magdulka |
|
(9.12.2010 10:14:31) Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak a jde skladujete cukroví, aby vydrželo, netvrdlo apod. V plechových nebo plastových dózách? Papírových krabicích? Narvete to do ledničky, nebo dáváte jako já na balkon? Nebo necháváte normálně při pokojové teplotě? Díky za odpovědi a přeju krásný advent :)
|
Mišyčka a Minimišyčka |
|
(9.12.2010 10:17:55) My ho vždycky když jsem byla malá, dávali na balkon, teď to tak udělám asi taky, jen budu muset malý zabavit bednu na hračky, tam nacpu krabičky s cukrovím a bude.
|
|
Gora |
|
(9.12.2010 10:18:16) Skladuji v papírových krabicích úplně nahoře ve špajzce u okna.
|
|
a+b+c+d |
|
(9.12.2010 10:19:00) Magdulko, já dávám do plastových krabic a do ložnice - tam netopíme a je tam nejchladněji v celém bytě. Pokud plním krémem, tak do plastové krabice a do lednice.
|
|
Lea | •
|
(9.12.2010 10:19:08) Majdulko,
my používáme klasické dortové krabice vyložené voskovaným papírem nebo alobalem. Cukroví rovnáme do komínků a jednotlivé druhy oddělujeme kartonem, aby se "nesypaly", když se pak odebírá a překrýváme individuálně alobalem, aby se nemíchaly vůně. Výborně se nám osvědčilo skladování v panelákové spíži - té, co má průduch na lodžii. Ale já mám osobně raději cukroví křupavější, jak se linecké vlhkostí propadá, už mi to nechutná...takže mně ten sušší skladovací prostor vyhovuje.
|
Lea | •
|
(9.12.2010 10:19:35) pardon, magdulko...
|
|
zerat |
|
(9.12.2010 14:13:16) Leo, kvůli manželovi budu asi péct poloviční dávku lineckého až 23. taky nemá rád to natáhlé marmeládou- já zase ano.
|
|
|
hbf |
|
(9.12.2010 10:29:46) Nejlepší by byl trezor. Jinak toho žena s dětmi nechají do Vánoc sotva polovinu
|
|
zerat |
|
(9.12.2010 10:32:13) Krémové věci zásadně dávám do lednice, aby nemrzlo a zase nerozmražovalo-mám dané v sáčku nebo v kli klak pixlích! Suché věci jako perníčky, linecké i slepené marmeládou, rohlíčky... dávám do sáčků a do papírové krabice, a tu do igelitového pytle (kvůli sněhu, dešti) na balkon
|
|
Škubánci |
|
(9.12.2010 10:34:07) Dávám do chodby, tam je 0-5´C, do papírové krabice.
|
|
Ecim |
|
(9.12.2010 10:35:14) V plastových dózách na balkóně.
|
|
majdaleenka +07+11 |
|
(9.12.2010 10:38:12) v plastu nebo papírových krabicích zabalené do igelitky na parapetu za oknem. Do lednice nevleze ani ň
|
|
Inka | •
|
(9.12.2010 10:42:04) V papírových krabicích na balkóně. Mám přes ně hozený igelit, aby nebyly zaprášený.
|
krupice. |
|
(9.12.2010 10:44:07) V plastových krabičkách a pak všechno ve velké papírové krabici na balkoně. Do bytu to fakt nemám kam dát, o lednici nemluvě
|
Renies |
|
(9.12.2010 11:33:51) tak tohle mě taky zajímá. Budeme mít první vánoce v bytě, nemám spíž a navíc máme poměrně vlhko, takže např sušenky co necháme přes noc na stole, jsou ráno úplně násáklé. Takže se do sukroví zatím vůbec nehrnu,prtože fakt nemám promyšlené ksm s ním. Balkon teda mám, ale bojím se, že budou mrazy..
|
|
|
|
Pedrosaa |
|
(9.12.2010 11:45:14) V papírové krabici dávám na balkon.
|
magdulka |
|
(9.12.2010 12:25:03) Díky všem za názory:) Jak vidím, děláme to každý asi podobně - prostě jak to jde:) Zajímalo mě, jestli třeba nejsou nějaké "zásady" - jakože které cukroví je lepší dát napřiklad od prodyšnější papírové krabice (aby třeba změklo apod.) a které do neprodyšné plechové dózy.. Já skladuju většinou v tom, co mám - i v plechových, i v plastových i v papírových :) A dřív jsem dávala na balkon, teď do zimní zahrady, kde ale není taková zima jak venku a přijde mi, že tam cukroví nevydrží tak dlouho jak na tom marzivém balkoně :) A taky mě každý rok strašně nebaví se při doplňování na tácky prohrabovat všema těma krabicema:( Nemáte třeba někdo nějaký svůj vychytaný systém?
|
Barbuschka |
|
(9.12.2010 17:35:36) Dávám do plastových krabic a nechávám v kuchyňské lince (pečené, neplněné - perníčky, rohlíčky, ischelské koláčky). Po naplnění dám do ledničky, nebo na balkon. Jinak teď jsem četla v časopise z 80.let - perníčky, zázvorky, pracny nejlépe do hliněných nádob po babičkách sušenky a cukroví z lineckého a křehkého těsta do plechových dóz, nepečené do krabice vyložené alobalem a tím i přikryté. Ale tehdy ještě nebylo tolik plastových krabiček....
|
|
|
|
perko |
|
(9.12.2010 13:07:02) Dortové krabice vyložené alobalem a na balkoně.
|
|
Jája | •
|
(9.12.2010 13:14:56) Přinesu si z obchodu takové ty skládací přepravky, co se v nich dodává třeba ovoce. Ty menší a nízké. Cukroví dám do mikroteňáku a pytlík do té krabice. Má to výhodu, že je to v krabici přehledné a že se to může skladovat i v patrech. Cukroví nechávám buď na verandě nebo ve špajzu, tam je pootevřené okno a teď je tam chladu až až. U nás je na to třeba dát z prasete rohy. Letos jsem doma udělala bubáka, že st to teda před Vánocema dlabat nebude (malé děti u nás nejsou, jen dospělí). Jinak můj chlap byl na cukroví horší než kyselina sírová křížená s lučavkou královskou.
|
|
briliantacek+2(07,10) |
|
(9.12.2010 13:23:47) Nacpu do plastových nebo papírpových krabiček a dám do ložnice. Je to nejchladnější místnost v btě a vím, že mi to tam nikdo "nesežere".. tím myslím i psy, protože kdybych to dala na chodbu, kde je zima (balkon nemám), tak se mi na to vrhne minimálně manžel pokaždé když půjde na WC a možná i ty psy, co tam jsou občas sami... Takhle to mám pod dohledem
|
Ajlina | •
|
(9.12.2010 13:52:34) když do papírové krabice, tak ještě do igelitu...
|
|
|
tinas |
|
(9.12.2010 14:09:38) Normálně to nandám do papírových krabic a dám někam do studena. Buď na terasu nebo do studené předsíně. Tam se to pěkně v chladu rozleží a je po starostech.
Pokud někomu cukroví neměkne,tak dejte dovnitř na čtvrtky nakrájené jablíčko. Od něj chytí to cukroví vlhkost a tak do dvou tří dnů změkne.
|
|
|