a je to? |
|
(14.6.2011 11:07:38) Nevěděla jsem, kam rychle zařadit, tak jsem to šupla sem. Snad to hned nezmizí. Sešlo se mi tu nějak moc květáku, tak ho šupnu na mrazák. Jen nevím, jestli ho před tím nějak povařit nebo to stačí omýt, nechat proschnout a lunout ho do sáčku. Abych to pak mohla použít na mozeček, polívku a tak. Díky za tipy.
|
Magdina |
|
(14.6.2011 11:17:47) Já hodím rozebraný na růžičky do vroucí vody a chvilku povařím.
|
|
Kukurice29+3. |
|
(14.6.2011 11:18:49) chirurg to je světák,když jde trhat květák.Nenasbírá bobky,ale hmoždí stopky
Jinak já ho mrazík normálně i obalovaný před smažením ho jen hodím do strouhanky a super. Jinak propláchnu a nechám pořádně uschnout dám do sáčku a mrazím.
|
a je to? |
|
(14.6.2011 11:32:45) Jedno téma na květák a už se mi tu objevují básnická střeva
Obalovaný do mražáku? To bych asi nedala, mi stačí druhý den obalovaný řízek z lednice...nemám ráda, jak je to takové rozmočené Nějak si nedokážu představit, jak by to vypadalo vytažený z mražáku. Raděj to povařím a pak zamrazím. Na mozeček s bramborama to snad bude dobrý. Květákovou polívku jsem taky neměla ani nepamatuju
|
Kukurice29+3. |
|
(14.6.2011 12:10:35) to jsem si vzpoměla jak měl brácha básničky pro patology
|
|
|
|
X E N A |
|
(14.6.2011 11:21:00) Já ho zamrazila syrovej a když jsem ho pak vytáhla, tak byl nechutně gumovej.
|
a je to? |
|
(14.6.2011 11:24:26) Toho se právě bojím,...mám 4 květáky velikosti fotbalovýho míče, jeden když udělám, máme oběd na dva dny a byla bych blbá, kdybych ten zbytek vyhodila. Takže raděj povařit? Sakra zlatý okurky, ty sou zavařený raz dva
|
X E N A |
|
(14.6.2011 11:26:01) Já ho pro příště zcela určitě povařím. Jedna zkušenost mi stačila. Byl to fakt VOTŘES!
|
Luc. |
|
(14.6.2011 11:32:06) Aby se zničily enzymy způsobující zkažení a zachovala se barva, chuť, struktura a živiny, je nutné zeleninu blanšírovat = spařit zeleninu ve vroucí vodě.
Doba blanšírování u jednotlivých druhů zeleniny
Chřest 2-4 min
Lilek 4 min
Zelí 1,5 min
Mrkev 3-5 min
Květák 3 min
Celer 3 min
Paprika 3 min
Cuketa 1 min
Fazole 2-3 min
Tykev 3 min
Cibule 2 min
Petržel 2 min
Špenát 2 min
Hrášek 1-2 min
|
a je to? |
|
(14.6.2011 11:33:18) sakra, já už ho tam mám 5 minut.
|
Luc. |
|
(14.6.2011 11:34:31) rychle vyndej a prolej studenou vodou
|
|
|
|
|
|
|
Luc. |
|
(14.6.2011 11:28:05) Nechávám přejít varem okapat, rozdělit na růžičky a zamrazím.
|
|
pearl |
|
(14.6.2011 11:28:37) Někde jsem četla, že snad skoro všechna zelenina by se měla před mrazením nechat spařit nebo povařit (asi teda ne špenát apod.), ale u květáku bych to určitě udělala.
Jinak teda maličký růžičky nakládaný s mrkví a cibulí, no mňam, už jsem to neměla kolik let.
|
|
remus |
|
(14.6.2011 11:33:45) POVAŘIT!!!
|
|
a je to? |
|
(14.6.2011 12:38:43) ...je to povařený, teď už to jen někam schovat před malou, ať mám ještě co zamražovat. Kdybych věděla, že mám tak skromnou dceru, ani to neobaluju a dám ji na talíř jen vařený květák s bramborem.
|
|
Mája+M(7/11) |
|
(14.6.2011 13:45:07) Jenom opláchnout a napěchovat do sáčků, možná radši už rozporcovaný, aby sis pak mohla vytáhnout, kolik budeš zrovna potřebovat a ne celou hlávku. Já květák nevařím nikdy, takže nevím, proč bych ho měla vařit před zmrazením
|
|
|