Raduza |
|
(19.4.2010 8:36:35) Dobrý den, minulý týden jsem zjistila, že musela být nějakou dobu otevřená mraznička, hrozná námraza, krápníky. Nevím, jestli rozmrzlo i maso, ale určitě trochu ano. Myslíte, že to už je špatný, když znovu zmrzlo? No, hloupý dotaz, ale vrtá mi to hlavou . Právě ho totiž vařím. Děkuji za názory.
|
Rina+2 |
|
(19.4.2010 8:44:19) Jestli nesmrdi tak je to ok, pro jednou se nic nestane. Kdyby bylo hodne zkazene, smrdelo by i u vareni.
|
Anni&Annika |
|
(19.4.2010 8:51:23) nikdy rozmrazene maso znovu nezamrazuju, spotrebovavam..jednou jsem nekde slysela ze se to nesmi, tak to nedelam
|
Raduza |
|
(19.4.2010 8:52:23) no právě proto mám taky trochu obavy . Ach jo, ryby asi vyhodím :-(
|
|
x x |
|
(19.4.2010 8:53:26) No on je hlavní problém v tom, že po rozmrznutí a znovuzmražení masa krystalky vody, které znova zmrznou, potrhají svalovou tkáň a maso má pak mnohem nižší kvalitu co se nutričních atd. hodnot týče. Jsme se to učili na škole .
|
Anni&Annika |
|
(19.4.2010 8:57:09) aha...diky, ja si porad rikala, co to bylo....tak ja nejradsi cerstve, ale je fakt, ze pro maso jezdim do vedlejsiho mesta a tak ho vzdy koupim na tyden, to maso na posledni dny zamrazuju /aby to bylo jasne, manzel a dite jsou masovi, mame maso kazdy den, samozrejme ruzne kombinovane/.
|
|
paseka |
|
(19.4.2010 16:52:34) žabi jí bych ale řekla, že hlavní důvod, proč se rozmrzlé maso znovu nazamrazuje je, že se tam začnou množit mikroby a podobná havět. i ve zmrzlým mase tyhle procesy fungují, jen pomaleji. proto zmrzlé maso by se mělo spotřebovat do půl roku a po rozmražení znovu nemrazit. asi bych to maso spotřebovala co nejrychleji, vařila bych ho o něco déle než obvykle a jak jsi psala, ty ryby bych vyhodila.
|
paseka |
|
(19.4.2010 16:55:37) jo nebo bych navařila všechno možný a zamrazila bych uvařený "výrobky"... omáčky s vařeným masem, sekanou... ale zase bych se to snažila sníst co nejdřív.
|
|
|
|
|
|
x x |
|
(19.4.2010 8:52:06) Ahoj neboj, pokud nesmrdělo a nemělo divnou barvu, tak vařením či pečením by se případné bakterie zničily. Ale je fakt, že na maso bývám dost opatrná, jak se mi něco nelíbí, mrsk s tím do popelnice.
|
Lassie66 |
|
(19.4.2010 8:53:52) My máme naštěstí psa
|
|
Lassie66 |
|
(19.4.2010 8:53:52) My máme naštěstí psa
|
x x |
|
(19.4.2010 8:54:47) My ne.
|
|
|
|
..maya.. |
|
(19.4.2010 8:55:16) musel by ti mražák rozmrnout úplně, zkus rozmrazit a pokud smrdí nebo je namrzlé-bílé tak ho vyhod..
|
|
Lída+2 |
|
(19.4.2010 9:04:07) MĚ TO MASO CO ZMRZE a pak z něj vařím tak nechutná....tak se tomu vyhýbám a nepoužívám ho....
|
Raduza |
|
(19.4.2010 9:15:02) My tam máme králíky. Ty se musí zabít, když vyrostou a zaráz je nepojíme. Maso vypadalo celkem normálně.
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(19.4.2010 9:39:10) já bych řekla, že i když byla mraznička otevřená, uvnitř se pořád namražovala na určitou teplotu, teplejší vzduch z venku tvořil ty rampouchy a velkou námrazu, ale maso by rozmrznout nemělo bylo přece obklopeno teplotou mínusovou
|
Raduza |
|
(19.4.2010 10:19:00) Snad se to opravdu nerozmrazilo, ale krápníky uvnitř byly :-(. Už jsem ochutnala. Maso je dobrý .
|
Balbína |
|
(19.4.2010 13:44:57) taky si myslím, že se nemuselo rozmrazit
|
|
|
|
Zufi. |
|
(19.4.2010 9:54:32) Mně se jednou rozmrazila dvě kila řízků, tak jsem je zpracovala na několik způsobů, nikdy bych je zpátky nemrazila.Snědlo se to .
|
|
Sitti |
|
(19.4.2010 10:56:44) maso bude dobrý - párkrát se mi povedlo nedovřít dvířka mrazáku... Je to znát na kvalitě masa, ale jíst se dá
|
|
|