Markys1 |
|
(3.2.2010 11:19:09) Maminky, dostala jsem pro malého velké množství domácích jablek, která se ale rychle kazí - i v chladnu. Myslíte, že by šlo je dát zmrazit nebo jinak uložit? Díky moc za zkušenosti!
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(3.2.2010 11:24:01) nadělej z nich přesnídávku, nebo kompot ..... já nemám ráda zamražený ovoce ani zeleninu - už to není ono
|
Markys1 |
|
(3.2.2010 11:28:42) Leňulko, když já jsem na tohle úplně levá... jsem schopná to tak narvat do toho mražáku mohla bys mi nějak naznačit, jak udělat tu přesnídávku? Šlo by to i bez cukru? Jabka jsou dost sladká...
|
matesin 11/99,11/05,11/09 |
|
(3.2.2010 11:41:11) Markys ja je strouham na nudlicky do mrazaku .na strudl nebo na zemlovku jsou dobry
|
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(3.2.2010 11:42:17) Musím pro holku do školky, takže to vemu letem světem...... jabka si pokrájej na menší kousky - bez šlupky a povař do kaše, já to ještě mixuju úplně dohlaďunka, ale klidně si tam můžeš nechat kousínky ..... vanilkový pudink si uvař dle návodu, jen místo mlíka dej vodu .... přidej k jablkům .... já teda ještě dochuťuju cukýrkem a skořicí ...
Můj táta by snad zamrazil i mě kdyb to šlo, taky zamrazuje co mu padne pod ruku, nesnáším tu jeho zamraženou mrkev houby taky zamražuje aniž by je nejdřív povařil potom od toho smrdí celej mrazák .... ale třeba ti tu někdo poradí nějakej zamražovací fígl o kterým já nevím
|
|
|
|
Lilila |
|
(3.2.2010 11:51:44) měla jsem zmražená nastrouhaná jablka - na štrůdl apod. - naprosto bez problémů a bez změny chuti, taky mně od toho táta zrazoval, že jablka nee. Ale bylo to super, vyndat krabičku a mít za pět minut závin v troubě
|
jen tak |
|
(3.2.2010 12:05:03) Taky je nám jen nastrouhaná v mrazáku.Pro malou jsem je oloupala,nakrájela,povařila ve vodě do měkka a rozmixovala.Pak dala do skleniček a zavařila.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(3.2.2010 12:12:12) Jablka mrazíme taky, nastouhaná na hrubo, hodně na hrubo. Přidávám to do jakéhokoliv koláče.
|
MISKYNK |
|
(22.7.2010 22:31:57) MÁTE RECEPT, MÁM SPOUSTU MERUNEK, MRAZÍM, ALE chtěla bych i udělat přesnídávky pro mimi díky za recepty
|
|
|
|
|
Jája | •
|
(3.2.2010 13:12:11) Nastrouhat nahrubo a zamrazit nebo udělat přesnídávku. Já je mixovala podušené i se slupkou, i dítě musí něco vykadit a ve slupce je nejvíc vitamínů. Jablka mají výhodu: dají se míchat s čímkoli - banán, broskev, tvaroh..., my měli přesnídávky na 1000 způsobů.
|
|
Simeona a 3 |
|
(3.2.2010 14:00:09) Já bych je jen podusila doměkka a zamrazila tu dřeň, na strouhání jsem líná. Můžeš osladit a vařit se skořicí a hřebíčkem nebo jen tak beze všeho...
|
|
vebalka |
|
(3.2.2010 14:03:40) Udělala bych z nich dřeň a dala na mrazák.Naporcovala bych si to do mističek. Takhle jsem si udělala dřeň z meruňek.je třeba skvělá do perníku.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(3.2.2010 14:07:09) dělala jsem z nich přesnídávku, vykrájet, oloupat, dát rozvařit, pomačkat šťouchadlem na brambory, nacpat do skleniček a cca 20 minut sterilovat
nepřidávala jsem tam nic, žádný cukr, konzervant, pudink,...
a chutná všem
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(3.2.2010 15:31:48) Máme na zahrade plno jblek a když hrozí, že by se kazila, tak je nastrouhám na hrubším struhadle a nmačkám do krabičky od nanukáče. A na štrůdo je to perfektní. Taky můžeš nastrouhat najemno a zamrazit do menších kostiček a pak vždy jednu hodíš do tvarohu nebo pudingu, rozmrazíš, zamícháš a máš príma svačinu. Simča
|
|
|