Dadulka,02/06,06/07 |
|
(7.2.2011 10:08:26) Koupila jsem ve čtvrtek čerstvá kuřecí stehna, původně jsem chtěla na sobotu na oběd, nakonec to dopadlo úplně jinak a stehna jsou v lednici, vykoštěná, nasolená - a teď co s nimi? Myslela jsem na řízky,ale.....použili byste maso ještě, nebo už raději neriskovat a vyhodit? P.S.Vím, že jsem to měla zdělat dřív
|
Chrysantéma |
|
(7.2.2011 10:13:27) Jednoznačně vyhodit...Chlazené výrobky by se měly spotřebovat neprodleně...Apropos my teď bojujeme s campylobacterem,což se přenáší mj.kuřecím masem...i když my ho teda nejedli...
|
|
Claire4891 |
|
(7.2.2011 10:13:46) Pokud nejsou citit, tak ano.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(7.2.2011 10:20:37) jak píšou holky, pokud maso nesmrdí, není oslizlé zapáchající, tak bych ho klidně použila. Předpokládám, že v nějakém sáčku, nebo folii si to zabalené měla? ne? já běžně rozmrazím kuř. maso a zdělám třeba půlku a druhou ještě naložím do koření a soli a jíme až další den nebo za dva dny.
když jsou nasolené, myslím, že to funguje i z části jako konzervant. Takže očichej a dle stavu použij nebo vyhoď.
|
|
magrata1 |
|
(7.2.2011 10:26:08) Pokud nejeví známky rozkladu, použila bych. Navíc píšeš, že je maso nasolené, sůl ho částečně konzervuje. A řízky se smaží při vysoké teplotě, která bakterie zničí. Takže by tam mohly být jedině toxiny, vzniklé rozkladem masa, bakterie nepřežijí.
|
|
Dadulka,02/06,06/07 |
|
(7.2.2011 10:26:36) Chtěla jsem topraktikovat podobně, očichat a ...."smrdí" "voní" tak nějak po kuřecím, takže právě nevím. Asi to hodím na pánvičku, očichám páry, příp.hotové maso a pak se vrhnu na zbytek, nebo bude mít kocour hody
|
Albar |
|
(7.2.2011 10:32:10) Tak to maso dej kdyžtak ještě dopéct do trouby, at´ máš jistotu, že žádný bacil nepřežije. Ale pokud to maso nesmrdí, tak bych ho s klidným svědomím použila
|
|
helis78 |
|
(7.2.2011 10:35:09) Zkus to ještě hodně omýt pod studenou vodou, pokud smrdí i potom, vyhodila bych ho. Když z toho ten smrad dostaneš pořádně to tepelně zpracuj.
|
|
|
Inka | •
|
(7.2.2011 11:08:24) Použila bych je. POkud nesmrdí. Když projdou tepelnou úpravou, tak se případné brebery zničí.
|
|
kreditka |
|
(7.2.2011 11:08:55) %Cuchni k nim, pokud nejsou smradlavé či oslizlé tak je použij, pokud byly v soli je možné že se trochu zakonzervovaly
|
|
Dadulka,02/06,06/07 |
|
(7.2.2011 11:14:21) Už jsou ve fritéze Smažím pomalu, aby bakterie byly dostatečně prohřáté a zničené.
|
|
Mrej |
|
(7.2.2011 16:18:00) taky je dobrý postarší maso před tepelnou úpracou propláchnout ve slabém roztoku z hypermanganu
|
|
Šárka+3 | •
|
(7.2.2011 17:49:55) Pracuju v obchodě, pokud nám dodají kuřecí ve čtvrtek, mají spotřebu do úterka, pokud jsou v ochranné atmosféře, tak ještě o nějaký ten den delší. Já teda už kuřecí před končící spotřebou nekoupím, prostě mi nevoní.
|
|
Malea |
|
(7.2.2011 18:03:29) Já osobně bych to vyhodila. Když už se mi něco takového povede, opláchnu to, povařím a dostane to pes. Nijak zvlášť netoužím po salmonele.
|
|
|