo koupím nutelu a bude to
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.12.2009 11:09:47) já už je mám potřený čokoládou a ozdobené mandličkou, jen ještě koupit nutelu
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.12.2009 11:11:34) a plechovky se neboj já se jen bojím, že když to plechovku otevřu, že jí hned sním je to ňamka
|
|
|
X E N A |
|
(9.12.2009 11:10:29) Pokud tu plechovku otevřeš hned, jak ji vyndáš z vody a nenecháš jí vystydnout, tak to se opravdu boj!
|
|
zerat |
|
(9.12.2009 11:15:11) Vybírám nepoškozenou plechovku a fakt se nemáš čeho bát. Otevírám ji až opravdu vychlazenou - nejlíp ji nechávám chladnout za oknem celou noc a tuším, že se má vařit celá ponořená, takže já ji většinou vařím v tlakáči na ležato
|
Jahala. |
|
(9.12.2009 11:40:23) celá ponořená být nemusí, ale nesmí se na ní zapomenout, jednou jsem vařila na silvestra na Baillies a zapoměla na to po cca 4 hodinách bum rána a karamel všu vypadalo to jak vymalované h....m . Ale fakt až po čtyřech hodinách. od té doby jsem vařila už hodně krát a nezapomněla už nikdy
|
X E N A |
|
(9.12.2009 11:48:50) To já zas jednou ohřejvala v mikrovlnce vejce uvařené natvrdo, samozřejmě oloupané ze skořápky. Normálně vše v pohodě do doby, než jsem ho vyndala z trouby a rozhodla se ho nožem rozkrojit na půl. Ozvala se rána a vejce zmizelo. Bylo rozmetané úplně všude po kuchyni na miniaturní kousíčky.
|
Vr |
|
(9.12.2009 12:12:05) tak to s tim vejcem jsem kdysi udělala taky..., žloutek mi popálil obličej
|
X E N A |
|
(9.12.2009 12:39:54) mě krk
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.12.2009 13:09:16) já jí jednou vařila, že byla ponořená tak ze 2/3 a uvnitř byl vidět rozdíl v barvě, co nebylo ponořené bylo světlejší a né tak karamelové
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(9.12.2009 13:29:24) Červíku - když se to vaří "ne zcela ponořené", tak se doporučuje po půlce doby konzervu obrátit "na hlavu".... Ale to vím jen teoreticky, neb jsem tento krém nikdy nedělala. Simča
|
|
|
|
|
|
|
adriM+M+N |
|
(9.12.2009 14:47:48) Kdyby jen ze salka, já dělávám i z pikaa - tak stejně plechovka uvařená 2-2,5 hodiny a vyšlehaná s máslem a je to ten nejúžasnější čokoládový krém
|
elko |
|
(10.12.2009 8:14:31) Jak ho děláš z pikaa?To se dá taky koupit v plechovce?
|
adriM+M+N |
|
(10.12.2009 19:58:02) Jasně, u nás se dá koupit v plechovce, mají ho v Hrušce a tuším i v tescu, ale klidně se dá uvařit i ve velké tubě, to pak stačí vařit hodinu.
|
|
|
|
|
|