Gora |
|
(15.12.2010 12:48:02) Chci udělat koprovou omáčku, ale nesmím máslo z důvodu bezmléčné diety. Vždycky jsem omáčku dělala na másle, ale teď nevím, co použít? Stellu, olej? Co používáte vy?
|
Dáňula |
|
(15.12.2010 12:55:32) Nějak nevím, k čemu tam používáš máslo. Já povařím kopr v troše vývaru a octu, pak tam rozmíchám 2 vajíčka a zaleju smetanou, případně zředím mlékem, ale to ti asi neni nic platné, když potřebuješ bez mléka.
|
Gora |
|
(15.12.2010 12:58:50) Já dělávám takovou tu domáckou, sladkou. Z másla jíšku, zalít litrem mléka, povařit, po vypnutí dát cukr, špetku soli a citronovou šťávu.
Na trhu je spousta náhrad mléka, z kterých se dá vařit.
|
magrata1 |
|
(15.12.2010 13:08:22) jíšku udělej na oleji. Pokud nejsi zvyklá na chuť olivového oleje, udělej ji na slunečnicovém. Ten je takový neutrální. Nebude to sice vonět máslem, ale bude to i tak dobré.
|
|
|
|
zerat |
|
(15.12.2010 12:58:44) Na extra virginu (jsme na jeho chuť zvyklí a vadí mi jen ve sladkých jídlech či bramborách) a nebo na rýžovém oleji.
|
|
Cimbur |
|
(15.12.2010 12:59:51) To máslo není problém nahradit olejem.
|
Bberi |
|
(15.12.2010 13:06:22) Udělej to na oleji
Já dělám tak,že udělám jíšku, zaleju mlékem,dám kopr a dochutím
|
|
|
arsiela, |
|
(15.12.2010 13:28:06) Marci nechci bejt rejpavá,ale jak chceš dělat kopračku když píšeš že máš bezmléčnou dietu?Jinej recept než s mlékem nebo smetanou neznám.Tak přemýšlím,co tam dáš místo mléka.
|
Gora |
|
(15.12.2010 13:28:57) V obchodech jsou spousty náhražek mléka.
|
arsiela, |
|
(15.12.2010 13:30:12) Marci to vím taky jako konkrétněji by to nešlo?Já se fakt ptám z důvodu,že nevím,kdy se to může hodit.
|
Gora |
|
(15.12.2010 13:33:10) Dá se sehnat kozí mléko. Ze sušených - sójové, kukuřičné, pohankové, ovesné, rýžové, kozí, sójové s příchutí smetany.
|
VERI + V6/08 + bříško |
|
(15.12.2010 15:42:07) Taky téměř všude při vaření dávám jen sojové mléko - manžel má astma a kravské mu nedělá dobře. Na chuť jsem si zvykli a přiznám se, že když pak někde jím polévku či omáčku s kravským mlékem nějak mi tak chuť příjde zvláštní ...ale třeba do kafe musím mít jedině kravské nebo smetanu, tam jsem si nezvykla
|
Gora |
|
(15.12.2010 16:54:30) Mně sójové mléko v kafi taky nechutná. Já raději ovesné, nebo je dobré i pohankové.
|
|
|
|
|
|
|
Staronová.luc |
|
(15.12.2010 13:29:24) Marci, koprovku nedělám ani na másle ani na oleji, prostě podusím kopr ve vodě, zaleju zakysanou smetanou, ve které rozmíchám mouku (v případě bezlepkové diety bezlepkovou moukou nebo solamylem - to dělá tchýně a není to poznat). Ale zakysanou smetanu nebo šlehačku taky nemůžeš.. ?
|
Gora |
|
(15.12.2010 13:31:02) Já smetanu do koprovky nedávám. Ale kdyby to bylo nějaké mdlé chuti, mám doma koupenou bezlepkovou, bezmléčnou.
|
|
|
Balbína |
|
(15.12.2010 13:30:29) nejlepší pokud si koupíš trochu hovězího masa a uděláš jí z vývaru. Maso budeš vařit a pak jen vývar zahustíš a přiliješ smetanu a přidáš kopr.
|
Balbína |
|
(15.12.2010 13:31:18) vidím že nemůžeš nic z mléka, tak nevím, zda najdeš nějakou náhražku. Ale asi by byl dobrý i jen ten zahuštěný vývar s koprem
|
Gora |
|
(15.12.2010 13:31:57) V obchodech jsou náhražky mléka.
|
Balbína |
|
(15.12.2010 13:35:27) no tak to udělej opravdu z toho vývaru, z části vývaru si můžeš udělat polévku. Omáčka je o 200 % lepší, zahustíš škrobem a přidáš náhražku mléka/smetany a kopr. Zrovna dneska máme koprovku k obědu
|
Staronová.luc |
|
(15.12.2010 13:43:06) S tím vývarem souhlasím, výborněj nápad Z vývaru jí dělá moje mami a dělávaly obě babičky, já když nejsem líná a nespěchám, tak si s tím vývarem dám práci taky a je to lepší.
|
Balbína |
|
(15.12.2010 14:01:41) já z vývaru dělám i rajskou.
|
|
|
|
|
|
|
Archciba |
|
(15.12.2010 14:02:35) Já tedy do vývaru dám kopr a smetanu smíchanou s moukou. Nechám přejít varem. Případně dosolím
|
Vanka |
|
(15.12.2010 14:57:34) hele a když nemůžeš mléko, proč si vybíráš zrovna takové typicky mléčné jídlo. jeslti ti chybí kopr, tak si s ním posyp file, ale vařit koprovku tak že od a do z vše nahradíš.... nevím asi bych vážně volika jinou krmi.
|
Gora |
|
(15.12.2010 15:26:27) Hele a ty když máš šílenou chuť na koprovku, tak si dáš raději rybu, jo?
|
|
|
|
pettka+Štěpán10/07, Šimon05/10 |
|
(15.12.2010 15:20:43) Marci pouzila bych slunecnicový olej a sojové mléko, tak ji dělá moje mamka pro ségru co má taky bezmléčnou dietu a je to docela dobrý, já teda dávám taky máslo a mlíko tak mi tam ta máslová chuť trochu chybí, ale špatný to není.
|
Gora |
|
(15.12.2010 15:27:31) Díky, dala jsem slunečnicový olej a ovesné mléko, a bylo to výborné. Starší syn říkal, že to chutnalo jako normální koprovka.~
|
|
|
H&N&L |
|
(28.1.2011 19:13:27) do koprové nedávám vůbec žádný olej..používám máslo...jednou jem máslo neměla a udělal bez tuku a byla vynikající...jen jsem zahustila smetanou a moukou...
|
|
|