.ganesha. |
|
(5.1.2011 11:33:42) Rozklepla jsem teď jedno z vajec, co jsem dostala o Vánocích od babičky. Nepáchlo, ale zevnitř byla skořápka samá plíseň. Zkusila jsem rozklepnout další dvě, ale ta už vypadala normálně. Bojím se ale, aby jim stejně něco nebylo. Babička hodně zapomíná, takže je možný, že ta vejce měla klidně měsíc nebo dýl ve sklepě (dostává je od sousedů a sami je moc nejedí).
Jak poznat, jestli jsou ta zbylá vejce v pořádku?
Díky
|
X E N A |
|
(5.1.2011 11:37:56) Zkažené ještě nemusí být. Ve starších vejcích je vzduch. Takže čerstvá jsou u dna, straší vyplavou, ale to neznamená, že jsou zkažená. je potřeba si k nim čuchnout, než je mrdneš do jídla...
|
X E N A |
|
(5.1.2011 11:38:27) Ty vole, ty překlepy. A to jsem nic nedala...
|
|
Balbína |
|
(5.1.2011 11:38:49) tak tak. klepnout si je předem do hrnku, očuchat.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(5.1.2011 11:40:36) Ano, neklepat přímo do ostatních surovin, aby se nemuselo pak vše vyhodit. Takže zvlášť do hrnečku a očichat. Jinak pokud nepáchne,tak by mu nic být nemělo. Navíc se to přepeče když tak
|
|
|
.ganesha. |
|
(5.1.2011 11:42:09) Tak to byla všechna zatím v pohodě, kromě toho jednoho s plísní. Tak snad se nám nic nestane :)
|
ivka | •
|
(5.1.2011 11:45:03) To jedno mohlo být třeba naťuknuté a to se pak zkazí rychle, zvlášť když to bylo na první pohled vidět, bylo plesnivé a ostatní jsou na první pohled i podle čichu OK.
|
|
|
|
Lída+2 |
|
(5.1.2011 11:59:36) najdi si Itala v kuchyni..a recept na tiramisu...přesně Ti to vysvětlý..... co klasne na dno nechat...so se vznáší tou vodou... radši nepoužít,ale zpracovat tepeltně.......co plave vyhodit...
|
Lei |
|
(5.1.2011 12:33:25) s tou vodou to zkoušet až před vařením, ne do foroty - zvyší se tím propustnost skořápky a tak se vajíčko může kontaminovat nečistotami a zárodky, které byly původně jen na povrchu
|
|
|
Binturongg |
|
(5.1.2011 12:04:32) Pokud nesmrdí, používám je do jídla, ale důkladně tepelně zpracuju - určitě ne míchaná vejce atp. Plesnivé zaručeně vyhodit!!!
|
|
kreditka |
|
(5.1.2011 13:08:13) V každým případě než je hodíš na pánev je dobré je postupně rozklepávat do zvláštní misky a každé zkontrolovat jestli nesmrdí to poznáš určitě
|
|
Insula |
|
(5.1.2011 13:23:13) Holky a co znamená "vodnaté" vejce. Už se mi stalo, že vejce bylo jako voda (bílek). Nesmrdělo, ale raději jsem vyhodila.
|
Sisisasa |
|
(5.1.2011 15:12:46) Taky raděj vyhazuju pro jistotu.
|
|
Apolena. |
|
(5.1.2011 15:27:19) Insulo, čím starší vejce, tím tekutější bílek.
|
|
|
|