josepha |
|
(10.11.2010 12:58:25) Ráda bych ozdobila světlé perníčky místo klasickým bílkovým zdobením tmavou čokoládou. Máte nějaké osvědčené receptury na čokoládu? Nebo stačí rozehřát normální čokoládu? A co ty hotové čokoládové polevy od Otkera a podobně, jde je použít? Jak rychle to pak tuhne? A jak hodně to mít na zdobení tekuté, aby se to nerozpíjelo? A čím zdobíte - klasicky sáčkem? Díky za rady a postřehy!
|
josepha |
|
(10.11.2010 14:15:07) Tak jsem si to právě vyzkoušela nanečisto a výsledek nic moc. Dala jsem do sáčku kousek té hotové polevy od Otkera, v hrnku s horkou vodou rozehřála, ustřihla růžek a začala "kreslit". První dva obrázky krásné, čáry tenké a hladké, prostě vše v pohodě, krásně rychle to tuhne. Ale pak začala čokoláda v sáčku chladnout a dělat pucky, takže čáry začaly vypadat děsně, pokud byly vůbec spojité. Takže opět do hrnku a zahřát, jenže ten nastřižený pytlíček už jde opravdu špatně osušit a mokrý se mi špatně držel v ruce a mačkal... Tak nevím, kde udělali soudruzi chybu... Živit se tím asi nebudu... No ještě to zkusím nějak vychytat...
|
|
|