| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zázvorky

 Celkem 12 názorů.
 Vanda++ 


Téma: Zázvorky 

(17.12.2010 16:20:48)
Máte někdo recept na dobré zázvorky, vím, že je už pozdě na jejich pečení, ale v únoru se cukroví taky hodí, ne?~;)
 Beruška+J02A07T10 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 16:27:00)
moje mamka dělá výbirné, já je jím tvrdé, ale recept bych musela sehnat, má ho ještě po babičce mnam k čajíku ~w~
 Roxie 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 16:36:44)
Osvědčený recept:

28 dky hladké mouky
28 dkg mletého cukru
1 celé vejce
4 žloutky
1 lžička zázvoru
citronová kůra
špetka jedlé sody

Vykrajujeme 3 mm silné kousky. Dáváme na plech a do druhého dne necháme v chladu. Před pečení zázvorky otočíme (!).
Potíráme cukrovou polevou.
 Sharien 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 16:38:53)
Delala jsem dle Apetitu a mocdobre, ale zas zazvorky neotacet, protoze nahore se nehnou, dole vybehnou a vypadaji jako ze dvou test :-) Si vyber :-D
 Jaanja + Vojtín + Olík 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 16:51:03)
proč by mělo být pozdě? to máš za den hotový a u nás už i skoro sežraný..
recept mojí babi, moc dobrej:

280g mletého cukru
4 žloutky
1 celé vejce
vejce s cukrem třeme 1/2 hodiny, pak do toho lehce zamícháme 280 g mouky (trochu polohrubé, zbytek hladké), vmícháme polévkovou lžíci zázvoru, 1/2 náprstku sody a trochu prdopeče.
pomalu rozválíme a vykrajujeme tvary. Na plechu necháme půl dne odležet (někde v chladnu, aby neoschly). Já nechala 5 hodin. Peče se to při 150°C, dokud nezačnou růžovět.

Jsou výborný, krásně křehký, ne jako beton~;)~R^
 Molly. 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 16:51:25)
http://www.recepty.cz/recept/zazvorky-staroceske-vanocni-cukrovi-5484

Dělala jsem tady ty, akorát jsem dala půlku mouky polohrubé a půlku hladké a do první várky, která byla úplně nejměkčí, jsem část cukru nahradila fruktopurem. Nenechávala jsem je vybíhat přes noc, ale těsto narvala do ledničky, takže nevyskočily a jsou takové tvarem sušenkodiní, ale celkem měkké (nekřupou, dají se hezky ukousnout). Zázvoru stačí vrchovatá polívková lžíce, jinak budou pálet.
Zrovna jsem jich pět sežrala, mám hlad a kuře ještě není dopečené ~:-D
 Molly. 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 16:52:23)
Jo a hlavně - při pečení musíš mít pod plechem další plech s vodou, hodně to pomáhá. Já jsem při jednom plechu vodu neměla a byly kamenné.
 Vanda++ 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 20:14:28)
Fakt pod plech další plech s vodou? Vyzkouším asi půlku těchhle a půlku podle Jaanji, jsou podobné :-)
Děkuji ~;)
 Molly. 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 21:00:55)
Ne přímo pod plech, víš jak se to dělá - v půlce trouby máš na mřížce plech s cukrovím a úplně dole, třeba 15 cm pod cukrovím, jakoby hned na tom hořáku (mám plyn), dáš plech a do něho vodu. Ale bacha, aby to nevyschlo, strašně to pak smrdí ~:-D
 Jaanja + Vojtín + Olík 


Re: Zázvorky 

(18.12.2010 9:53:23)
a nedává se tam ten plech s vodou jen kvůli tomu plynu? Že plyn prostě hřeje více? Moje babi taky dávala plech s vodou do trouby.. ale vždycky když něco pekla a měla plynovou troubu~d~
 Winky 
  • 

Re: Zázvorky 

(17.12.2010 18:36:17)
zaujalo mě to, tohle cukroví neznám. S tím zázvorem - dáváte mletý ze sáčku, nebo nastrouhaný čerstvý?
 Molly. 


Re: Zázvorky 

(17.12.2010 18:46:59)
Sáčkovaný mletý, použít se prý dá i čerstvý, ale podle mě se to hůř rozmíchává v tom těstě. A jsou výýýborné :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.