Silvie+dva kluci |
|
(30.7.2010 13:20:19) Dostala jsem 10 kg malých okurek, ale zatím jsem nikdy okurky nezavařovala - máte nějaký svůj osvědčený a opravdu dobrý recept na nálev ?
|
Mlada |
|
(30.7.2010 13:23:37) Mám fakt osvědčený, zatím chutnalo všem Lák - 4 l vody, 1 l octa, 30 dkg cukru, 16 dkg soli, 50 tabletek cukerinu - svařit. Do sklenice se kromě okurek dají 2 plátky mrkve, 2 plátky cibule, 2 hřebíčky, 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře a kousek bobkového listu (pokud mám, přidávám tak půl lžičky hořčice, případně kousek kopru).
|
X E N A |
|
(30.7.2010 15:38:45) Tento recept dělá moje máma a je to vážně vynikající!!!
Hlavně nedělej jenom z pytliku a z vody. To dělá tchyně a ty vokurky jsou votřesný...
|
|
|
M-I-R-A-N-D-A |
|
(30.7.2010 13:33:13) Mám uplne primitivni. Kup si v obchode pytlik s nazvem PIKANTA to je na zavaovani zeleniny. Já to delam uz kolik let na okurky a je to super. Tam pridas jen vodu. Pak do kazde sklinky davam jeste kousek cibule, mrkve, krenu a kousek kopru ale toho kvetu. Ale nemusis, to je asi spis esteticka zalezitost.
|
M-I-R-A-N-D-A |
|
(30.7.2010 13:34:33) jeste sem chtela napsat ze v te pikante uz vcechno je, sul, a to ruzny koreni jen das vodu a myslim ze i ocet. ja budu zavarovat asi o vikendu
|
Sengam |
|
(30.7.2010 13:46:17) Taky zavařuju z Pikatnu,pozor, nekupuj DIA A ocet se tam dává.
|
Sengam |
|
(30.7.2010 13:47:46) A doporučuji do každé sklínky dát kousek křenu, okurky jsou pak křupavé Já tam dávám do spodu sklínky kousek bobkového listu,tři kuličky pepře, tři nové koření, trochu mrkve a cibuli.A pak taky kopr A zalívám Pikantem. Mňam. Záda mě bolí už teď, budu zavařovat 30 kilo v pondělí:-(
|
|
|
|
|
Kudlanka |
|
(30.7.2010 13:34:33) právě zavařuji podle receptu od babičky. Je to bez kopru a umělých sladidel, která všude cítím a vadí mi. Nálev 3,5 l vody, 1 l octa, 100g soli a 500g cukru svařím 5 minut a vychladím a k okurkám do skleniček přidám 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, kousek cibule, křenu a mrkve. Zavaří 20 minut při 80 stupních.
|
Jája | •
|
(30.7.2010 13:51:36) Já nálev předem nevařím. Jen ohřeju vodu v rychlovarné konvici a horkou ji naleju na sůl s cukrem. Pak přidám ocet. Vždyť se to stejně zavařuje.
|
|
|
Jas-mine |
|
(30.7.2010 15:21:17) Ahoj, nám se zas eosvědčil tento: DEKO, půl litru octa, 33 cukerínů. Povařit, přecedit. Do skleni dávám na dno kolečko křenu, tři kolečka mrkve, kousek cibule a kopru. Naskládám okurky, nahoru dám půl malé lžičky hořčičného semínka, 3hřebíčky, 5ks nového koření a 5ks celého pepře. A je to mňamka. Zaváříme na 75 stupňů, 10minut stačí
|
Danca78 |
|
(30.7.2010 15:58:35) Já dělám dle mamky a okurky sou moc dobré. Do 0,7l sklenice naskládám pár koleček cibule, mrkve a kopr, pak okurky a přidávám: 1 bobkový list 3 pepře 4 nové koření 2 cukerýny 2 lžičky cukru 1 lžičku soli 3 malé štamprdle octa a zaliju vodou. Zavařovat při 80° 20 minut.
|
|
|
pavla12345 |
|
(30.7.2010 17:01:39) A nemáte někdo recept na nějaké hodně pikantní, pálivé okurky? Dělala je tak moje babička, ale bohužel umřela dřív, než jsem se od ní mohla začít učit. Nikdy už jsem takové okurky nejedla
|
wall123+Jiřík8/08 |
|
(30.7.2010 21:24:34) Pavlo, ke klasickému nálevu, co děláme, dáme do sklenice kus feferonky. Čím větší, tím ostřejší okurky.
|
|
|
|