ppájjaa |
|
(26.4.2011 13:09:03) Koupili jsme si kávovar.Jak se má správně udělat latté? Aby mělo hezky tři vrstvy.Z jakého děláte mléka?
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(26.4.2011 13:13:00) stačí z polotučného.nejdříve si našlehej mlíko párou, udělá se pěkná pěna, nalej do skleničky i s trochou pěny,zbytek pěny si nech stranou, udělej si kafe a pomalinku přes lžičku lej do skleničky, když to budeš dělat pomalinku a káva bude téct jen po okraji té sklenky, nemělo by se to smíchat.na to potom tu zbylou pěnu.
|
|
janula8152 |
|
(26.4.2011 13:18:29) Latté se doporučuje z mléka polotučného nebo nízkotučného-je vlastně našlehané to mléko vzduchem, tak plnotučné je už pak moc "těžké" Já dělám z polotučného. Zkoušela jsem i ze speciálního mléka na latté, které se dá koupit v supermarketech ale nezaznamenala jsem žádný rozdíl, jen v té ceně...Nejdřív našleháš mléko a pak teprve naliješ kafe do toho mléka. Podle toho jak moc opatrně budeš lít tak budeš mít oddělené ty vrstvy.
|
|
binaryy szuká ovci |
|
(26.4.2011 13:25:02) zrovna jsme měli školení na kávy v práci. na espreso nalejte horké mléko a na závěr přidejte mléčnou pěnu. Poměr míchání kávy a mléka je 50 : 50. Pokud chcete získat nejlepší pěnu, použijte vychlazené nebo nízkotučné mléko, které krátce našlehejte - přibližně 10 vteřin. Café Latte se podává ve vysokém skleněném poháru nebo v šálku.
u Macchiata -to je vrstvené, které si každý skoro myslí, že se jedná o klasické Latté, nás učili našlehat mléko ve skleněné nádobě, pak se udělá ristretto /české picolo-i když tenhle název oficiálně neexistuje) , nalije se do středu a je hotovo..udělá ti to 3 vrstvy, dole mléko, pak káva, pak pěna
|
Ajlina | •
|
(26.4.2011 18:08:44) dá se našlehat v nerez nádobě, kterou před tím vychladíš v lednici :o)
jo a prosím, kdy se tam leje ten sirup nakonec nebo na začátku? děkuju
|
|
|
|