huhu, holky03+05+11, kluk09 |
|
(31.3.2010 14:14:46) prosíííím, jak dlouho vydrží vařená vejce?
máme jet v pátek ráno pryč a vrátit se až na hodovačku v neděli večer a říkala jsem si, jestli neudělat vajíčka a berana už ve čtvrtek. Co myslíte, vydrží to? A co beran? Já znám akorát sacher, kterej vydrží několik týdnů. Nevíte jak dlouho vydrží normální piškotové těsto na beránka?
díky
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(31.3.2010 14:17:36) no vařený vejce ti vydrží určo, myslím že vařený vydrží i měsíc, tudle o tom bylo v tom dějepise pro děti, že dřív je vařili.. a barvili, kvůli skladování, protože tak dýl vydržely. A barvili je proto, aby poznali ty vařený od syrových. Jinak já nechávám vařený tak max týden a v pohodě.
Beránek piškotovej.. to bych asi nedoporučovala..myslím, že by ztvrdl, možná kdybys ho polila čokoškou a zabalila do celofánu, že by v chladu vydržel, ale kdybys udělala z těsta na olejovou bábovku, tak vydrží i týden, tak klidně.
|
kreditka |
|
(31.3.2010 16:22:22) Podle mých zkušeností z pekárny vydrží zabalený beránek minimálně týden, pro zajímavost ten kdo si bude kupovat "čerstvého" berana někdy v pátek sobotu. tak ho mohu ubezpečit že tento beran je pečený v lepším případě v pondělí či úřterý, zrovna tak mazance
|
Insula |
|
(31.3.2010 16:28:29) Pěkný optimismus.
|
kreditka |
|
(31.3.2010 17:27:12) To není optimismus, to je praxe tohoto týdne
|
|
|
|
|
Lassie66 |
|
(31.3.2010 14:26:10) Tchán snědl tři roky staré a nic mu nebylo. Jen se mu prý zdálo nějaké menší.
|
|
krieger |
|
(31.3.2010 14:35:52) Nedavno o tom mluvila v televizi nějaká výživová specialistka - syrové vejce vydrží měsíc, vařené max. týden - uchovávat v lednici.
|
|
Liškodlak |
|
(31.3.2010 14:37:31) Před víc než týdnem jsem viděla v obchodě vařený barvený vejce, taky jsem si říkala, jak to asi dlouho vydrží, ale když ten tchán přežil to tři roky starý, tak teď už věřím, že nějakou dobu jo.
|
|
Insula |
|
(31.3.2010 14:49:58) Pracuji v cukrárně. Beránci se začali péct víc jak před měsícem (já bych to tedy nekoupila). Hlavně tedy biskupský politý čokoládou. Ale i piškotový (zabalený) mají trvanlivost dlouhou. Ovšem jak pak chutnají, to netuším.
|
Vr |
|
(31.3.2010 15:03:49) Dlouhou trvanlivost mají, protože jsou plné chemie. Kouknětě na obal pečených balených buchet, beránků, vánoček... Možná by bylo fajn ho dát do mrazáku a nazdobit po rozmrazení.
|
Insula |
|
(31.3.2010 16:28:04) Jakou chemii máš na mysli???
|
..maya.. |
|
(31.3.2010 16:57:01) Insula má pravdu, začínají se péct o hodně dřív a na prodejny chodí se stářím min.měsíc...já koupila min rok a drobil se, nemám formu, tak letos to vidím na zase koupeného a domácí skvělou vánočku..
|
Koloběžka 1. |
|
(31.3.2010 17:17:08) Tak na Velikonoce vánočku, to jsem ještě neslyšela. Na Vánoce pečeš mazanec? Já tedy peču taky doma, ale naopak.
|
petru | •
|
(31.3.2010 17:21:36) já dělám těsto na mazanec a vánočku stejně, ale na Velikonoce udělám radši bochánek, připadalo by mi to divné. TO je docela dobrý nápad udělat beránka dopředu a dát do mrazáku, ale věřím, že ten biskupský nebo třený těch pár dní v pohodě vydrží. Vejce vařená taky mívám v lednici a do deseti dnů zatím nebyl nidky problém.
|
|
|
|
Veronika | •
|
(31.3.2010 17:49:10) Bývá to plné E-ček.
|
|
|
|
|
|