M-I-R-A-N-D-A |
|
(1.12.2010 8:54:44) Jako klasika-bílek a cukr, ale jak to šleháte? My vždycky musely doma šprdlat vidličkou pomalu v hrnku a to mě strašně nebavilo. Zkusila sem to normálně šlehačem na nejniší rychlost a příde mi to vpohodě jak to děláte vy? nějaký vychytávky???
|
susu | •
|
(1.12.2010 9:10:57) já to tedy nijak nešlehám, prostě zamíchám cukr a zdobím. S postupující dobou ale mi vadí syrový bílek v té polevě, hodil by se mi recept na jinou, přemýšlela jsem jen vodu a cukr nebo vodu s cukrem a trochou škrobu?
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(1.12.2010 14:01:30) tak to spíš než vodu použij citronovou nebo pomerančovou šťávu a cukr - jako poleva na klasický pečený perník - když ti bílek vadí a navíc to moc dobře po těch citrusech chutná. Problém trošku je, že to je spíš řidší, já bílek prvně vyšlehám a pak až přidávám cukr a dá se to krásně zdobit, s tím citronem to je spíš na potírání. jinak super je potřít čokoládou, mnohem lepší než bílkem a na to nechat třeba děti něco nazdobit - nejaké sypaní
|
|
Maruš,Mára10/04,Bára6/08 |
|
(1.12.2010 16:00:43) Bílek právě kvůli děckám nedávám. Místo něj rozehřáté marsmelows nebo jak se to píše. Schne to sice trochu déle,ale celkem dobře se s tím dělá. :)
|
|
|
Meta |
|
(1.12.2010 9:26:40) Nesmí se to šlehat, jak se do polevy vžene vzduch, neschne. Ale umíchat to hákama na nejnižší rychlost ručního šlehače je v pohodš.
|
lipoo |
|
(1.12.2010 9:46:43) jo,jo..meta má pravdu...jednou jsem to zkusila šlehačem a poleva pak časem opadala-míchám normálně stěrkou s talířku-a šíleně mě to nebaví
|
zerat |
|
(1.12.2010 10:38:23) ano ano chce to třít vidličkou v hlubokém talíři a mezi zdobeními přikrývat talíř se zbytkem polevy mokrou utěrkou, aby nezasychala a netvořila krystalky, které pak ucpávají zdobičku!
|
|
|
|
Sharien |
|
(1.12.2010 9:31:15) Spravne se nesmi slehat, ale trit, takze si 3x presiju cukr, aby v nem nebyly krystaly, precedim i bilek, nakapu citron, dam lzici solamylu a proste fakt tru (kulatou vareckou) tak 15 minut, u neceho to ubehne hned. Potom to jde na poleve fakt znat, drzi a je krasne tazna. Jo a necham ji par hdin v lednici odpocinout. Jinak komu vadi syrovy bilek, tak to dejte na chvili zapect, ne? Bez bilku jsem polevu taky delala, ale vubec s tim neslo kreslit...
|
|
Hilly. |
|
(1.12.2010 9:58:09) Neznáte někdo taky variantu, kde by nehrozila nákaza salmonelou?
|
Malenka44 |
|
(1.12.2010 10:39:19) my kdysi dělali citronovou - cukr a šťáva z citronu, ale už si nepamatuji, jestli to dlouho vydrželo nebo ne
|
|
zerat |
|
(1.12.2010 10:40:10) Někde jsem četla, že je nákaza většinou ve žloutku a skoro bych tomu možná i věřila
|
Jája | •
|
(2.12.2010 17:16:05) Houby ze žloutku. Salmonela je na povrchu vejce, páč ji slepice má ve vejcovodu. To bys musela vejce před rozklepnutím omýt Savem.
|
|
|
|
zerat |
|
(1.12.2010 10:37:20) Dělám klasicku - prosítý bílek a x-krát prosítý moučkový cukr a trošku solamylu - tím poleva snáz zasychá a je odolnější.
|
zerat |
|
(1.12.2010 10:39:12) + citronovou šťávu bez ní mi to nechutná
|
Lili*K+ S.27.2.07+ E. 24.2.09 |
|
(1.12.2010 12:25:48) Zdobím bílou čokoládovou polevou nebo vůbec, jsou dřív snědené než nazdobené.
|
zerat |
|
(1.12.2010 12:56:28) My jsme bílou čokoládu zkoušeli, ale neosvědčila se. Dcerce to nechutnalo a nám taky ne, takže my raději bílkovou klasiku.
|
Veverka16 |
|
(1.12.2010 12:59:33) šlehám dlouho a na nejvyšší výkon...nikdy mi neopadala...
|
|
|
|
|
|
Daniela+dvě slečny(6/02,5/08) |
|
(1.12.2010 15:00:32) Ja si letos z lenosti a pohodlnosti koupila zdobici tubicky s naplni - bilou i barevnou A je to
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(1.12.2010 16:45:55) Nic nešlehám, nic netřu. Bílky smíchám LŽICÍ s moučkovým cukrem, který max. 1x přesaju (pokud se mi zdá dobrý, nepřesaju) a zdobím. Dneškem už mám za sebou 2 chaloupky a 17 vánočních plněných koulí. Poleva drží, neopadává, zkusila jsem i krápníky, nádhera!
|
zerat |
|
(1.12.2010 18:35:15) No tak ono záleží na jaké zdobení je to určené. Na lepení fakt stačí jen umíchat, jinak na perníčky to podle mě chce opravdu utřít. Mixerem jsme taky dělávali, ale nemá to tu konzistenci jako utřené a nevydrží tolik, co utřené. Ale ať si to každý dělá, jak jemu vyhovuje, no ne?
|
Martina, 2 kluci |
|
(1.12.2010 18:40:37) Jasně Já mám jen radost, že při mé neschopnosti něco zdlouhavě připravovat lze zdobit krajkově i takhle odfláknutou směsí
|
|
|
|
|