*Niki* |
|
(19.11.2010 17:11:57) Nejsem pekařka dobrá, ale nedala bych. Je to ztužený tuk, takže spíš do polevy. Já dávám vždy všude klasické máslo.
|
remus |
|
(19.11.2010 17:40:11) Taky dávám jedině máslo, ta chuť je úplně jiná, i do polevy.
|
|
malvínka |
|
(19.11.2010 17:41:27) Omegu ne, ta se opravedu do těsta nehodí. Někdy dávám máslo samotné, nekdy s Herou na půl. Omega je do čokolády apod, na polevu apod.
|
|
|
HelenaPa |
|
(19.11.2010 17:13:56) Omegu dávám do vařeného krému, kterým cukroví slepuju.
|
|
Margot+1 |
|
(19.11.2010 17:18:29) Podle mě pokud není v cukroví máslo, nemá cenu ho vůbec dělat. To si dám radši málo a pochutnám si, než mít hory amorfní hmoty bez chuti a zápachu (jak vychází třeba linecké z Hery)
|
Adina,kluk 08 | •
|
(19.11.2010 17:31:21) do perníčků se má dávat 100% tuk,takže omegu dávám a jsou výborné. jinak do ostatního cukroví volím bud celou heru nebo pul hera,pul máaslo.
|
balka+Marťa10/06+Marek08/08 |
|
(19.11.2010 17:35:12) Adino fakt? Tak dám na tebe a risknu to. Já dávám do všeho Heru, máslo ne, po něm se mi cukroví lepí a špatně zpracovává. Ale Omegu mám poprvé.
|
malvínka |
|
(19.11.2010 17:43:11) Jejda to slyším poprvé, že se dává do perníčků stoprocentní tuk.. já dávám máslo a jsou výborný
|
bibianna |
|
(19.11.2010 19:49:09) A nejsou ty Omegy dva druhy? Tak jako Lukana nebo Stella? Protože je žlutá (jako třeba Hera) a pak je bílá (to je 100% tuk), která je vhodná právě např. na tu polevu.....
|
|
|
|
|
|
Paradox |
|
(19.11.2010 17:44:30) Ahoj Balko, z Omegy dělám šlehačkové cukroví, poměrně známé a dobré-tam se používá výhradně 100% tuk. A potom mám ještě recept na pracky ze 100% tuku, ale jsem líná jak veš, nechce se mi s těma formičkama drbat, tak to vykrajuju. Je to výborné.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(19.11.2010 19:03:43) Omega je 100%tuk - používám na polevu do cukroví dávám Heru
|
|
Leny+3 |
|
(19.11.2010 19:19:42) Zrovna dneska jsem dělala těsto na perníčky, poprvé a mám recept právě s Omegou, péct je budu v neděli, ale prý jsou výborný, tak uvidíme Jinak do ostatního cukroví dávám máslo, má to úplně jinačí chuť než s Herou a to tak o 200% lepší, Heru už nikdy
|
|
Inka | •
|
(19.11.2010 20:08:51) Ne, jenom tam, kde je předepsaná. Do cukroví máslo nebo Heru.
|
|
Adina,kluk 08 | •
|
(19.11.2010 20:30:29) balko písnu ti recept na perníčky s omegou,mám ho od kolegyne a peču perníčky již po několikáté a jsou výborné. 65dkg hladké mouky, 25dkg prášk.cukru, 25 dkg 100% ztužený tuk 1/4 lžičky koření do perníku Kotány-může být i více 3/4 lžičky skořice 1 1/2 dkg jedlé sody 4 vejce 13 dkg medu
vše zrpacovat a dát do mikrotenu ,do lednice na 25 hodin uležet.
|
|
Adina,kluk 08 | •
|
(19.11.2010 20:34:24) holky potřebuji poradit,nemám moc vlašáků ořechu, můžu je nahradit lískáčema?? do těsta - máte s tím zkušenost?
|
malvínka |
|
(19.11.2010 20:56:09) Klidně nahrad, dle mého jsou lískáče ještě chutnější než vlašáky. Akorát já většinou mívám doma ty vlašské ořechy (i když letos je výjimka, neurodilo se) a taky se mi nechce lískáče loupat, je to pracnější. Chuťově však jsou super.
|
Adina,kluk 08 | •
|
(19.11.2010 21:03:44) Malvinko my máme práve málo vlašáku letos,tak jsme koupili lískáče,no o tom loupání mi povídej,do toho se asi vrhnem zítra.
|
malvínka |
|
(19.11.2010 21:15:39) JO jo, máme na zahradě obrovský ořecháč, vždycky je plno beden ořechů a letos hrůza. To co bylo zčernalo už na stromě, takže mám taky prd. Ale zase bude fajnovější cukrovíčko z lískáčů
|
|
|
|
Stáňa+Ondra (* r. 94) |
|
(19.11.2010 22:59:57) Já peču cukroví jen z lískáčů - manžel vlašáky nerad a vadí mu i v pečeném...
|
|
Pája+2 |
|
(19.11.2010 23:00:15) Jeden rok ořechy taky nějak prudce zdražily a cukrárny to tehdy řešily, aby nemusely zdražovat cukroví tak, že místo vlašáků dávaly do cukroví arašídy. Ochutnala jsem a mám pocit, že jsem nikdy nejedla lepší ořechové cukroví !
|
balka+Marťa10/06+Marek08/08 |
|
(21.11.2010 11:15:36) Tak mám odzkoušeno - podle vlastního receptu, tedy lépe řečeno receptu z Ikey na ty jejich perníčky. Dala jsem Omegu a jsou jako vždy výborné, myslím ani není rozdíl oproti Heře chuťově, fakt vynikající.
|
|
|
|
|