espr |
|
(15.12.2010 10:43:23) Ahoj všichni, prosím o radu kdy dělat krém, kdy s ním plnit /lepit cukroví, a jak toto cukroví skladovat. U nás v rodině se krémové cukroví nedělalo (max. se mazalo marmeládou) a já bych se letos chtěla pokusit o krém ze salka a másla a nevím, jestli mám promazat kolečka až těsně před podáváním a do té doby mít krém v krabičce v lednici, nebo promazat všechno cukroví a dát to celé do ledničky (ale zabíralo by to místo). A taky jak dlouho vydrží cukroví s krémem. V závislosti na místě skladování. Moooc děkuju za rady a nápady
|
aragosta |
|
(15.12.2010 11:08:22) Tak vyloženě máslový krém nemáme, ale je v něm trošku másla, promazávala jsem tento víkend a skladujeme ve špajzu, kde je zhruba stejná teplota jako v ledničce.
Myslím, že pokud dáš cukroví do nějaké krabičky a uložíš v ledničce, tak by mělo v pohodě 14 dní i déle vydržet.
|
|
zerat |
|
(15.12.2010 11:33:43) Skladuju při stálé teplotě, což je důležité a tím pádem je jasné, že v lednici. Teď jsem naplnila a vymáčela v čokoládě karamelové rohlíčky a jsou v lednici
|
zerat |
|
(15.12.2010 11:34:41) Délka výdrže krému se řídí expirací másla. Já jsem dala máslo s expirací do 4.1.2012 a vím 100%, že do tý doby už krémové věci nebudou
|
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(15.12.2010 12:39:19) Používám jak Salkový krém, tak krém vařený a oba budu dělat v sobotu, kdy naplním košíčky, úly, tužňáky, čokoládovou verzí slepím čínské čtverečky - prostě uvařím krém z 5 dávek a pak postupně budu různě ochucovat a plnit. Cukroví mám v plastových krabicích na zemi ve špajzu (je tam okýnko ven, které je otevřeno, pokud není v noci -20, takže je tam celkem chladno) a jak už tu padlo - sleduji expiraci použitého másla. Mám ji do 8.1., takže vím, že se zkazit nic nestihne... Simča
|
|
|