Mikk & 2 píďata |
|
(1.6.2011 21:14:14) Ráda bych si pořídila dalšího pomocníka do kuchyně a to parní hrnec na rýži, na trhu je jich opravdu neuvěřitelné množství a velký je i cenový rozdíl. Sama si nevím rady. S jakým jste spokojené? Využíváte? Rýži máme rádi, takže u nás by se jistě uživil, i když ne denně Předem děkuji
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(1.6.2011 21:18:41) no přijde mi to zbytečný, dávám do mikrovlnky a za čtvrt hodinky mám hotovo, ale teta, která má rýži snad každý den, má hrnec od tefalu. je spokojená
|
Ajlina | •
|
(1.6.2011 21:23:22) děláme v normálním parním hrnci za 500 Kč z Tesca, rýže je úžasná
|
Mikk & 2 píďata |
|
(1.6.2011 21:27:47) Aji no vidíš Tesco mě nenapadlo, mám pekárnu Tesco a ta funguje už hezkých pár let
|
|
|
Mikk & 2 píďata |
|
(1.6.2011 21:25:09) Mikit jasně, taky dělám, občas i normálně v troubě nebo klasika ve vodě na plotně, , ale to hlavně, když dělám italský rizoto apod, ale z toho parního hrnce mi fakt moc chutná, takže bych si ho ráda pořídila Na Tefal juknu díky
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(1.6.2011 21:27:26) je co mi říkala dost drahý
|
|
|
|
Myšelka |
|
(1.6.2011 21:41:32) mám Kenwood a naprostá spokojenost
|
|
Rosie |
|
(1.6.2011 21:42:12) Rýžovar je naprosto úžasná věc, i ta nejobyčejnější rýže z něj chutná úplně jinak. A jasmínová rýže je fantastická. Mám značku OBH Nordica, byl spíš levnější (něco kolem 600,-, dostala jsem ho jako dárek) a jsem nadmíru spokojená.
|
Karavela |
|
(1.6.2011 21:50:20) OHB Nordica mam taky, za body ze Spořky:- ) střídáme Basmati a jasmínovou a je výborná.
Často do rýže přidávám mraženou zeleninu nebo houby a trochu másla, vznikne něco jako rizoto a klidně poslouží jako hlavní jídlo z jednoho hrnce.
|
|
|
Hostaš+ Karča05+Mára a Renča08 |
|
(1.6.2011 21:49:32) Měla jsem od Ety, ale ten teflon vevnitř se mi po cca 2,5 letech začal odlupovat, koupila jsem si levný tip v Kauflandu, cenu si již nepamatuji a zatím drží výborně. A jestli na to máš místo v kuchyni, tak rozhodně doporučuji, rýže je z něho taková mokřejší, manžel říká, že se podobá té od číňanů, já to nemohu posoudit, jelikož od nich jídla nejím
|
|
sarmi |
|
(1.6.2011 22:00:45) zrejme hloupy, ale jakym zpusobem ten hrnec ryzi uvari? date jen ryzi s vodou? je tam casovac? diky!
|
Karavela |
|
(1.6.2011 22:08:02) Časovač ne, fígl je v tom, že zahřívá rovnoměrně ze všech stran, podobně jako v troubě a ne jen ze spodu jako na sporáku.
Po určitý době se vypne sám a jen udržuje rýži teplou. Zjednodušeně řečeno - šoupnu rýži, sůl, odměřený množství vody zhruba v půl čtvrtý a o nic se nestarám třeba do sedmi hodin, než jdu dávat večeři
|
Karavela |
|
(1.6.2011 22:09:40) Éh - a když jsme u těch "zbytečných" pomocníků do domácnosti - vařič na vejce znáte?? Pracuje na stejným principu vaření v páře, tzn. že vejce nikdy nepraskne a vždycky jde dokonale oloupat
|
ter33 bez reg | •
|
(1.6.2011 22:12:14) Karavelo znám a tohle, ani rýžovat radši nemám ) prostě vajíčka ohřeju v teplé vodě než je vařím (když je ukládám v lednici), propíchám na špičce a pomalu zahřívám v osolené vodě, zato rychle chladím.
Rýži v MWT )
A proč? Protože se bojím, že by mne údržba těch přístrojů tak vytáčela, že by skončily někde zahrabošené ) na tohle jsem děsná
|
Karavela |
|
(1.6.2011 22:14:11) Terezo, však já to měla naprosto stejně:- ))) Ale pak jsem vybírala z katalogu Bonus programu a říkala jsem si, že přinejhorším ty werky někomu daruju a teď už nedám ani náhodou!
|
ter33 bez reg | •
|
(1.6.2011 22:15:33) Jsi spokojená? To je dobře. Já tu tenkrát řešila krájítko na ty knedle - už zase krájím nití.
jinak u nás fakt smůla, nemám prachy na další skříňky do kuchyně, není kam cpát )
ale tyhle pocity přesně znám.
|
Karavela |
|
(1.6.2011 22:19:22) A jó - krájedlo Hele, to kdysi dávno pořídil manžel - vlastně to byla naprosto první pomůcka do společný domácnosti - a já si tenkrát myslela, že děsně utrácí za zbytečnosti, režná nit postačí:- ))... zhruba před rokem ho sehnal v nerezu a to je teprv dokonalý!
|
ter33 bez reg | •
|
(1.6.2011 22:20:32) Já jsem tu nadávala jako špaček. Mně to mačká knedlíky, ony se pak zčásti vrátí, ale já je ráda nadýchané. Vrátila jsem se k niti.
|
|
|
|
Karavela |
|
(1.6.2011 22:16:36) Jsou vlastně bezúdržbový - pokud nepracujou, jednoduše sbalím šňůru a šoupnu mezi hrnce, vejcovar nemeju vůbec, z rýžovaru jen tu vnitřní nádobku, což je otázka pikosekundy
|
ter33 bez reg | •
|
(1.6.2011 22:19:26) tak to jsou fajn spotřebiče, možná časem (až najdu místo) pouvažuju a díky za typ.
|
ter33 bez reg | •
|
(1.6.2011 22:19:47) anebo tip??? Typ by byl asi druh )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(1.6.2011 22:04:34) on je nějaký speciální hrnec na rýži?? já teda nevim, ale ěm to přijde zbytečný, mít nějaký spešl hrnec na rýži...
|
Rosie |
|
(1.6.2011 22:20:55) To jsem si taky myslela, ale fakt je ta rýže úplně jiná než z hrnce. Nehrozí, že ji rozvaříš nebo připálíš, když náhodou zapomeneš, že máš hrnec na plotně. Vždycky je rýže tak akorát a opravdu výborná.
Vlastně mám akorát rýžovar a toaster, děti milují topinky k snídani. Rychlovarku, friťák ani mikrovlnku nemáme a nechybí nám.
|
Mikk & 2 píďata |
|
(1.6.2011 22:28:26) Moc moc všem díky, tak snad něco vyberu tedy určo vyberu, už se na něj těším a jsem ráda, že údržba nezabere moc času Koukám, že se dá vybrat i v těch levnějších, takže zítra razím do terénu ať si nějaký ten hrnec ošmatám A mmch kráječ na knedlíky taky mám a naprostá spokojenost, jinak už pak jen pekárnu a mikrošku...zase tolik toho není..., ale pravda v kuchyňských vychytávkách se vyžívám, hrnce, pánvičky, formičky, vařečky a míchátka apod. kravinky
|
|
|
|
Jana Z. |
|
(1.6.2011 22:30:34) Mame nejaky uplne obycejny za par penez, noname a slouzi dobre uz spousty let..
|
|
katyn |
|
(2.6.2011 12:58:50) Není to zbytečnost, jak tady někdo píše. Máme ho, obyč ETA, a rýže je z něj vynikající.
|
|
|