| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Dort v mrazáku

 Celkem 36 názorů.
 shawnee 


Téma: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:27:01)
Roztéká se mi pařížská šlehačka na dortu, co se stane , když vrazím dort přes noc do mrazáku?
 Terinka4444 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:33:47)
zmrzne~t~~t~~t~
 Terinka4444 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:34:53)
promiň, nedali mi to, jsem hrozná, určitě zmrzne, ale jakmile povolí, bude to stejné, myslím, já tam jednou šoupla na ztuhnutí takový pudinkový a po rozmrznutí to bylo ještě horší.
 Mickey po smrti 
  • 

Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:35:14)
Spis by me zajimalo co se stane az ho pak vyndas (predpokladam ze to budes mit jednou v umyslu) :D
 Anni&Annika 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:35:17)
podle me nic...jen az ho budes chtit jist, vyndej ho o par hodin driv...on by jinak nesel ani moc krajet~k~
 Anni&Annika 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:37:55)
proc? delaji se prece zmrazene dorty...obcas je narychlo kupuju....jsou smetanove, slehackove, marcipanove, proste vselijake a po rozmrznuti chutnaji uzasne~;)
kupuju kdyz uz pouze tyto a jak si muzes vsimnout, jsou ruznych druhu~;)

http://www.coppenrath-wiese.de/produkte/sahnetorten.php
 Mickey po smrti 
  • 

Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:40:47)
Anni ja vim ale do kupovanejch se vetsinou pridava nakej emulgator kterej prave zajisti dodatecne spojeni mlecny a vodovy slozky, ne? tj udrzi to pohromade i po premrazeni... fakt si nejsem jista co udela doma uslehana slehacka bez pridavku cehokoli v mrazaku.
 Terinka4444 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:33:34)
no to jo, ale před zmrznutím netekly a nedávaj se do mrazáku s vidinou toho, že ta tekoucí šlehačka ztuhne.
 Mickey po smrti 
  • 

Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:39:18)
No nejsem si jista jestli nic, mam takovej pocit ze vyrobky z mlika (tj slehacka a spol.) v mrazaku nejak zkrystalizujou, jelikoz mliko je emulze... ze se tim premrazenim muze oddelovat tuk a voda, tj. tekl by... nejsem si tim teda jista, ale mam pocit ze zrovna u slehacky bude nakej zadrhel.
 Anni&Annika 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:44:20)
no nevim, ale ten coppenrath dela ze slehacky...pisou vsude slehacka, ne slehacka rama ci podobne rostlinne slehacky~d~..navic druhy den jsou ty dorty bezne jedle, coz by u ramy teda nebylo /jednou jsem nevedomky koupila dortiky s rostlinnou slehacku, a druhy den to bylo jak takova guma pena...jsem se az vydesila..../
 Anni&Annika 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:45:30)
ale treba tam dala ztuzovac.....~d~
ja fakt nevim, ale umela na tech dortech fakt zrejme neni~d~
 Mickey po smrti 
  • 

Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 19:52:30)
Tak emulgator s tim nema co delat, to muze bejt uplne normalni slehacka a pak bude dal ve slozeni (ke konci) "sojov emulgator", napriklad... nebo lecitin ci jak se to jmenuje (v podstate to samy)... se slehackou se nic nezmeni.
 shawnee 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:49:06)
Přesně toho se bojim, to je v háji, musí ale vydržet do zítřka...Šlehačka tentokrát bohužel neztuhla tak dobře a v i lednici zdobení na dortu pozvolna mění svůj tvar.
 Anni&Annika 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:51:25)
jo takhle to myslis...ze by do rana nevydrzel, ze by se roztekl....no to bych ho tam snad i strcila...jestli nebude zitra jedly, nebude jedly tak jako tak~d~
 shawnee 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:59:11)
No to taky pravda, tak bude aspoň hezky vypadat ~;)
 Mickey po smrti 
  • 

Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:55:44)
No tak to je v haji, leda bys ho krajela jeste zmrzlej motorovou pilou :D jinak po vytazeni potece tuplem, jestli tece uz ted.
Ja davam do vseho preventivne ztuzovac :)
 Anni&Annika 


Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:56:52)
no jo...ale kdyz ho vynda o par hodin driv, jeste ho navsteva uvidi ve skoro puvodni podobe~;)
 Mickey po smrti 
  • 

Re: dort v mrazáku 

(27.5.2011 20:58:53)
Jako ze ho vynda, navsteva ho bude obdivovat, pak si sednou a pockaji tri hodin az rozmrzne a pak jim ho nanda naberackou? :D :D :D
 Inka 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 21:10:18)
To nedopadne dobře. Setřela bych to a zítra udělala novou těsně pře návštěvou.
 shawnee 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 21:21:57)
Tak bych to určitě udělala, ale zítra brzy ráno musím dort odvézt. Šoupnu to na chvíli do mrazáku a pak zpátky do lednice...
 Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 21:29:44)
Se srazenou parizskou nemam zkusenost, ale klasicky pudinkovy srazeny jsem uz zkusila, staci i do hooodne studene lednice, prebytecna voda se vsakla do korpusu a nebylo vuuuubec poznat, ze krem byl srazeny.
 Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 21:32:14)
A jakykoliv dort se da zamrazit, po rozmrazeni je uplne v pohode pozivatelny, uz jsem par dortu delala, sousedka si dinosaura, ktery dostala dcera k nar, naporcovala a uz ho ji ctyri mesice, pokazde kousek.
Mati mrazi vanocni cukrovi, me svatebni jsme jedli jeste po roce a to i spudinkovym kremem.
 Inka 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:04:49)
Cukroví jo, máslový krémový dort taky, ale šlehačka se mrazit nedá teda spíš pak rozmrazit.
 štěpánkaa 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 21:29:20)
zmrzlá šlehačka je hnusná. jediné řešení je udělat novou. Ze zkušenosti vím, že šlehačku a pudink mrazit nelze. Resp. zmrazit lze a le rozmrzlé se to pak jíst nedá~d~~d~~d~
 ter33 bez reg 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:04:27)
osobně jen blbé zkušenosti.... šlehačka není krém, ten se mrazit dá a s úspěchem použít...

zkus to, ale uzavřu lehkou sázku, že až to rozmrzne, bude z toho bláto.
 Inka 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:08:59)
Připojuju se k sázce, udělají se v tom takový jehličky ledu a z těch po rozmrznutí voda.
 štěpánkaa 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:11:17)
inko, mám stejnou zkušenost, rovněž s pudinkem~Rv~Rv~Rv
 ter33 bez reg 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:12:44)
a jen pudink nebo krém?

Protože korpus i krém (samostatně) - ale ušlehaný krém - tj. základ pudink, nebo mouka... našlehané máslem, se opravdu mrazit úspěšně dá a následně nahřát a došlehat.
 štěpánkaa 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:15:30)
mrazila jsem kdysi samotný pudink, který jsme nezvládli sníst, aby se nezkazil. Pudinkový krém jsme zatím mrazit nezkoušela, mylíš, že to by jít mohlo?~;)
 ter33 bez reg 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:25:10)
mně to jde a docela dobře. Ale pak znovu nahřát ve vodní lázni a vyšlehat. Mne zase nikdy nenapadlo zmrazit pudink... nevím proč, asi mi to nějak nesedí, třeba někdo vysvětlí proč to nejde.
 štěpánkaa 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:27:38)
ten zmrzlý škrob v tom - mění strukturu, v mlíce snad zase mění strukturu bílkoviny~d~~d~~d~ jistě to ale nevím
 Inka 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:14:51)
Puding jsem nezkoušela, jak čtu, tak ani nebudu.
 ter33 bez reg 
  • 

Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:11:29)
jo jo... krystalky, pak rozmrznou... a korpus nasákne...

No, netvrdím, že musí, ztužovače apod. věci nepoužívám, tudíž šlehačkou zdobím až když podávám.

S krémy se dá leccos.

A jinak držím pěsti, aby to dobře dopadlo.
 Tvoje horší já 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:10:21)
Připojuji se, šlehačka se srazit nedá.
 Tvoje horší já 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:10:33)
Teda zmrazit, už blbnu.
 zerat 


Re: Dort v mrazáku 

(27.5.2011 22:08:38)
To je divné, to se mi ještě nikdy nestalo.~e~ Dala jsi tam ztužovač?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.