Haaribo |
|
(10.11.2010 13:07:22) Tak rybí filé zkusím rozmrazit, v tom mám jasno.
Ale mám ještě jednu záhadu. Vyzkoušela jsem už několik receptů na linecké, ale prostě není měkké. Vím, že záleží na poměru mouky a tuku, ale prostě se nedaří. Máte nějaký opravdu osvědčený recept???
|
berusa |
|
(10.11.2010 13:13:41) 30 dkg hl. mouky 8 dkg cukru moučky 18 dkg másla 2 žloutky vanilkový cukr citrónová kůra
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(10.11.2010 13:13:59) jj, mám už jsem ho dávala xlidem a všem strašně chutná - používám origo heru.
jsou prostě geniální už je dělám 4tým rokem těsto dávám vychladit do lednice, bo s dětma se to jinak nedá vyválet :D rychle to jakoby vláční.
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7w6hcv.cz.html?Search=true
|
|
Winky | •
|
(10.11.2010 13:27:59) 250g hladké mouky 120g Hery 80g cukru moučka(!) 1 vanilkový cukr (nebo vyškrabaný lusk) 1 vejce celé
Těsto zpracovat, zabalit do folie a nechat do 2. dne uležet v lednici (lze i déle) Rozválet na tenko (!) Péct na pečicím papíře Slepovat kyselejší marmeládou Slepené a nazdobené dát do plechové nebo papírové krabice (v té plastové mi tak nezvláčněly)
|
romy | •
|
(10.11.2010 13:45:05) 30 dkg hladké mouky 10 dkg ml. cukru 20 dkg másla 3 žloutky trocha citronové kůry
je hned měkké, vonavé Dělala jsem s děckama minulý týden u bylo hned pryč. Já peču jenom z másla,nic není tvrdé. A moc nechápu jak někdo může začít péct na vánoce už ted aby se to odleželo,to bych tak starý cukroví nejedla.
|
|
|
Inka | •
|
(10.11.2010 13:36:32) Musí se nechat rozležet, pak změkne skoro každý. Nejlíp někde ve vlhku, takže v tomhle počasí venku na balkóně.
|
Haaribo |
|
(10.11.2010 13:39:58) Já ho měla snad z moduritu!
|
Inka | •
|
(10.11.2010 13:47:40) Vloni jsem dělala tohle Linecké 1 kg hladké mouky, 0,5 kg másla, 35 dkg cukru, 4 vejce, vanilkový cukr, popř. citronová kůra
Příprava: Všechny přísady musí mít pokojovou teplotu, v robotu zaděláme a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Pak vyválíme a vykrajujeme tvary plné a s prostředkem. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou (nejlepší je směs červený/černý rybíz).
Ale fakt to chce tak 3 neděle rozležet už namazaný. Pak mám ještě recept ze solamylem, to je poměrě křehký hned, úplně se rozplývá v puse, večer to opíšu.
|
Haaribo |
|
(10.11.2010 13:51:04) Já mám děsně ráda cukroví z bílého vína, ale je teda hooodně křehké.
|
|
|
|
|
cyanofix |
|
(10.11.2010 13:45:09) Aby bylo opravdu parádní a měkké, patří tam sádlo. Nikdo mi to nechce věřit, ale linecké mi zmizí jako první.
|
|
Paradox |
|
(10.11.2010 13:56:01) Část mouky nahrazuju Solamylem a dělám pouze z másla. Je vždycky vynikající. Fór je někdy v tom, že se musí rychle zpracovat, nehňácat ho v teplých rukách dlouho, ale opravdu co nejrychleji udělat těsto a dát do lednice.
|
Inka | •
|
(10.11.2010 14:16:54) To je pravda, když se to dlouho žmoulá, tak to taje, pak se musí přidávat mouka a tvrdne to. To mi vždycky říkala babička.
|
Paradox |
|
(10.11.2010 14:22:07) Tuhle chybu dělala moje ségra, zpracovávala to vždycky, až byla modrá. Přitom měla ten můj recept. Měla linecké tvrdé a povrch hrbolatý. Pak jsme na to přišly. Někde jsem to četla a bylo to tím.
|
|
|
|
zerat |
|
(10.11.2010 15:27:16) Pokud se linecké promaže(dá do sáčku a chladu), tak není možné, aby nezměklo. Teda možná záleží i na síle na jakou to těsto vykrajujete. Dělám teňoučké a je to lahůdka, jen je trošku víc práce při vykrajování a pak při sundavání z plechu se musí opatrně a při mazání,ale je to prostě dobrota Kolikrát vidím výstavní kousky nafocené, ale kouknu na sílu tvarů a vím, že bych to nejedla
|
|
Tenna /2 |
|
(10.11.2010 17:33:26) Kromě poměru surovin záleží i na tom, jak se peče! Tvrdé může být např. proto, že je vysušené příliš prudkým pečením - stávalo se mi to, než jsem si vychytala ideální teplotu trouby (nemá cenu psát jakou, u každé trouby je to jinak). Tak si to zkus pohlídat.
|
|
Binturongg |
|
(10.11.2010 17:59:33) Hlavně do toho necpi Heru nebo jiný tuk toho druhu, cukroví je sice dobré, ale obyčejné. Máslové je o třídu lepší
|
|
|