shawnee |
|
(27.5.2011 19:27:01) Roztéká se mi pařížská šlehačka na dortu, co se stane , když vrazím dort přes noc do mrazáku?
|
Mickey po smrti | •
|
(27.5.2011 19:35:14) Spis by me zajimalo co se stane az ho pak vyndas (predpokladam ze to budes mit jednou v umyslu) :D
|
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 19:35:17) podle me nic...jen az ho budes chtit jist, vyndej ho o par hodin driv...on by jinak nesel ani moc krajet
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 19:37:55) proc? delaji se prece zmrazene dorty...obcas je narychlo kupuju....jsou smetanove, slehackove, marcipanove, proste vselijake a po rozmrznuti chutnaji uzasne kupuju kdyz uz pouze tyto a jak si muzes vsimnout, jsou ruznych druhu
http://www.coppenrath-wiese.de/produkte/sahnetorten.php
|
Mickey po smrti | •
|
(27.5.2011 19:40:47) Anni ja vim ale do kupovanejch se vetsinou pridava nakej emulgator kterej prave zajisti dodatecne spojeni mlecny a vodovy slozky, ne? tj udrzi to pohromade i po premrazeni... fakt si nejsem jista co udela doma uslehana slehacka bez pridavku cehokoli v mrazaku.
|
|
Terinka4444 |
|
(27.5.2011 20:33:34) no to jo, ale před zmrznutím netekly a nedávaj se do mrazáku s vidinou toho, že ta tekoucí šlehačka ztuhne.
|
|
|
Mickey po smrti | •
|
(27.5.2011 19:39:18) No nejsem si jista jestli nic, mam takovej pocit ze vyrobky z mlika (tj slehacka a spol.) v mrazaku nejak zkrystalizujou, jelikoz mliko je emulze... ze se tim premrazenim muze oddelovat tuk a voda, tj. tekl by... nejsem si tim teda jista, ale mam pocit ze zrovna u slehacky bude nakej zadrhel.
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 19:44:20) no nevim, ale ten coppenrath dela ze slehacky...pisou vsude slehacka, ne slehacka rama ci podobne rostlinne slehacky..navic druhy den jsou ty dorty bezne jedle, coz by u ramy teda nebylo /jednou jsem nevedomky koupila dortiky s rostlinnou slehacku, a druhy den to bylo jak takova guma pena...jsem se az vydesila..../
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 19:45:30) ale treba tam dala ztuzovac..... ja fakt nevim, ale umela na tech dortech fakt zrejme neni
|
|
Mickey po smrti | •
|
(27.5.2011 19:52:30) Tak emulgator s tim nema co delat, to muze bejt uplne normalni slehacka a pak bude dal ve slozeni (ke konci) "sojov emulgator", napriklad... nebo lecitin ci jak se to jmenuje (v podstate to samy)... se slehackou se nic nezmeni.
|
|
|
shawnee |
|
(27.5.2011 20:49:06) Přesně toho se bojim, to je v háji, musí ale vydržet do zítřka...Šlehačka tentokrát bohužel neztuhla tak dobře a v i lednici zdobení na dortu pozvolna mění svůj tvar.
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 20:51:25) jo takhle to myslis...ze by do rana nevydrzel, ze by se roztekl....no to bych ho tam snad i strcila...jestli nebude zitra jedly, nebude jedly tak jako tak
|
shawnee |
|
(27.5.2011 20:59:11) No to taky pravda, tak bude aspoň hezky vypadat
|
|
|
Mickey po smrti | •
|
(27.5.2011 20:55:44) No tak to je v haji, leda bys ho krajela jeste zmrzlej motorovou pilou :D jinak po vytazeni potece tuplem, jestli tece uz ted. Ja davam do vseho preventivne ztuzovac :)
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 20:56:52) no jo...ale kdyz ho vynda o par hodin driv, jeste ho navsteva uvidi ve skoro puvodni podobe
|
Mickey po smrti | •
|
(27.5.2011 20:58:53) Jako ze ho vynda, navsteva ho bude obdivovat, pak si sednou a pockaji tri hodin az rozmrzne a pak jim ho nanda naberackou? :D :D :D
|
|
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(27.5.2011 21:10:18) To nedopadne dobře. Setřela bych to a zítra udělala novou těsně pře návštěvou.
|
shawnee |
|
(27.5.2011 21:21:57) Tak bych to určitě udělala, ale zítra brzy ráno musím dort odvézt. Šoupnu to na chvíli do mrazáku a pak zpátky do lednice...
|
Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 |
|
(27.5.2011 21:29:44) Se srazenou parizskou nemam zkusenost, ale klasicky pudinkovy srazeny jsem uz zkusila, staci i do hooodne studene lednice, prebytecna voda se vsakla do korpusu a nebylo vuuuubec poznat, ze krem byl srazeny.
|
Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 |
|
(27.5.2011 21:32:14) A jakykoliv dort se da zamrazit, po rozmrazeni je uplne v pohode pozivatelny, uz jsem par dortu delala, sousedka si dinosaura, ktery dostala dcera k nar, naporcovala a uz ho ji ctyri mesice, pokazde kousek. Mati mrazi vanocni cukrovi, me svatebni jsme jedli jeste po roce a to i spudinkovym kremem.
|
Inka | •
|
(27.5.2011 22:04:49) Cukroví jo, máslový krémový dort taky, ale šlehačka se mrazit nedá teda spíš pak rozmrazit.
|
|
|
|
|
|
štěpánkaa |
|
(27.5.2011 21:29:20) zmrzlá šlehačka je hnusná. jediné řešení je udělat novou. Ze zkušenosti vím, že šlehačku a pudink mrazit nelze. Resp. zmrazit lze a le rozmrzlé se to pak jíst nedá
|
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 22:04:27) osobně jen blbé zkušenosti.... šlehačka není krém, ten se mrazit dá a s úspěchem použít...
zkus to, ale uzavřu lehkou sázku, že až to rozmrzne, bude z toho bláto.
|
Inka | •
|
(27.5.2011 22:08:59) Připojuju se k sázce, udělají se v tom takový jehličky ledu a z těch po rozmrznutí voda.
|
štěpánkaa |
|
(27.5.2011 22:11:17) inko, mám stejnou zkušenost, rovněž s pudinkem
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 22:12:44) a jen pudink nebo krém?
Protože korpus i krém (samostatně) - ale ušlehaný krém - tj. základ pudink, nebo mouka... našlehané máslem, se opravdu mrazit úspěšně dá a následně nahřát a došlehat.
|
štěpánkaa |
|
(27.5.2011 22:15:30) mrazila jsem kdysi samotný pudink, který jsme nezvládli sníst, aby se nezkazil. Pudinkový krém jsme zatím mrazit nezkoušela, mylíš, že to by jít mohlo?
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 22:25:10) mně to jde a docela dobře. Ale pak znovu nahřát ve vodní lázni a vyšlehat. Mne zase nikdy nenapadlo zmrazit pudink... nevím proč, asi mi to nějak nesedí, třeba někdo vysvětlí proč to nejde.
|
štěpánkaa |
|
(27.5.2011 22:27:38) ten zmrzlý škrob v tom - mění strukturu, v mlíce snad zase mění strukturu bílkoviny jistě to ale nevím
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(27.5.2011 22:14:51) Puding jsem nezkoušela, jak čtu, tak ani nebudu.
|
|
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 22:11:29) jo jo... krystalky, pak rozmrznou... a korpus nasákne...
No, netvrdím, že musí, ztužovače apod. věci nepoužívám, tudíž šlehačkou zdobím až když podávám.
S krémy se dá leccos.
A jinak držím pěsti, aby to dobře dopadlo.
|
|
|
Tvoje horší já |
|
(27.5.2011 22:10:21) Připojuji se, šlehačka se srazit nedá.
|
Tvoje horší já |
|
(27.5.2011 22:10:33) Teda zmrazit, už blbnu.
|
|
|
|
zerat |
|
(27.5.2011 22:08:38) To je divné, to se mi ještě nikdy nestalo. Dala jsi tam ztužovač?
|
|
|