Gabriella, 2 děti |
|
(13.1.2011 12:09:51) Osmahnout cibulku, na ní podusit mleté maso, přidat pokrájená rajčata nebo protlak a nějakou další zeleninu "co dům dal" (ať v tom má taky něco trochu zdravýho - hrubě nastrouhanou cuketu/dýni, květák, brokolici, pórek, kukuřici..., možno nakonec přidat vajíčko... dochutit kořením, třeba grilovacím... nebo jen bylinky - výborná je kombinace oregano a tymián 1:1... vždycky to chutná trochu jinak podle toho co zrovna bylo doma a podle použitého koření. Tenhle "pokec na špagety" buď skutečně hodit na těstoviny nebo přidat k bramborám, zamíchat do rýže nebo jenom s chlebem... Anebo vařit k večeři polívky, receptů jsou mraky a člověk se s nimi povětšinou nepředře.
|
Gabriella, 2 děti |
|
(13.1.2011 12:16:01) Anebo pokud by jedl tak se dá k večeři uvařit i trocha sladký kaše - ovesné vločky můžou být i vařené bez mléka, zamíchat do nich hrubě postrouhané jablko, špetku skořice a medu nebo kombinace hrubě posekané ořechy - med... Topinky jen tak najednoducho s česnekem nebo ďábelské s rajčatovo-pálivou pomazánkou.
|
Gabriella, 2 děti |
|
(13.1.2011 12:20:24) Koupit cestou z práce bramborový knedlík a servírovat jen plátky polité osmahnutou cibulkou anebo se zelím, houskový knedlík s vajíčkem (lze stejně použít i zbytek vařených brambor) drožďová pomazánka s pečivem Zbytek vařených brambor vyklopit do pánve, lehce osmahnout, přidat vajíčko a konzervu tuňáka, posypat na talíři syrovou cibulkou
|
Gabriella, 2 děti |
|
(13.1.2011 12:27:11) omeleta stokrát jinak... nebo bylinkovou - do vajíčka zašlehat trochu majorány, oregana, tymiánu, bazalky obyčejnou omeletu plnit podušeným špenátem nebo dušenou zeleninou (cibule/pórek, mrkev, kukuřice, brokolice, hrášek... prostě co zrovna je doma)
|
|
KoproFka |
|
(13.1.2011 14:26:21) ale prdlajs!!! Je to normální jídlo, jako každý, kde je mouka. Navíc, když je doma dělaný, určitě bude lepší, než cokoli jiného. Když přidáš nějakou celozrnnou mouku, případně ještě bio, máš to zdravější, než jablko ze supermarketu! Pokud jsi je někdy dělala, tak určitě víš, že do houskových se dává to samý, jako do rohlíků. Jen rohlíky se pečou a knedlíky vaří. A bramborový knedlíky - ty jsou podle mne naprosto bez debat superzdravý! On navíc potřebuje přibrat, takže si hlídat příjem sacharidů nemusí! Už mne tenhle hon na knedlíky vážně štve!! Copak nemáme, baby, mozek? Nebo tyhle normální věci fakt doma nevaříte, že nevíte, z čeho jsou???
|
|
|
|
|