kasandra 33 |
|
(9.11.2010 18:44:58) Na zítra máme mít do školy razítka z brambor. Nemáte prosím někdo tip jak je uchovat než je bude dítko zítra ve škole potřebovat? Díky
|
Karavela |
|
(9.11.2010 18:46:39) Obalit do potravinarske folie, pripadne do vzduchotesne krabicky, aby nevyschly a do lednice
|
|
Cimbur |
|
(9.11.2010 18:48:01) Dala bych do misky tak dva cm vody okyselené trochu octem nebo citronem, aby brambory neztmavly, do toho bych razítka položila řeznou plochou dolů a dala do chladničky. Ráno pak do mikrotenového sáčku.
|
Karavela |
|
(9.11.2010 18:54:09) Ty jo, ocet, to je rafinovaný, proto naše razítka vždycky hnusně zhnědla!
|
Cimbur |
|
(9.11.2010 18:59:30) To mě učila babička, citron do brambor, když je nakrájíš třeba už ráno, aby neztmavly. Dělalo se to asi, že se nachystalo, než se šlo na pole a potom už jen dalo na kamna. Ale teď krájím brambory těsně před vařením, kvůli vitamínu C. Jinak se dává citron i když třeba děláš ovocný salát s jablky, aby jabka nezhnědla.
|
Karavela |
|
(9.11.2010 19:06:34) Jablka znám, ale brambory vlastně taky vždycky chystám čerstvý, tak mě tahle finta nenapadla!
|
|
|
|
|
Insula |
|
(9.11.2010 18:54:58) Buď ve vodě nebo zabalit do igelitu a do lednice.
|
|
Yuki 00,03,07 |
|
(9.11.2010 20:22:13) no přece vykrájíš, nožem vykrojíš tak 3mm do hloubky rýhu ve tvaru toho obrázku a pak z vnější strany v té hloubce odřízneš to, co tam nepatří - teda to se nedá popsat, taková normální věc a já to nejsm schopná vysvětlit
a pak potřít citronem, stačí i citronka, narozdíl od octa nesmrdí :)
a nebo použít už doma, a přes ty barvičky nebude ta hnědá vidět :) to jsme dělali letos
|
|
|
|