a co jako |
|
(12.8.2010 19:19:25) Prosím moc,chci mrkev nastrouhata zavařit,bohužel jsem nikde nenašla nálev,nebo jestli se vůbec dává,když je mrkev nastrouhanáJen prosolit???Nechci ji mrazit,ani krájet na kostičky,ale zavařit ji strouhanou...ale jak???DÍKY
|
Meta |
|
(12.8.2010 19:28:26) Jestli ji chceš jako přílohu, nedělala bych to, podobně jako hrášek bude s oblibou vybouchávat. Škoda práce...Má sklony ke kvašení. Pokud přece, tak sterilizaci opakuj. Nakyselo jako okurky to asi dělat nebude. Našim dětem chutnal "kompot" mrkev + rybíz.
|
|
Markéta-M+F |
|
(12.8.2010 19:28:34) No to záleží co pak s mrkví??? Pokud jako příloha,tak to dochutit jak chceš. Tedy mrkev v okurkách je mňamka
|
a co jako |
|
(12.8.2010 19:31:32) Jo,bude to jako k masu,brambor,to máme rádi,tak chci zásoby na zimu... Nevím kdo to psal...prosolit a namačkat do sklenic...bez vody,nebo vodu ano???
|
Markéta-M+F |
|
(12.8.2010 19:33:56) Pak zavařit mrkev s cibulkou větší bašta a nálev nedělat tak kyselý
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(12.8.2010 19:59:12) Prosolit a namačkat do sklenic, ale to leda jestli to chceš jako základ polívek (s celerem, petrželí a bylinkama). Protože jako příloha k masu by to bylo děsně slaný, tý soli je tam potřeba opravdu hodně, je to vlastně taková polívková kostka ve skleničce.
Tak to zavař ve slaném nálevu, jako se zavařujou třeba fazolky... Ale osobně bych se na to vybodla, mrkev je jedna z mála druhů zeleniny, co se dá skladovat v písku celou zimu, a budeš ji mít čerstvou.
|
a co jako |
|
(12.8.2010 21:11:31) Děkuju všem,už steriluju
|
|
|
|
|
Nztdt Kgfz |
|
(12.8.2010 21:19:02) Mrkev se uchovava do zimy zahrabana v pisku
|
a co jako |
|
(12.8.2010 21:21:54) Jo vím,i v mrazáku...ale já jsem si prostě umanula,že si ji chci zavařit už ,nastrouhanou,
|
vlad. |
|
(12.8.2010 22:17:52) Takové práce . U nás to jistí baby karotka z mražáku.
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(22.8.2010 22:03:33) já mrkev zavařuju jako okurky, normálně do láku
moje mamka dělala mrkev+rybíz+2lžíce cukru a zalít vodou, do 0,5l sklenic
|
|
|