linda.dos |
|
(2.2.2010 11:48:22) Sušíte rajčata? Jak? V troubě,nebo v sušičce, popř jaké přidáváte koření? Mám je moc ráda,ale zatím se mi to moc nepovedlo.
|
Žžena |
|
(2.2.2010 11:55:05) A jaký rajčata jsi sušila? Na tom myslím dost záleží.
|
linda.dos |
|
(2.2.2010 12:05:18) No normální, obyč z billy.sušila jsem je v sušičce bez soli a koření a za moc to nestálo.
|
kathy |
|
(2.2.2010 12:15:15) Lindo, nejlepsi, ale to spis v lete, kdy jsou ceska rajcata nasolit, nechat pustit vodu a pak susit na slunci nebo i v susicce, ale prava italska na slunci
|
kathy |
|
(2.2.2010 12:15:43) jo a pak nalozit do olivoveho oleje, cesnek, petrzelka
|
|
|
Žžena |
|
(2.2.2010 12:19:42) Jo tak... no tak to bych řekla, že bude hlavní problém. Z těch vyhnojených vodnatých koulí, co jim říkají rajčata, dobrý sušený neuděláš. Nemají chuť ani čerstvý, sušením se to nezlepší. Doporučuju v sezóně (to zdůrazňuji) sehnat "opravdový rajčata" - vyzrálý do ruda na slunci na záhoně - nikoli do zelena ve skleníku pod zářivkou. V supermarketu takový asi člověk nenajde. A lepší jsou odrůdy, které jsou méně šťavnaté-vodnaté.
|
linda.dos |
|
(2.2.2010 12:27:13) Holky díky, zkusim to. Je fakt že teď koupit dobrý rajčata je skoro nemožný, všechny jsou takový umělohmotný.Mít zahrádku, hned si je pěstuju sama.
|
|
linda.dos |
|
(2.2.2010 12:27:17) Holky díky, zkusim to. Je fakt že teď koupit dobrý rajčata je skoro nemožný, všechny jsou takový umělohmotný.Mít zahrádku, hned si je pěstuju sama.
|
X E N A |
|
(2.2.2010 12:31:15) Já kupuju zásadně keříkový, to jsou ty přímo na nati. K rajčatům si leckdy stačí čuchnout a člověk hned pozná, jestli jsou dobrý nebo jestli stojej za kulový...
|
|
Žžena |
|
(2.2.2010 12:34:21) Lindo, přesně jak píšeš. Je zima, jediný rajčata, co dostaneš, jsou prostě umělohmotný (a ty holt jsou a budou hnusný v jakékoli úpravě). Aby měly to správné aroma, pořádnou chuť, musí vyzrát na sluníčku, v létě. Jasně že bez zahrádky je to horší. Ale dají se v sezóně sehnat dobrý naše rajčata, nevím odkud jsi, ale bývají třeba na trzích... chce to se popídit a koukat. Hodně trhovců prodává ty samý holandský rajčata co supermarkety, ale dají se objevit místečka, kde prodávaj naši pěstitelé českou zeleninu. No a nebo jestli rajčata nepěstuje nějakej biozemědělec u nás.
|
linda.dos |
|
(2.2.2010 12:40:34) jj, v létě je kupuju taky na trhu. vždycky tady u nás hledám ceduli : pravá česká z litoměřic ) ( jsem z prahy)
|
|
|
|
|
|
|
X E N A |
|
(2.2.2010 12:00:15) Dneska to bylo v tom vaření s Hrubešovou na Nově.
|
X E N A |
|
(2.2.2010 12:05:04) http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/polevka-ze-slavek-2-2-2010.html
Je to tady, hned za tou polívkou.
Rajčata oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadčinců. Naskládáme je do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pokapem olivovým olejem, posypeme tymiánem, osolíme a pečeme v troubě při 150 °C 1,5 hodiny.
Podívej se na video - je to ke konci.
|
linda.dos |
|
(2.2.2010 12:06:00) Xeno dík moc, zkusim to.
|
|
Feliz |
|
(2.2.2010 12:49:47) To zní dobře, škoda, že nemám v práci troubu, hned bych je tam šoupla
|
|
|
|
|