| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kuřecí maso - trvanlivost

 Celkem 16 názorů.
 Dadulka,02/06,06/07 


Téma: Kuřecí maso - trvanlivost 

(7.2.2011 10:08:26)
Koupila jsem ve čtvrtek čerstvá kuřecí stehna, původně jsem chtěla na sobotu na oběd, nakonec to dopadlo úplně jinak a stehna jsou v lednici, vykoštěná, nasolená - a teď co s nimi? Myslela jsem na řízky,ale.....použili byste maso ještě, nebo už raději neriskovat a vyhodit?
P.S.Vím, že jsem to měla zdělat dřív~f~
 Albar 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:11:17)
Pokud byly v lednici a nejsou nějak cítit nebo nějak oslizlé, tak bych je klidně použila. Je na nich nějaké datum minimální spotřeby?
 Dadulka,02/06,06/07 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:11:49)
Nebyly zabalené, jsou z rabbitu
 Chrysantéma 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:13:27)
Jednoznačně vyhodit...Chlazené výrobky by se měly spotřebovat neprodleně...Apropos my teď bojujeme s campylobacterem,což se přenáší mj.kuřecím masem...i když my ho teda nejedli...
 Claire4891 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:13:46)
Pokud nejsou citit, tak ano.
 Beruška+J02A07T10 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:20:37)
jak píšou holky, pokud maso nesmrdí, není oslizlé zapáchající, tak bych ho klidně použila. Předpokládám, že v nějakém sáčku, nebo folii si to zabalené měla? ne?
já běžně rozmrazím kuř. maso a zdělám třeba půlku a druhou ještě naložím do koření a soli a jíme až další den nebo za dva dny.

když jsou nasolené, myslím, že to funguje i z části jako konzervant.
Takže očichej a dle stavu použij nebo vyhoď.
 magrata1 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:26:08)
Pokud nejeví známky rozkladu, použila bych. Navíc píšeš, že je maso nasolené, sůl ho částečně konzervuje. A řízky se smaží při vysoké teplotě, která bakterie zničí. Takže by tam mohly být jedině toxiny, vzniklé rozkladem masa, bakterie nepřežijí.
 Dadulka,02/06,06/07 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:26:36)
Chtěla jsem topraktikovat podobně, očichat a ...."smrdí" "voní" tak nějak po kuřecím, takže právě nevím. Asi to hodím na pánvičku, očichám páry, příp.hotové maso a pak se vrhnu na zbytek, nebo bude mít kocour hody~t~
 Albar 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:32:10)
Tak to maso dej kdyžtak ještě dopéct do trouby, at´ máš jistotu, že žádný bacil nepřežije. Ale pokud to maso nesmrdí, tak bych ho s klidným svědomím použila~;)
 helis78 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 10:35:09)
Zkus to ještě hodně omýt pod studenou vodou, pokud smrdí i potom, vyhodila bych ho. Když z toho ten smrad dostaneš pořádně to tepelně zpracuj.
 Inka 
  • 

Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 11:08:24)
Použila bych je. POkud nesmrdí. Když projdou tepelnou úpravou, tak se případné brebery zničí.
 kreditka 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 11:08:55)
%Cuchni k nim, pokud nejsou smradlavé či oslizlé tak je použij, pokud byly v soli je možné že se trochu zakonzervovaly
 Dadulka,02/06,06/07 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 11:14:21)
Už jsou ve fritéze~;) Smažím pomalu, aby bakterie byly dostatečně prohřáté a zničené.
 Mrej 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 16:18:00)
taky je dobrý postarší maso před tepelnou úpracou propláchnout ve slabém roztoku z hypermanganu
 Šárka+3 
  • 

Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 17:49:55)
Pracuju v obchodě, pokud nám dodají kuřecí ve čtvrtek, mají spotřebu do úterka, pokud jsou v ochranné atmosféře, tak ještě o nějaký ten den delší. Já teda už kuřecí před končící spotřebou nekoupím, prostě mi nevoní.
 Malea 


Re: kuřecí maso-trvanlivost 

(7.2.2011 18:03:29)
Já osobně bych to vyhodila. Když už se mi něco takového povede, opláchnu to, povařím a dostane to pes. Nijak zvlášť netoužím po salmonele.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.