shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 |
|
(17.6.2011 13:00:29) Jak děláte marmeládu z višní. Potřebovala bych jednoduchý recept a fakt dobrý. Marmeládu jsem ještě nikdy nedělala, pouze zavařené ovoce. Teď máme fakt opsypaný strom višní, tak toho potřebuju využít..díky za rady
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(17.6.2011 13:02:48) Já se chystám letos dělat poprvé z třešní -srdcovek, tak doufám, že se mi povede. Zatím jsem zkoušela jen pomerančovou v pekárně, použila jsem gelfix 3:1 od Dr. Oetkera a hustá byla dost. Je tam i návod, kolik dát cukru. Asi bych to rozmixovala a podle receptu zavařila.
|
|
Krakatice |
|
(17.6.2011 13:04:18) Já ji dělám tak, že zajedu do Kauflandu
|
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 |
|
(17.6.2011 13:09:24) Jo kupovaná je taky dobrá, ale domácí je domácí
nemám pekárnu, takže klasika v hrnci....
|
|
|
|
remus |
|
(17.6.2011 13:12:18) Kup si Gelfix a Lildu mají momentálně odpeckovávač v akci
|
remus |
|
(17.6.2011 13:12:29) Lidlu
|
|
|
Dadulka,02/06,06/07 |
|
(17.6.2011 13:25:24) Tak jako ostatní marmelády, vypeckuju, rozmixuju a dám vařit. Cikr přidávám podle návodů na jednotlivých balíčcích ztužovače - já používám raději než gelfix BAAS, mám pocit, že mi lépe drží, a pak už jen horké liju do čitých sklenic, rychle zavřu a otočím dnem nahoru a nechám ztuhnout. Už mám várku jahodové a várku právě višňové.
|
jak |
|
(17.6.2011 13:57:03) Neni nad domaci, ja delam s Gelfixem 1:3. mam asi 20 sklenic jahodove, ted delam visnovou s jahodama a chystam se na broskvovou , do ni davam mandle a limetky. Miluju tu vuni doma, kdyz varim marmeladu. Malej vari se mnou, je vrchni ochutnavac:)
|
jak |
|
(17.6.2011 13:58:15) jo a ja ovoce nemixuju. jen rozstoucham stouchacem na brambory a mam velke kusy ovoce v marmelade.
|
magrata1 |
|
(17.6.2011 15:28:39) Já část dělám jen namačkané a část mixuju do hladka. Ta višňová je nejlepší na linecké
|
magrata1 |
|
(17.6.2011 15:38:53) A používám obyč pektogel, tam nejsou žádné srajdy. Vypeckuju třeba 5 kg, přidám 1 kg cukru a strčím do lednice. Druhý den rozvařím, ochutnám, dle chuti dosladím s tím, že v části cukru rozmíchám ten pektogel, tak aby to pak nebylo přeslazené. Na obalu píší na 1 kg ovoce asi 1 kg cukru, já jsem na 5 kg třešní dala asi 1,2kg.
|
|
|
|
|
|
Alena | •
|
(5.7.2012 17:02:15) Já mám také hodně višní. Marmeládu dělám podle návodu na gelfixu 2.1. Višně vařím celé i s pecka a pak přes síto pasíruju. Je sice víc odpadu, ale je to rychlé.
|
|
|