Ráchel, 3 děti |
|
(3.12.2010 22:25:40) Holky, pomoooc... Před lety jsem tuším v Apetitu našla recept na pistáciové sušenky (bylo to v nějakém prosincovém čísle mezi cukrovím). Měly velký úspěch, ale byly dost pracné (těsto se drolilo), tak jsem je znovu udělala jen jednou a pak šlus. Letos jsem je dceři slíbila a ten recept nemůžu najít. Našla jsem prosincová čísla Apetitu 2004 a 2006, tak by to mohlo být třeba v 2005... Byl to recept, kdy se z těsta udělá váleček, dá se chladit, pak se to tence krájí na kolečka a upeče. Na googlu jsem nic podobného nenašla
|
jalinka |
|
(3.12.2010 22:35:24) MASARYKOVO CUKROVÍ
Tohle je s lískovýma, ale myslím, že by se to dalo prostě zaměnit, jen bych vynechala to kakao.
30dkg hladké mouky, 20dkg Hery, 17dkg lískových ořechů, 10dkg cukru moučka, 1 lžička kakaa, 1 žloutek
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve si namočíme lískové ořechy tak na hodinu do teplé vody, aby nasákly a změkly. Potom vodu slijeme. Z přísad vytvoříme hmotu a do ní vmícháme ořechy. Nejdříve to vypadá divně, ale pak se to krásně spojí. Ořechy dávám v celku, protože pak vytvoří pěknou "mozaiku". Z vytvořené hmoty uválejte dva stejně silné válečky o průměru tak 3 - 4 cm a dejte odpočinout do lednice - do ztuhnutí - lépe se pak krájí. Po ztuhnutí krájíme na kolečka tak 1cm silná a pečeme při 160 stupních asi 10 - 15 minut. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Neptejte se proč Masarykovo, já to nevím. Ale je to mňamka, hlavně pokud máte rádi suché cukroví.
|
jalinka |
|
(3.12.2010 22:37:30) jo a krájím to daleko tenčeji než 1 cm, co je v receptu, klidně 3-4 mm.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(3.12.2010 23:04:23) když to tak srovnávám s tím "mým" receptem, tak to zní vážně hodně podobně... taky to nenaskočí, žejo?
|
jalinka |
|
(4.12.2010 7:37:43) nenaskočí
|
|
|
|
|
|