Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(22.11.2010 10:01:27) tak jsem udělala perníky. Chuťově skvělé, ale tvrdé jak broky.... Xena by je mohla používat místo šakramu Je něco jak je změknout?
|
Mája+M(7/11) |
|
(22.11.2010 14:45:22) Nedávat do papírové krabice - nasákne vlhkost a perníčky jsou pak vysušený a tvrdý. Takže dát je do plastové nebo skleněné nádoby, přidat k nim něco vlhkého, třeba to jablko a nechat to trochu větrat, ať to zase nezplesniví.
|
|
|
lipoo |
|
(22.11.2010 10:14:50) to je normální,ne?proto se perníčky pečou o tři týdny dřív,aby změkly..ale pokud je máš tenký a moc upečený,tak stejně budou tvrdý.../ale jabko nebo chleba pomůže-den před konzumací
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(22.11.2010 10:16:00) Do uzavřenýho plastovýho boxu a do chladna - balkon, lednice, sklep. Času dost, změknou, neboj.
|
|
tinas |
|
(22.11.2010 10:20:04) Přesně,jak už někdo psal. Vezmi jablko,nakrájej ho na čtvrtky a polož na ty perníčky do krabice. Za dva-tři dny je máš krásně měkké.
Jo hele a neříkej mi,že už máš napečíno. Já na to ještě ani nesáhla,ale už fakt začnu čestně.
|
Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(22.11.2010 10:45:11) nemám jen ty perníky dělám a testuju těsto z billy ale stojí za prd tak si to zase budu muset spatlat sama :(
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(22.11.2010 10:25:33) natřít hořkou čokoládou mnam :D ale jinak nechat odležet třeba pod mokrou utěrkou, nebo s jablíčkem v krabici.. oni nejsou měkké hned.. ikdyž teď jsem koštovala naše, pekli jsme v pátek a jsou normálně poživatelné.. ne úplně vláčné, ale měkké jo, asi si měla v receptu hodně medu (někde sem četla, že čím víc, tím tvrdší perníčky jsou), nebo si je možná nechala vychladnout na plechu, to potom taky ztvrdnou
|
|
metty, 3 kluci |
|
(22.11.2010 10:46:10) Do pytlíku,do mrazáku, nechat zmrznout a pak je rozbalené nechat zase rozmrazit - jak jsou studené, nachytají na sebe vlhkost.
|
|
Kivík |
|
(22.11.2010 10:55:52) jé, to jsem řešila loni měla jsem je v papírový krabici a vystlala jsem jí igelitovým sáčkem. někdo mi radil dát tam jablko, ale to jsem se bála že shnije, tak jsem dala jen ten pytlík. a změkly super
|
zerat |
|
(22.11.2010 12:51:32) To jablko samozřejmě měnit nééé dát tam jedno a po měsíci se jít podívat jak změkly perníčky
Jinak včera jsem perníčky taky pekla, do rána jsem je nechala na stole, aby se "narovnali" a ani ráno nebyly tvrdé. Možná to bude tím, že jsem je pomašlovala před pečením i po pečení protože jinak běžně do rána byly tvrdé jako bota. Jinak je mám uskladněné v sáčku v lednici
|
Kivík |
|
(22.11.2010 13:30:56) no to mi došlo
|
|
|
|
Lucíček a dva lupínci |
|
(22.11.2010 10:57:06) Misch...kamarádka cukrářka mi poradila dát perníčky do igelitového sáčku, uzavřít do misky s víčkem a nechat normálně v místnosti...žádné chladno apod. a musím říct, že perníčky jsou vynikající a co víc...hned se dají konzumovat a jsou fakt křehoučké....
|
zerat |
|
(22.11.2010 12:52:55) Je fakt, že všechno pečivo, cukroví změkne až když se dostane na pokojovou teplotu na tom mi nic divnýho nepřijde. Ale perníčky peču rok co rok a nikdy je tvrdé nemám a skladuju je v lednici...
|
EvaMarie |
|
(22.11.2010 13:31:22) Holky, a kdy perníky zdobíte? Hned nebo až změknou?
Díky
|
|
|
|
karma |
|
(22.11.2010 15:05:34) Hm, taky jsem měla včera-po dopečení-stejnou starost: už nemám. Ač trvrdé jako broky, sežrány do jednoho. Věnuji jim alespon vzpomínku...
|
|
Pedrosaa |
|
(8.12.2010 15:06:57) Dávám do papírové krabice,tu zabalim do igelitové tašky a nechám odležet na balkoně.
|
a co jako |
|
(8.12.2010 15:13:08) Tak jsem postupně přidávala ´piškoty,mlíko,dávala do lednice,sypala cukrem formičku...teď tady mám hroudu těsta a letí do koše,je to naprosto nepoživatelnéLeda kdyby někdo potřeboval přihodit k základům....
|
|
|
|