Leňula, Andělka a Emilka |
|
(12.12.2009 19:27:57) Ve spižírně jsem při hledání vhodné krabice našla " poklad " dobře ukrytou krabici loňských perníčků. vypadá to, že jim nic není i na okošt dobrý. mám je vyhodit, nebo se dají ještě nějak zužitkovat, třeba nastrouhat a použít do něčeho ? Jestli jo, máte nějaký recepisek " spíš na nepečený " ?
|
vojtami |
|
(12.12.2009 19:34:42) použít jako ozdoby na stromeček.
osobně bych nejedla, mi to přijde staré . jo akoukni, jestli tam nemáš náhodou pozdrav od moučných červů
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(12.12.2009 19:39:06) koukala jsem se a nemám, je to naprosto, ale naprosto cajk i na pohled
|
vojtami |
|
(12.12.2009 19:43:19) no tak ten stromeček bude parádní. ale já bych to nikomu nenabídla.... zas tak moc práce perníčky nedají abych mi bylo líto je nesníst
já většinou dělám perníčky jen jako dekoraci. u nás moc nefrčí ( u mě jo, ale u kluků ne ) a na stromku jsou úchvatné.
|
|
Jaanja + Vojtín + Olík |
|
(12.12.2009 22:13:56) Taky by mi rok starý perníčky nějak nevadily. Když jsou v pohodě. Dneska jsem byla na Křivoklátě a tam dělaly perničky z 3 týdny!! uleželýho těsta.. podle nějakého starého receptu. Takže perníčků věk nejspíš prospívá.
|
zerat |
|
(13.12.2009 10:47:34) Pravé recepty perníkářek mám ten pocit, že mají těsta ležet ideálně 30 dní a někdy klidně i dva měsíce v lednici ve fólii Osobně bych rok starý asi vyhodila - bez milosti- už jen kvůli tý bílkový polevě - je-li na nich
|
|
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(12.12.2009 23:02:55) něco dám na ten stromeček a něco už jsem sestrouhala, a asi bych se vrhla do nějakých těch kuliček. máslo se tam nedává ? jenom med ? googlila jsem jak oteklá, a vylezly mi samý omáčky ze strouhanýho perníku
|
|
|
|
|
|