Paradox |
|
(3.10.2010 13:01:55) Rozhodli jsme se pořídit si domácí pekárnu. Pročítala jsem různé stránky, ale jsem z toho trochu jelen. Někde jednoznačně doporučují dva háky, někde před nimi varují. Zaujala mě pekárna Unold 68511. Máte ji někdo?
Jakou máte doma? Jste spokojené?
Děkuji.
|
Inka | •
|
(3.10.2010 13:10:37) Mám Domo B 3955 spokojená jsem velmi. Myslím, že 2 háky jsou lepší, ale nejsou nutný.
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(3.10.2010 13:13:39) Já mám Concept se dvěmi háky a jsem celkem spokojená. Jen mi už začaly háky dost rachotit a mám odřenou pečící nádobu - dala sjem tam zpočátku několikrát semínka hned a ne až po signálu... Nejlepší je na kynuté těsto!
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(3.10.2010 13:47:37) mám moulinex s jedním hákem vše hezky propracuje
|
|
zerat |
|
(3.10.2010 13:52:07) Mám už doma sedm let jednu a tutéž Etu Siestu, jen teda jsem koupila novou nádobu, protože stará už nebyla tak dobrá a potřebovala jsem jednu na dělání marcipánu a druhou na těsta, pečení... Jsem s ní maximálně spokojená. Dostupnost náhradních metliček, nádob je výborná a celkově pekárna splnila má očekávání
|
|
El víra |
|
(3.10.2010 13:59:06) Já mám unold, ale nevím který typ(má jeden hák a ve vybavení byly dvě nádoby - hranatá a kulatá). Mám jí dva roky, peču cca obden a spokojenost veliká
|
|
Gora |
|
(3.10.2010 14:01:41) Par ahoj, Unold neznám. Mám Etu Harmony už čtyři roky, používám ji tak dvakrát do týdně na pečení nebo na kynuté těsto, a jsem maximálně spokojená. Má dva háky.
|
|
Barča, M 07 a E 10 |
|
(3.10.2010 14:16:56) mám pekárnu z Lidlu a naprostá spokojenost, má dva háky
|
|
Ivuljenka |
|
(3.10.2010 14:25:43) mám eta harmony a spokojenost
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 14:52:08) Par, mám Domo 3955, už 4. rok a spokojenost maximální 2 hákovou jsem chtěla proto že chleba z ní je lepší rozměrově - cihlička, z jednohákovek leze spíš čtverec. Jinak já v ní teda chleba v té velké nádobě ale stejně nepeču tak je to fuk :-D. Na pečení když už tak používám bormu, která má 2 menší nádobky a peču 2 různé chlebíky.
Už se poohlížím po nové pekárně, přece jen kdykoli ta moje může přestat fungovat a už si to bez ní nedokážu představit - chlebík v ní zadělaný a pak upečený v římském hrnci je prostě mňaaaaaaaam. Vyhlídlou mám teď Etu Duplica. Nebo Bielmier má úplně stejnou, levnější, ale nemá české nápisy
|
Paradox |
|
(3.10.2010 18:45:53) Ivi, ta Duplica vypadá taky moc dobře.
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 18:59:11) Jj, vypadá - já jí i okukovala v EW. A mně se teda i líbí že je nerez - ta co mám teď je taky nerez a hodí se mi do kuchyně že jo
Ale to info od Žženy ohledně té nádoby se mi taky líbí ;-)
Teď se mi v torubě peče chlebík a kraaaaaasně to tu voní
|
|
|
|
|
Bouřka |
|
(3.10.2010 15:24:11) Mám Etu Siestu, chleba peču co největší, takže 2 metličky vyhovují. Jedna by to asi neutáhla.
|
Tragika |
|
(3.10.2010 16:15:05) Vy pečete z nějaké kupované směsi, nebo vše doma děláte samy? Asi hloupý dotaz, ale zajímá mne to.
|
Inka | •
|
(3.10.2010 16:37:14) Směsi vůbec nepoužívám. Peču podle receptů tady http://domacipekarny.dama.cz/
|
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 17:10:55) Tragika: Já peču taky dle receptů z dámy + i používám směsky, ale z německa - ty jsou výborné narozdíl od těch co se kupují tady :-(
|
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(3.10.2010 17:22:56) Směsi jsem použila jen párkrát, moc nám ten chleba z nich nechutná. Používám vlastní recept.
|
|
|
|
Paradox |
|
(3.10.2010 16:25:06) Díky za odpovědi. Tak teď jsem z toho ještě větší jelen. Na tu Etu se půjdu určitě podívat. Háky teda asi opravdu dva. Ještě pište, prosím.
|
Inka | •
|
(3.10.2010 16:38:35) Mrkni sem http://domacipekarny.dama.cz/ tam je opekárnách úplně všechno. Ale jakou, to si budeš muset rozhodnout sama, každý totiž chválí tu svojí.
|
|
Gora |
|
(3.10.2010 19:44:14) Par, tak jestli jsi jelen tak mrkni na různé testy. třeba tady http://technet.idnes.cz/test-domacich-pekaren-kazde-rano-cerstvy-chleb-fqk-/tec_technika.asp?c=A071217_051352_tec_technika_kuz
Taky ti usnadní výběr, když se rozhodneš, jestli chceš menší objem chleba nebo větší, jestli chceš jeden hák, kolik programů apod. Já třeba vybírala, aby byla vhodná pro bezlepkové pečivo.
|
|
|
Žžena |
|
(3.10.2010 17:21:03) Mám unold (i máma), typ který předcházel tomu Tvému, vše stejné, akorát ještě nemá tu dělenou nádobu (tu jsem si dokoupila teď dodatečně, sedí na ni totiž taky). Kupovala jsem si ji proto, že byla největší a že unold vyšel nejlíp v testech pekáren, a taky proto, že povrch pečící nádoby není teflonový (ale je taky nepřilnavý, samozřejmě). Suma sumárum, po čtyřech letech a dvou těchto pekárnách v pravidelném používání bez problému jednoznačně doporučuju a osobně mám tuto pekárnu za nejlepší. Jo a s prodejcem jednání vždy bez problémů, dodávka blesková, a taky se dá dokoupit zvlášť nádoba když potřebuješ atd.
|
Paradox |
|
(3.10.2010 17:27:27) Žženo a ten Unold se dá koupit jen po internetu? Žádné elektro ho neprodává?
|
Žžena |
|
(3.10.2010 17:29:56) Já jsem ho kupovala u firmy ARGO, přes internet, tehdy to byl ještě jediný výhradní dodavatel. Dnes když se koukneš na netu, tak to už nabízejí i jiné obchody, třeba některý z nich má i kamenný krám, co já vím. Každopádně já nakupuju přes net elektroniku roky a bez problémů, veškeré bílé zboží, a maximální spokojenost, takže tuto formu nákupu i preferuju.
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 18:05:58) Žženo, mco prosím, a z jakého matroše je ta nádoba? Je pravda že ta co mám já je trošku poďubaná od semínek, ale nic zásadního tedy... Já zatím byla přesvědčená že novou koupim tu Duplicu, zatím teda nepotřebuji ale ráda mám jasno dřív než to pak budu muset řešit
|
Žžena |
|
(3.10.2010 20:04:00) Ivucho, ten materiál, co mají z něho Unoldy nádobu, se jmenuje quantanium. Poškrábaný to asi ani nemáme, rozhodně ne nijak viditelně, ten povrch mi naprosto vyhovuje.
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 20:10:20) Žženo: Děkuji. A víš v čem je to lepší oproti teflonu?
Jinak co se týče programů na pekárně tak já víceméně používám 2 - těsto a pak celý program na pečení chleba - i dkyž ten naprsoto minimálně. Většinou jen to těsto. A pak ještě někdy samotné pečení - to když v tom peču sekanou atd.
A ještě jsem chtěla k Etě Harmony - pozor, ta má předehřev - to mi třeba vadilo - všechno dělá o půl hodiny déle. Měla jsem jí jako záložní a prodala jsem jí.
|
Žžena |
|
(3.10.2010 20:31:57) Ivucho, já jsem teflon nechtěla, protože výpary z něj (vznikající při pečení) jsou jedovaté pro některá zvířata (např. ptáky).
|
Žžena |
|
(3.10.2010 20:37:53) Jo jinak když si zadáš quantanium tak nějaký info k tomu najdeš, mj. že se na to můžou používat i kovové nástroje.
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 20:47:52) Žzeno, děkuji moc za info
Tady můj dnešní chlebík - vložít fotku přímo neumím už, omlouvám se, tak alespoň takto http://foto.dama.cz/foto.php?f=877047
|
Ivucha + 2 |
|
(3.10.2010 20:49:26) Tak ještě jednou, omlouvám se
http://foto.dama.cz/img/877/877047.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Táni+dvojčátka 7/08 |
|
(3.10.2010 20:23:14) Par, mám pekárnu biffinet z lidlu asi za tisícovku...skoro 2 roky a jsem naprosto spokojená...peču určo 4x za týden. Hák mám jeden a úplně to stačí. Kdysi jsem slyšela nějaký pořed v tv o pekárnách a právě říkali, že je zbytečné investovat do drahé pekárny, páč jsou všechny stavěné tak na 700 cyklů a pak končí..co je na tom pravdy, nevím
|
|
Šárka+3 | •
|
(3.10.2010 20:38:36) Mám Unold už 7 let, nevím jaký typ, ale pořád jede. Mám dva háky, kamarádka má Moulinex s jedním, nedávno u nás byla s manželem na večeři a oba se shodli, že takhle dobrý chleba nikdy z jejich pekárny nemají.
|
|
agatha2 |
|
(3.10.2010 20:52:34) Paradox, ahojky,
my máme Unolda už dva roky a mohu jen a jen doporučit, jedinou nevýhodou je, že teda nijak extra skladná, zabere docela dost místa, ale zase upeče chleba z kila mouky naprosto bez problémů a je na ní fajn i ta dvojitá nádoba, ve které si můžeš pěkně upéct dva menší chlebíky a každý jiný druh, je to kvalitní německá stroj
|
agatha2 |
|
(3.10.2010 20:55:38) mělo tam být, že není nijak extra skladná, vypadlo mi slůvko, ale ty mi určitě rozumíš
|
|
|
|